Zrobią lekka demo :O ?? ale wtedy będzie ludzi na tym śmigało !! hehe...ale moim zdaniem IH mu teraz zrobi 100 ramek...tak ze jak stracą patent to będą mieli dla niego zapas xD
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
W sumie Specialized to jeden z największych koncernów zajmujących się rowerami, więc stać ich na zawodnika tej klasy. Moim zdaniem mają w przygotowaniu asa w rękawie i Sam dostanie w nowym sezonie zabawki z hydroformowaniem, carbonem i tytanowymi łącznikami. Będzie czadowo, tylko czekać co Spec pokaże na targach w Vegas, bo to one sa dla Yankesów wyznacznikiem nowych konstrukcji na kolejny sezon!
Piszą tam że spec nie mial roweru z suckesami od lat 90 wiec taki sam by sie im przydal, ale rowera do DH tez nie maja za fajnego. No i Iron ma teraz spory kryzys chyba przed soba, dave odchodzi, sam odchodzi /// moze mnie wezma, z checia ich bede reprezentowal na jakims sundayu. Mam tylko nadzieje ze nie podniosa cen zeby sie nachapac przed nieszczesciami bo chcialbym jeszcze od nich rowerek
no nie widzę hilla na dotychczasowych produkcjach speca (albo inaczej" nie widze produkcji speca pod hillem :P ), chyba że mają jakiegoś asa w rękawie.
a co niby hydroforming ma według Was w demo poprawić, co miałoby spowodowac że demo będzie lekką, zwrotną dh-racingówką???
Noldorek jaka lekka demo? Demo 8 nie jest ciezkie bo wazylo bodajze 4.65kg. To jest legenda zwiazana ze starymi demo. Panowie przeciez gotowe demo 8 wazy teraz bodajze 18 czy 17.5kg kupujac je ze sklepu wiec nie wiem czemu wszyscy sie martwia ze rower lekki nie bedzie.
A co do Demo nie bedaca Dh- race rama - demo 8 to rama do DH od 06 czy 07 roku! Moze nie ma tak agresywnej geo jak sunday ale przy 8 calach skoku suport na 14.7'' glowka 64stopnie i 118cm rozstawu osi robi z tego bika klasyczny bike dh. Nowy rower pewnie bedzie ale znajac zycie za rok i Hill bedzie jezdzil na demo tak jak jezdzil jakis czas na SGSie za mlodu w iron horsie.
Spaced wydaje mi sie ze Noldorek mial na mysli ultra lekkie demo ktore seryjnie raczej nie dorownuje v10, a wypadalo by zeby rama pucharowka byla na poziomie...
wymiot8 ta - v10 z 05-07 wazylo 4.6kg czyli jakos demo nie jest w tyle (5kg wychodzilo ze sprezyna stalową z roku 07 - sunday tez cos kolo tego chyba stal). Geo? Kat głowki 66stopni (spec ma jednak lepiej tutaj, support 14.8'' (wiekszy sag wiec w efekcie podobnie albo troche nizej), santa jest krotsza co daje przewage na kretych trasach w teori ale santa nie ma w teamie zadnego zawodnika dobrego na takich trasach Do tego spec demo ma troche wspolnego z sundayem hilla - dlugi kokpit i krotszy tyl (hill ma przedni trójkat z wiekszego rozmiaru niz tylny - bodajze L/M ).
Akurat teraz w pierwszej 5tce pucharu swiata tylko Kovarik ma rame z agresywna geo i moze Atherton bo nie znamy jeszcze goe Commencala na 09.
Spaced ale teraz mamy 08 i v10 wazy 4.2kg z damperem oczywiscie...bo szczerze to nie orienyuje sie ile demo wazy i nie wiem czy to waga z damperem czy bez, wiec moglbys mnie tego pouczyc. Kat glowki 64 stopnie http://www.specialized.com/bc/SBCGeomet ... spid=34367 , jak dla mnie do dh idealny, a reszta wymiarow tak na szybko patrzac tez dobrze sie prezentuje, jednak ja bym sie fabrycznym rowerkiem nie sugerowal, tylko patrzyl na zaplecze i potencjal firmy bo jak juz hill bedzie jezdzil na specu to jego ramka i tak bedzie pod niego spawana
wymiot8 v10 08 4.51kg ze stalowa sprezyna bo takie wagi podajemy. Rama bez dampera szla bodajze 3.6kg(4.2 kg to moze z ti wychodzi). Zreszta v10 wazy tez malo rowniez dlatego, ze ma durne przelozenie i mikroskopijny damper.
A do tego bicie sie na wagi z jedna z wielu firm na rynku nie ma sensu bo jednak demo jest w czolowce, a wagowo wychodzi jak sunday, na ktorym hill bil ludzi z SC Chcesz sie bawic w lekkie ramki to poczekaj na lapierra 09 bo model 06-08 wazy 3.55 bez dampera