Mam Uzzi na co dzień ( dość podobny do Socoma, zawieszenie pracuje tak samo, różnią się troszkę budową i kątami ). Na Socomie jeździłem jak szukałem ramki dla siebie. Uważam, że to świetnie pracujące zawieszenie i nie spotkałem się jeszcze z lepiej działającym rozwiązaniem. oczywiście sporo jest kwestią ustawień.
adrian345 pisze:Intense jest chyba bardziej miękki bo ma vpp
no raczej ze intense... socom jest lepszy od bullita bo bullit to przeciez nie rama do DH... pozatym... Santa to dobra firma...ale Intense lepsza.... wiec samo to wskazuje ci wybór... wiadomo ze najwyzszy model santy bedzie lepszy od najnizszego modelu Intensa ale w tym wypadku intense jest górą...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
A co z wytrzymałością socoma bo wygląda chudo
Mam ochotę złożyć na tej ramie dość lekki rower do dh ok 16 kg i włożyć powietrznego dhx z tyłu. Czy to dobry pomysł do dh powietrzny damper.
Sporo osób tak robi, Socom jednak nie jest sprzętem pancernym i połamane się zdarzają. To sprzęt FRO więc cudów wytrzymałości nie ma co oczekiwać. Chcesz mocniejszą ramę i niewiele cięższą weź Uzzi VPX ( ale uwaga, nie każdemu kąty pasują, bo nie są typowe do DH ).
Mocniejsze jest pewnie m6 ale cięższe. Z boxxerem world cup, revoxem z tytanową sprężyną i lekkimi kołami nawet by coś lekkiego wyszło ale ta cena ramy
A tak wogule co sądzisz o m6 Aram ma tą ramę i niezle wygląda ale jak się jeżdzi niewiem
No coż adrian345 napisałeś że chcesz sprzęt do dh więc socom, wytrzymałością nie grzeszy. Ale napisałeś że chcesz do dh w którym raczej mu nic nie zrobisz, poprostu nie jest to ramka do trzaskania dropów i niewiadomo czego tam jeszcze (fr)