Cyfrowy tryb oszczedny

ble
Kontakt:

Cyfrowy tryb oszczedny

Post autor: ble »

wiecie co z robic z tym gownem?
mam monitor lg L196WTQ.
gram w cos i po chwili badz dluzszej chwili wyskakuje okienko z napisem cyfrowy tryb oszczedny i tyle reset tylko zostaje po resecie trzeba przytrzymac power bo komp sie nie wlaczyc cos tam zapika pare razy monitor dalej sie nie wlacza dopiero po powerze naciskam jeszce raz power wlacza sie i jest spoko.
I dodam jeszce tyle ze jesli gra ma w opcjach wlaczenie synchronizacji pionej(chyba cos takiego) i jak to wlacze to mozna grac nie wlacza sie nic.
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Ja byłbym za słabym zasilaczem. Po prostu brakuje mocy i monitor się wyłącza w stresie tzn. podczas gry.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

dłubałeś w ustawieniach monitora? sprobuj tam pogrzebac.
moze to jest tryb oszczedzajacy moc a ustawienia dales takie ze nie jest w stanie tego sprzętowo uciągnąć.
jezeli nic nie uda Ci sie zrobic do zanies go do jakiegos sklepu komputerowego, mysle ze w max 30 zl zamknie sie koszt naprawy
ble
Kontakt:

diablos993,omg skoncz z takimi radami <sciana>
osato,na gwarancji jest ale chce uniknac wysylania go do eldzi
a pozatym w ustawieniach monitora nic nie ma
zmiana z dvi na dsuba cos moze dac jesli bedzie na analogu?

EDIT: pod dsubem pisze analogowy tryb oszczedny:p
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

bleja bym sie zastanowil czy to nie wina karty, bo jesli dobrze zrozumialem to musisz zrobic reset kompa a nie monitora, wyglada to na karte ktora zwyczajnie sie przegrzewa i wylacza, a wtedy do monitora leci sygnal ze moze sie przelaczyc na tryb oszczedny. Ja to tak widze. porzycz od kogos grafe i zobacz. Kreciles ja ?
ble
Kontakt:

ddex,tak restart robie ale po pierwszym restarcie komputer nie wykrywa monitora cos tam pika i monitor nic nie wlacza sie dopiero jak power przytrzymam to sie wylaczy potem znowu power i sie wlacza wiec nie wiem
a ten no karta raczej nie wydaje mi sie wydaje mi sie ze to monitor czytalem gdzies na forum o gosciu tez mial lg i karta geforce tez mial tryb oszczedny mu sie wlaczal ale nikt mu nic konkretnego nie poradzil:/ zawsze mam ustawione na 59hercy a jak ustawie na 60 moze to cos zmienic?
karta to geforce8800 gt 512mb
a i ten raczej odpada mozliwosc przegrzewania sie bo zwykle wlacza sie ten tryb oszczedny w jakichs starych grach ktore maja b. male wymagania. i nie maja mozliwosc wlaczenia synchronizacji pionej albo poziomej nie pamietam a jak wlacze ta synchronizacje to nic sie nie dzieje zlego mozna grac ile sie chce. np. taki crysis 1020x768 high detale i kilka godzin grania i nic grafika teoretycznie ma tam kolo 60-70 stopni ale dopiero przy 100 sie wylacza czy jakis reset sie robi tak pisalo gdzies
ddex
Kontakt:

bleno to w takim razie opcje grafiki bym odpuscil. A sterowniki /? Co do czestotliwosci to zmien na 60 bo taka jest zalecana moze akurat to pomoze.

Na razie innych pomyslow nie mam, ale zacznij od czestotliowsci potem sterowniki, grafa, chipset na plycie glownej, juz nie takie rzeczy sie dzialy przez sterowniki ;) A jak i to nie pomoze to juz nie wiem, moze rzeczywiscie cos jest uszkodzone.
ble
Kontakt:

ddex,zmienilem na 60 gralem z godzine juz sie cieszylem a tu dupa znowu tryb oszczedny:/ no koniec sterowniki mam najnowsze ostani pobieralem ze strony nvidii a co z chipsetem? a ten no sprobuje podpiac monitor do starego kompa jak go wygrzebe z szafy zobaczymy co wtedy jesli dalej sie bedzie wylaczac to raczej bedzie wina monitora tak mysle:p
ddex
Kontakt:

bleno taki test powinien dac jakas konkretna odpowiedz. Chodzilo mi zebys zaaktualizowal tez stery od chipsetu na plycie glownej, moze akurat pomoze, a na pewno nie zaszkodzi ;)
ble
Kontakt:

ddex,na chipsecie mam najnowsze tez jutro srtawdze na starym kompie i zobacze stary monitor tez do nowego kompa podlacze zobacze co wtedy

EDIT: dobra na starym kompie tez sie wylacza ;] a stary monitor dziala normlanie przy nowym kompie;d
ble
Kontakt:

dobra kuraw okazalo sie ze to jednak nie monitor :|:|:|:| kuraw i ten no to karta graficzna wylacza monitor :/;/;/ juz mialem wyslac go na serwis ale w ostaniej chwili sie skaplem ze stary monitor tez wylacza wiec kuraw nie wiem co jest grane;/ 8800gt 512mb to moja karta nie ma opcji zeby sie przegrzewala bo w cryssia cod4 czy assasina gralem po wiele godzin i nic z tego a wylacza sie w glupich grach typu bus simulator 2008 metin2 i takie tam:/ jak nie wlacze w grze sychronizacji pionowej to sie wylacza ;| nie wiem co jest grane
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Mnie to wyglada na problem sterow.

Pobaw sie uswieniami wymuszonego odswiezania, sproboj roznych wersji sterow.

Jesli na kazdych jest to samo, napisz. Bedziemy myslec dalej :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ble
Kontakt:

ok mam najnowsze nie wiem jakie inne zainstalowac moze starsze jakies?;d
ODPOWIEDZ