Jak prawidłowo to będą 4 gniazda 8 żyłowe ( sieciowe ) i 1 telefoniczne ( wejście modemu ) - po prawej stronie modemu ( jak trzymasz i patrzysz na gniazda )
Masz wszystko co potrzeba, masz wejście rj11 albo masz nie to urządzenie co trzeba. AQ wg opisu z etykiety masz dokładnie to co trzeba. Przeglądałem instrukcję do tego i tam jest gniazdo rj11
Podłączam pod to line (czytałem na necie że to porostu jest 2 in 1 , że tam wchodzi to i to , i faktycznie tak jest ) ale nic nie działa (tzn ta dioda sie nie zapala od neta, ani nic. nawet kabel rj45 zrobiłem i podłączyłem też nic... )
A czy to ma jakieś znaczenie ze mam neta na lini tp? Bo mialem 2 lata temu neostrade.
Dzwoniłem do netii, potrzebuje modem na anex a. Konfigurowałem, bawiłem sie i nic. Ten sie nie nadaje, ehh... a koles z allegro wogole nie odpisuje;////
Steel2 pisze:Pomijam fakt, że model, który podąłeś to anex A i z netią by nie ruszył
No i tu zonk. Netia na lini TP używa annex A (tak jak neo) , a na "rodzimych" liniach Neti używany jest annex b.
Chyba troszkę źle doradziliście koledze ...
Usiłuję się dokopać do informacji, od kiedy Netia stosuje anex A ale nic konkretnego nie znalazłem. Rodzaj anexu zależy od użytej centrali przekierowującej i dziwne jest by połączeni netii szło całkowicie przez centrale TPsy. Choć może i tak jest. Jeżeli wprowadziłem w błąd przepraszam, a z ciekawości spróbuję się dowiedzieć jak to od strony technicznej wygląda, bo na razie jak dla mnie dość dziwnie