Siema. Mam do Was nastepujące pytania: poszukuję hamulca mechanicznego z duża siłą hamowania, modulacją oraz najlepiej klockami od hydraulika(chodzi mi o to żeby były większe niż są w zwykłych mechnicznych). Myślę nad avidem bb7 oraz bb5(wiem że sa cienkie klocki). Chodzi też o to żeby
klocki miały długą żywotność...Hebel będzie używany z tyłu z tarczą 160mm. Może macie jakieś inne propozycje dotyczące hamulca to bardzo proszę ;] Pozdro
bb5 polecam ci bardzo. piękny hamulec. ale jak będziesz brał to weź ten srebrny a nie czarny bo jak moi koledzy mają czarny to coś ciulowo im hamuje a ci co srebrny to zaje**ście
Ja od siebie polecam bb5 Mialem komplecik 203/160mm i dawaly rade z tym, ze grzaly mi sie, ale swoje waze 85kg Jezdzilem w mocnym enduro, zmienilem na Juicy 7 ale to juz inna klasa...
[K] Kone SCRAP, SHRED, STUFF w rozmiarze S
[K] RS Domain 318 U-Turn
Ja powiem że mam oba heble - bb7 na tyle, bb5 z przodu i da się wyczuć różnicę w sile hamowania i modulacji. No przede wszystkim 2x większe klocki w BB7 robią swoje. Działa mi on jak hydraulik - jednym palcem. Dziś mam w planie kupić pancerze i linki bez oporowe, więc będzie jeszcze lepiej. Co do BB5 to fajny, ale jak masz kase to wiele lepiej BB7.
Joker1 tam nie ma jak sie coś popsuć. Ja jeżdże na 2x BB5 na 203mm i klamkami SD7 i naprawde jest bardzo fajnie. Na lepszych mechanikach jeszcze nie jeździłem a klocki po roku jazdy jeszcze są więc... a z resztą zależy ile i jak jeździsz. Ja mam po roku jeszzcze z 1/3 okładzin
no to nieźle się trzymaja klocki... a macie może jakieś minusy mx 1 ?
i które waszym zdaniem najlepsze(ktoś kto jeżdził) bb5, bb5 czy mx 1?
czy warto dapłacić i kupić bb7?czy lepiej bb5 lub mx1? pozdr
Joker1 ja mialem mx2 i bb5 i... huyesa mozna bylo do kosza wywalic :/ klocki nie trzymaly jeden sie ciagle odkrecal tak ze jak dojechalem na wiercho na dol to juz mi nie dosiegal jeden tarczy. A co do zywotnosci klockow, to zalezy jakie kupisz organiczne czy metaliczne jedne lepiej hamuja drugie dluzej dzialaja. Ale polecam ci avida.. jak masz kase to bb7 jak nie to bb5 a huyesa se odpusc. Nie wiem jak z ta mx1 ale mysle ze to jakis wielki przelom wzgledem mx2 nie bedzie
Wichu ale jest jeszcze taki problem ze jak widziałem jak hamuje koles bb5 to podziekowałem ale on był nie wyregulowany... chyba. a jak widzxiaęłm prace bb7 to miodzio...