maso sprawdz lepiej na allegro, tam czesto mozna kupic gotowa rame. zarowno do uprawiania kartingu, jak i baggy, o ktorym wspominal KROM@ a moze taniej wyjdzie kupic Ci gotowy sprzet..? przelicz.
trzeba sie troche natym znac zeby nie zrobic "czolgu" albo wozka na zakupy ktory sie rozleci po chwili... ja swojego zrobilem a'la czolg (sztywna rama bez zawieszenia) - kola i uklad kierowniczy z malucha, rama w ksztalcie X z profili stolowych 40x60 a naped to docelowo silnik z CZ-ki 350 albo 2 silniki z WFM 125 (jeden juz mam i smiga calkiem niezle )
ja wole zrobić sam (dla satysfakcji)
znalazłem plany ale one przewidują silnik obok kierowcy a ja chce mieć go za sobą
jak macie to dajcie mi te wymiary:
-długość
-szerokość
-roztaw osi i ich długość
i doradzcie jaki wybrać skok zawieszenia do kartingu
z góry dzięki
http://www.allegro.pl/item423876051_gok ... z_250.html zmien tylko silnik na jakis od crossa i masz taka rakiete ze nawet scigacze na odejscie wymiekna tylko silnik od 125 bo 250 to za duzy. I ja wcale nie zartuje mialem gokatra z silnikiem og cagivy mito 125 35km wiec wiem jak to jedzie
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
a jak bedziesz sam zrobil to juz nie bedzie to samo. bedzie ciezkie i nie bedzie mial odpowiedniej geometrii i sztywnosci. Do takiej jazdy aby aby wytstarczy ale nie podriftujesz se itp. Wyczynowe gokardy na silnikach 125 jezdza ponad 200km/h te silniki maja ok 50km to silniki Rotaxa, od crossa 125 ma 40km wiec tez bedzie jechal. jak masz jakues pyrania to wal na gg moze nawet znajde foty tego mojego tylko to dawno bylo teraz na crrosach smigam ;] ale gokartem porzadnym tez bym pojezdzil zabawa niesamowita
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
lipa ze chcesz miec silnik za saoba bo wtedy masz fotel daleko do przodu i cala konstrukcja ci sie wydluza (no chyba ze chcesz siedziec jak na kiblu :p ). najlepiej silnik jak najblizej lozyskowania bo wtedy najmniej wygina oske podczas rzyspieszania. ja swojego mam szer ok 1,6m i dl ok 1,8m.
W kartingu NIE WOLNO stosowac zawieszenia w kartach!!
bo skoropiszesz o kartingu to pewnie chcesz startowac w jakis zawodach itp a tutaj konstrukcja karta nie jest taka prosta bo masz ograniczone wymiary (dl i szer okraz rozstaw osi)...