Instalacja windowsa na laptopie...

XAMGNZ
Kontakt:

Instalacja windowsa na laptopie...

Post autor: XAMGNZ »

Siemka, czy jest możliwość zainstalowania xp, nie z cd? Np. z pen drive, albo z obrazu? albo visty?

Co zajmuje mniej miejsca, i bardziej sie opłaca???
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

jesli bios obsluguje bootowanie z usb to jak najbardziej tak. a po co Ci tak kombinowac?
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
XAMGNZ
Kontakt:

Post autor: XAMGNZ »

elMo bo zakupiłem asusa eee pc 900. komp bd mi służył głownie do interetu, a w windzie lepiej sie czuje... :D ten linux do mnie nie przemawia jakoś
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

to poszukaj w biosie i zobaczysz czy bedziesz mial bootowanie z usb, albo skombinuj sobie jakis naped na usb. najtaniej znalezc kieszen pod IDE i tam wpiac.
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ale visty to on Ci raczej nie pociagnie ;d
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Wszystko sie da.

Mam MSI Wind i win xp home rozkaprysil sie po tygodniu. Trzeba bylo wrzucic system jakis, a ze akurat musze uzywac na nim programu ciezko dzialajacego pod wine, to ubuntu bylo skreslone.
Mialem wybor albo kupic zewnetrzne dvd albo inaczej sobie poradzic i oczywiscie google.com Twoim pasterzem...

Pendriva nie chcialem formatowac, bo mam tam dosc sensownie zrobiony U3, wiec uzylem karty sd z aparatu. I czytnika na usb, ale pewnie czytnik wbudowany (w laptopie) tez by dal rade, zapewne i tak jest na magistrali usb.
I nie ma sie nawet co zastanawiac czy jest w biosie opcja bootowania z zewnetrznego napedu czy dvd, bo jest na pewno (o ile pozwoli na to instalka windowsa, bo external boot jest obslugiwany od winxp+sp2 w gore)
Wejdz na jakiekolwiek forum eee i juz.

A w ogole to nie wywalaj linuxa, bo do tego co chcesz robic jest duzo lepszy i szybszy przy tej konfiguracji. Przecierpisz swoje na poczatku (jak nie miales wczesniej stycznosci) i bedziesz zadowolony.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Laptop z Linuksem to dzisiaj egzotyka :roll: Lepiej znajdz kogos kto ci to zrobi zebys nie namieszal...
Be free...
podnietek
Kontakt:

mosbergus pisze:
Laptop z Linuksem to dzisiaj egzotyka
No nie wiem. Sam mam z linuxem (nie MSI), wokolo mnie 80% osob ma z linuxem, ktore wlasnie z nim byly kupione.

XAMGNZ (zakladam, ze masz podstawowa znajomosc angielskiego)

Masz tu linka - zwlaszcza na dole strony, ktory prowadzi jak za reke. Jedyne co potrzebujesz to pendrive 1GB minimum i instalka windowsa (cd lub obraz). Oprocz tego lopatologicznie wyjasnione jak zrobic sobie instalke za pomoca nLite:

http://tinyurl.com/59d4dq
mosbergus
Kontakt:

podnietek ale jak straszna awaria jak chcesz na lapie zainstalowac linuxa, maly wybor jest lapow z linuxem w dodatku takim jakim by sie chcialo a nie jakies RH narzucone i to ejszcze wersje enterprice
Be free...
podnietek
Kontakt:

To racja. Chyba najbardziej user-friendly obecnie jest ubuntu i wiekszosc moich znajomych, wliczajac mnie, uzywa go na codzien i nawet nie mysli o powrocie do windowsa. (chociaz na stacjonarnym mam xp do grania 8) )
mosbergus
Kontakt:

Ja mam stacjonarke tylko i mam xp dla rodzicow bo nie lubie grac jedynie czasami w CS.S i nic poza. A na 2 partycji mam Open Suse 10.3 i na nic bym go nie zamienil :) user-friendly fakt jest ubuntu ale moim zdaniem istnieja tez bardziej przyjazne pingwiny, zreszta to sciema jest ze linux jest nieobslugiwalny dla poczatkujacego, ja po 2 tyg rozpoznania zaczalem korzystac z konsoli bo klikanie myszka to strata czasu jest...
Be free...
ODPOWIEDZ