GRINDY-czy ktos wie o co chodzi??
GRINDY-czy ktos wie o co chodzi??
Mam pytanie czy ktokolwiek w polsce umie na rowerze MTB zrobic grinda na jakiejs barierce (jak w np. JIB-ie)??? Jesli tak to w jakie czesci trzeba sie zaopatrzyc zeby zaczac zabawe tego typu???
-
- Kontakt:
hey mad.... mysle ze moge powedzic tobie cos na ten temat jak chesz info to mozesz do mnie na gg napisac i chceteni ci wytumacze i podziele sie ze Toba tym co wiem...
grindy na mtb podbaja mi sie bardzo.... szczegolnie bez pegóe. jest kilka sposobuw przynajmije piec. zalezy to jestze od tego z ktora naga jedzisz z przodu ale ..... da sie zawsze....
a co do jib to byc po poreczach tam nikt nie jedzia z pegami..?? jest mala secnaa jak to montuja ale ngrinduja co niego w skejparku tylko...
a i numer
gg 3085561
grindy na mtb podbaja mi sie bardzo.... szczegolnie bez pegóe. jest kilka sposobuw przynajmije piec. zalezy to jestze od tego z ktora naga jedzisz z przodu ale ..... da sie zawsze....
a co do jib to byc po poreczach tam nikt nie jedzia z pegami..?? jest mala secnaa jak to montuja ale ngrinduja co niego w skejparku tylko...
a i numer
gg 3085561
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=160013
jemu chyba bardziej chodzilo o takie grindy jak v dub pokazuje, na murku... nevermind, krotkie grindy da sie tez na tylnych widelkach robic, o ile sa mocne wystarczajaco :] jedna zasada przy grindach na mtb - nie jedziesz rownolegle do murka. zawsze troszke pod skosem i na murek wskakujesz łukiem, tak zeby wzniesc sie z 5cm nad krawedz i wtedy ladujesz na murek. dalej tlumisz cialem jak przy mniejszym dropie, tzn. tlumisz a nie skladasz sie caly. chodzi o utrzymanie rownowagi i obnizenie srodka ciezkosci. podczas grindowania musisz lekko wychylic cialo w strone przeciwna do tej ktora grindujesz, inaczej polecisz na bok. tzn jesli wskakujesz w lewo to gdy suniesz po murku - wychylasz sie delikatnie na prawo. latwiej wtedy zeskoczyc, gdy chcesz to zrobic to robisz ruch jakbys sie wybijal z 2 kol. jak sie gdzies pomylilem to krzyczcie :)
what can I say... ;)
raczej nie robił i nie ******* głupot że na MTB trzeba od boku najeżdzać można równolegle dla mnie nawet jest łatwiejj ruwnolegle bo grinduje na guardzie więzc jakbym wskakiwał bardziej od boku to by mnie bardziej obracało na bok co jest bardzo częste na początku nauki grindów na guardzie a co do grindów na guardzie na rurkach to raczej nie jest możliwe przynajmniej wątpię żeby mi kiedyś coś takiego wyszło z tego powodu żę guard jest okrągły przez co na rurce by się jechał·o bardzo niestabilnie
ostatnio wczoraj grindowalem. nielatwe to zwlaszcza na moim sprzecie ale powiedzmy ze z raz cos wyszlo.
hofmen: a zreszta... :]
SuchY: czytaj jak masz zamiar krytykowac. czy ja kaze komus tak robic? cholera mi akurat w ten sposob cokolwiek wychodzi wiec staram sie pomoc nie moja wina ze Tobie jest wygodniej rownolegle najezdzac...
zreszta mam to gdzies, mialo byc forum a jest wojna domowa, zaje*iste srodowisko... rece opadaja
hofmen: a zreszta... :]
SuchY: czytaj jak masz zamiar krytykowac. czy ja kaze komus tak robic? cholera mi akurat w ten sposob cokolwiek wychodzi wiec staram sie pomoc nie moja wina ze Tobie jest wygodniej rownolegle najezdzac...
zreszta mam to gdzies, mialo byc forum a jest wojna domowa, zaje*iste srodowisko... rece opadaja
what can I say... ;)
-
- Kontakt:
buehehhe shaman chcialem do ciebie na priv... ale jak juz sie nawinales pod reke... to tak... czlowieku (dla nie wtajemniczonych wejdzcie w ten link co on ma w podpisie , a potem najlepiej do calego albumu dla wiekszej brechty)
jak ja zobaczylem twoje zdjecia... to ja nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac... bo nie wiem , czy ty dales te zdjecia tak dla picu, czy zeby pokazac co umiesz??
nie wiem... ja sie w kazdym badz razie, bardzo ubawilem przegladajac serie twoich jazd na stojaco bez trzymanki i banych na wysokosc kraweznika...
pozdr. w dalszej egzystencji na pinkbike'u... polowa swiata sie smieje z polaka...
oby tak dalej!
jak ja zobaczylem twoje zdjecia... to ja nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac... bo nie wiem , czy ty dales te zdjecia tak dla picu, czy zeby pokazac co umiesz??
nie wiem... ja sie w kazdym badz razie, bardzo ubawilem przegladajac serie twoich jazd na stojaco bez trzymanki i banych na wysokosc kraweznika...
pozdr. w dalszej egzystencji na pinkbike'u... polowa swiata sie smieje z polaka...
oby tak dalej!
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
Shaman wielki RESPECT dla Ciebie za to co robisz,buahaha.Dziecko doczekałeś się topika o swojej postaci na tym forum...Proponuje tak:ćwicz swoje mega-triki ale nie publikuj zdjęć ani swoich przemyśleń w postaci postów na necie bo żal dupe ściska
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
nie moge z tych loli :] oczywiscie ze zdjacia sa dla picu, no ale nie kazdy potrafi czytac... :) kurde wy w mojej sytuacji zdrowotnej byscie dupy z domu nie ruszyli. obydwa nadgarstki mam po kontuzji, obydwa byly zwichniete, to jest gorsze od zlamania. stopy mam chore od urodzenia, ostatnio jeszcze lewa pogruchotalem na zjezdzie. co chwila biegam do szpitala na obserwacje, nie moge uprawiac ani trenowac zadnych sportow wyczynowych. i wiecie co, to jest jedyne forum na ktorym musze to mowic bo tylko tu sa takie zj*by! jesli uwazasz ze jestem mierny to wpadaj smialo, poscigamy sie 120km. k*rwa wykrece ci srednia predkosc taka jak ty bedziesz mial max, przegrasz z inwalida dopiero bedzie brechta. z jednym sie zgadzam. zal dupe sciska... :)
what can I say... ;)