[FAQ] SUNTUR NS 130mm
[FAQ] SUNTUR NS 130mm
Jak wyzjej , prosze o cala recenze tego shitu , bo nie chce widziec wypowiedzi o tym czyms gdzies indziej,
A teraz moje zdanie na temate tego amora (sam go nie posadam ale kupe ludzi z ktorymi jezdze )
* Amor ma 130mm skoku -napewno nie da sie wykorzystac calego,ale zalezy to tez od egzemplaza
*posiada tlumienie olejowe, praktcznie kazdy stwierdza ze olej jest zbyt gesty przez co amor za bardzo mulowaty
*4 egzemplaze jakie ja znam chodza w tym momencie jak zatarte ( ale jak byly noewe tez nie bylo lepiej)
*kolega przerobyl go na 150mm skoku , oprocz tego wymienil olej i amor chodzi nieznacznie lepiej, co do wykorzystania tego skoku i sztuwnosci nie moge sie wypowiedziec bo amor ujzal swiatlo dzienne przed wczoraj.
A teraz moje zdanie na temate tego amora (sam go nie posadam ale kupe ludzi z ktorymi jezdze )
* Amor ma 130mm skoku -napewno nie da sie wykorzystac calego,ale zalezy to tez od egzemplaza
*posiada tlumienie olejowe, praktcznie kazdy stwierdza ze olej jest zbyt gesty przez co amor za bardzo mulowaty
*4 egzemplaze jakie ja znam chodza w tym momencie jak zatarte ( ale jak byly noewe tez nie bylo lepiej)
*kolega przerobyl go na 150mm skoku , oprocz tego wymienil olej i amor chodzi nieznacznie lepiej, co do wykorzystania tego skoku i sztuwnosci nie moge sie wypowiedziec bo amor ujzal swiatlo dzienne przed wczoraj.
Be fast or be dead
1.Amortyzator sie nazywa Suntour (nie suntur)
2.mam takiego amorka , wylałem olej z tłumienia i chodzi o niebo lepiej od oryginal i odziwo tłumi :) wystarczająco
dane techniczne:
[url]http://www.srsuntour-cycling.com/techsp ... 002b5eda9b[/url]
za tą cene (kupiłem za 370zł) za hooja nie kupisz lepszego i mocniejszego amora
trzeba zaznaczyć ze amor ma przeznaczenie north shore (nie wiem co to dokładnie ale freeride napewno) i ma oryginalnie wsadzane najtwardsze sprężyny (powodem jest nie wykorzystywanie całego skoku i nie wybieranie małych nierówności)
2.mam takiego amorka , wylałem olej z tłumienia i chodzi o niebo lepiej od oryginal i odziwo tłumi :) wystarczająco
dane techniczne:
[url]http://www.srsuntour-cycling.com/techsp ... 002b5eda9b[/url]
za tą cene (kupiłem za 370zł) za hooja nie kupisz lepszego i mocniejszego amora
trzeba zaznaczyć ze amor ma przeznaczenie north shore (nie wiem co to dokładnie ale freeride napewno) i ma oryginalnie wsadzane najtwardsze sprężyny (powodem jest nie wykorzystywanie całego skoku i nie wybieranie małych nierówności)
1.No za bleda przepraszam zawsze mi sie gubi to "o"
2.Z tego co ja wiem to ten amor stal po 470 i wiecej ... ( to ze tobie sie udalo go tak kuppic to nie znaczy ze tyle kosztuje, chyba ze uzywka)
3. Szczeze mowiac wolal bym mojego poprzedniego amorka (elastomer + sprezyna) niz ten shit , szkoda na to poprostu kasy, lepiej czekac az sie uzbiera na jakiego amosia z prawdziwym tlumieniem, za 600zl mozna juz spokojnie miec bombera ze 100mm skoku ale wykorzystywanym i plynnym ,...
Jak macie malo kasy to kupcie najprostsze amory jakie sa (elastomer sprezyna) i zbierajcie na np. uzywnego bombowca a nie pierdolcie sie z takimi wynalazkami. Jak wam sie zrabie taki prosty amor to nie bedzie zal a na poczatek i tak wystarcza.
2.Z tego co ja wiem to ten amor stal po 470 i wiecej ... ( to ze tobie sie udalo go tak kuppic to nie znaczy ze tyle kosztuje, chyba ze uzywka)
3. Szczeze mowiac wolal bym mojego poprzedniego amorka (elastomer + sprezyna) niz ten shit , szkoda na to poprostu kasy, lepiej czekac az sie uzbiera na jakiego amosia z prawdziwym tlumieniem, za 600zl mozna juz spokojnie miec bombera ze 100mm skoku ale wykorzystywanym i plynnym ,...
Jak macie malo kasy to kupcie najprostsze amory jakie sa (elastomer sprezyna) i zbierajcie na np. uzywnego bombowca a nie pierdolcie sie z takimi wynalazkami. Jak wam sie zrabie taki prosty amor to nie bedzie zal a na poczatek i tak wystarcza.
Be fast or be dead
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Heh maxdemage , dokladnie tego amorka mialem na mysli (XCP-75) bo na nim jezdzilem dopuki sie nie dorobilem bomberka, dalem za niego 250 zl i mi swietnie sluzyl przez ponad rok ,
Ktos mnie chyba zle zrozumial , ja proponuje zeby zamiast NS'ek kupowac amory za 250zl czyli TAŃSZE
Bo nie ma sensu placic za cos co ma udawac pozadny amor , a dziala jeszcze gozej niz te najprostrze modele np XCP-75(ktory mi naprawde wystarczal na poczatku :)
Ktos mnie chyba zle zrozumial , ja proponuje zeby zamiast NS'ek kupowac amory za 250zl czyli TAŃSZE
Bo nie ma sensu placic za cos co ma udawac pozadny amor , a dziala jeszcze gozej niz te najprostrze modele np XCP-75(ktory mi naprawde wystarczal na poczatku :)
Be fast or be dead
eh. w sumie trudno powiedziec. sam nasadzalem sie na ns ale kasy zabraklo wtedy... i kupno amora sobie odpuscilem. niestety teraz do jego zmiany zostalem zmuszony do kupna nowego, ale po rozeznaniu w teamacie stwerdzilem ze nigdy wiecej shitu. wzialem pancor dnma (jego trza zobaczyc zeby stwierdzic ze pancerny ciezki i wogole jak do czolgu) 110 skoku ale to chodzi i pochodzi dlugo. tyle ze musialem wziac na raty ale lepsze to niz jakis suntour ktory sie bedzie peiprzyl co chwila. i ktorego ptem i tak wymienie
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
A tu piszą 110mm (jest kilka modeli?, wygląda na to samo ale) i za 430 http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... lce&o=4220 !!!
O już Kurwa zjażyłem są 2 modele a w MK Biku *** wie jaki mają, 1.2003 Sontour XC-PRO-NS 130mm, 2.2004 Sontour XC-PRO-NS-TD 100mm (w prawej goleni tłumienie hydrauliczne w 1 nie wiem jak jest, posrane to trochę), w porównaniu ze strony producenta nie widze różnicy między danymi które ma 1 poza skokiem, nazwą no i obszerniejszym opisem 2. Z tego wynika żę owiele zajebistrzy jest 2003 o 30mm większy skok.
Ps. chciałbym mieć którego kolwiek z tych,a nie hujowego RST którego mam. Ale są inne wydatki :P.
Ps. chciałbym mieć którego kolwiek z tych,a nie hujowego RST którego mam. Ale są inne wydatki :P.
-
- Kontakt:
Mam NS'a i powiem tak:
1.Widziałem 1 połamany taki amortyzator: suntour od razu uznał gwarancje i nie było problemu. Wiem że z innymi są problemy.
2.W życiu nie kupie używanego amorka, bo jeśli ktoś go sprzedaje to znaczy że:
a)potrzebuje lepszego sprzętu do katowania
b)już go skatował
c)ma ukrytą wadę
d)jest kradziony
3.Jest to dobry amortyzator z dużym skokiem i grubymi goleniami (przeznaczenie NorthShore stąd NS; mówi wam to coś?) rst za tą samą cenę to hała
4.Jesteście leniwe dupy, bo NS jest dobrym amorkeim za swoją cenę. Wystarczy siąść przy nim by chodził jak dużo droższy sprzęt.
5.Fajnie wygląda nawet nie mając na sobie naklejek Marzocchi Bomber.
6. Kurde, mówicie tak jakby Bombery wad nie miały, a kosztują od groma więcej !!!
P.S: Widziałem dzisiaj RST Sigma XT - upside-down... hehe... jakby mi go ktoś za damo dał to pewnie bym go od razu sprzedał... ale to tylko moje włąsne zdanie, choć nie wyglądał źle...
KTOŚ NA TYM JEŹDZI WŚRÓD UŻYTKOWNIKÓW FORUM???
1.Widziałem 1 połamany taki amortyzator: suntour od razu uznał gwarancje i nie było problemu. Wiem że z innymi są problemy.
2.W życiu nie kupie używanego amorka, bo jeśli ktoś go sprzedaje to znaczy że:
a)potrzebuje lepszego sprzętu do katowania
b)już go skatował
c)ma ukrytą wadę
d)jest kradziony
3.Jest to dobry amortyzator z dużym skokiem i grubymi goleniami (przeznaczenie NorthShore stąd NS; mówi wam to coś?) rst za tą samą cenę to hała
4.Jesteście leniwe dupy, bo NS jest dobrym amorkeim za swoją cenę. Wystarczy siąść przy nim by chodził jak dużo droższy sprzęt.
5.Fajnie wygląda nawet nie mając na sobie naklejek Marzocchi Bomber.
6. Kurde, mówicie tak jakby Bombery wad nie miały, a kosztują od groma więcej !!!
P.S: Widziałem dzisiaj RST Sigma XT - upside-down... hehe... jakby mi go ktoś za damo dał to pewnie bym go od razu sprzedał... ale to tylko moje włąsne zdanie, choć nie wyglądał źle...
KTOŚ NA TYM JEŹDZI WŚRÓD UŻYTKOWNIKÓW FORUM???
Speeding faster,
Towards disaster.
Towards disaster.