Schladming 13- 14 wrzesnia
Schladming 13- 14 wrzesnia
Witam mam pytanie co do edycji Pś w Schladming która będzie 13- 14 września w Austri .Był ktoś tam kiedyś ? czy trasa od dh jest oddalona dużo od trasy do 4x.Wybiera ktos sie tam na Pś . Pozdro
Byłem tam 2-lata temu właśnie na PŚ, końcówka trasy DH pokrywa się z trasą 4x. Trasa DH bardzo widowiskowa i dość długa. Uwaga na pogodę potrafi się zmienić 10razy dziennie, trzeba zarezerwować w budżecie kasę na wejściówkę na trasę zawodów (coś koło 10EUR za dzień), generalnie polecam "zobaczenie kosmitów"
.
Schladming chyba 2-razy z rzędu dostało od UCI nagrodę za najlepiej zorganizowaną edycję PŚ.

Schladming chyba 2-razy z rzędu dostało od UCI nagrodę za najlepiej zorganizowaną edycję PŚ.
Z oplata to powaga a jako ze trasa 4X wiedzie jedna laka co koncowka DH to i tu tez trzeba opaske zakupic. Z tego co pamietam w tym samym czasie co ja bylo tam jeszcze paru kamratow, ktorzy to ponoc w nadziei na wykorzystanie tych opasek na dzien nastepny, kompali sie i spali z nimi, ale jakze wielkie bylo ich zdziwienie kiedy okazalo sie ze ze na drugi dzien obowiazywaly inne kolorypowaga z ta opłata ? 4x też sie ona dotyczy a nie idzie jakoś wbic przez las na trase, jak to wyglada dokladnie dzieki z góry...

A tak na powaznie to laka moze i sie da, ale prosze Cie, nie rob wiochy. Wydasz setki euro na cala impreze a zal ci bedzie kilku na bilet ? Obowiazuja tam pewne reguly i jesli nie chcesz sie im podporzadkowac to moze nie jedz w ogole albo jedz gdzie indziej.
To wlasnie tacy pseudo kombinatorzy daja pozywke negatywnym stereotypom o polakach ale wierz mi, kiedys moze ci sie glupio zrobic, kiedy po uslyszeniu naszej mowy nagle okaze sie ze i dla ciebie gdzies nie ma miejsca albo nagle zostaje wprowadzona kaucja, bez ktorej ani rusz.
piotr
Wojtek K. dzieki za info .A co do tej opłaty to jak byłem 10 i 11 maja w Mariborze ,to przez dwa dni kręcąc sie po trasie dh i 4x nie płaciłem nic za wstęp ,ale jacyś ludzie w bramkach coś sprawdzali ,ale żaden nie sprawdzał biletów ani nie sprzedawał .Kto był jeszcze w Mariborze niech napisze czy były tam te bilety czy nie .
Akurat tez tam bylem i bilety obowiazywaly a na dowod moge skana zrobic bo lezy gdzies jeszcze, tylko sprawdzajacy a wlasciwie sprawdzajace mialy wszystko w d...ie. Jednym sprawdzaly a inni za plecami przechodzili. Nie bez przyczyny w prasie zawody te dostaja wysoka notke za trase a najnizsza za organizacje. Ja bilet kupilem ale nie u tych lasek tylko w kasie.zaqwes pisze:Wojtek K. dzieki za info .A co do tej opłaty to jak byłem 10 i 11 maja w Mariborze ,to przez dwa dni kręcąc sie po trasie dh i 4x nie płaciłem nic za wstęp ,ale jacyś ludzie w bramkach coś sprawdzali ,ale żaden nie sprawdzał biletów ani nie sprzedawał .Kto był jeszcze w Mariborze niech napisze czy były tam te bilety czy nie
W Shladming bilety tez byly w postaci wspomnianych opasek, przynajmniej te trzy lata temu.