Siemka. Mam takie pytanie. Chce zamontować podkowa/ booster na piwoty od duro. Pewnie o tym slyszeliscie. Magura do hydraulicznych v-ek ma je w zestawie. Podobno poprawia to sztywność. Czy zwiększy to żywotność mojego duro w jaki kolwiek sposób?? czy opłaca sie dać te 25 zł?
wydaje mi sie ze moze poprawic wytrzymałosc ale wiekszego sesu to nie ma bo duro głownie na koronie sie sypia a nie na boosterze. moze jednak odrobine sztywnosc poprawic.
w jakiś tam sposób sie usztywni ta podkowa. To tak jakbyś miał wsumie dwie podkowy. Na allegro są bustery po 20zł nie małe pieniądze a napewno w jakiś sposób to usztywni
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
używasz tarczy czy v-łki? taki booster ma na celu poprawe sztywności widelca -przy zastosowaniu hamulca na pivoty, gdy przy jego zaciskaniu golenie się rozginają. docelowo sztywnośc ma być poprawiona po to aby hamulec wykorzystywał swój docisk w 100%. stosowanie boostera w jakimkolwiek innym przypadku jest bezsensowne.
hmm.. jestem ciekawy czy taki wynalazek zwiekszyl by chociaz odrobine sztywnosc wachacza w fr1 ^^ bo mysle ze jeszcze conajmniej poltora sezonu musze sie na niej meczyc...