odszkodowanie
odszkodowanie
witam,
niedawno zaliczyłem glebe jak zjeżdżałem z koziej (zwykła scieżka, żaden szlak turystyczny) no i sie złamało palec:/ rodzice pojechali załatwić coś tam z ubezpieczeniem i okazało sie że moge dostać 100 zł jako odszkodowanie ale... jako że nie zdawałem dziwnym trafem na karte rowerową i jej nie mam, nie dostane tej kasy... czy to słuszna decyzja ubezpieczyciela? przecie nie poruszałem sie po jezdni ani ścieżce dla rowerów więc o żadnej drodze publicznej nie ma mowy...
niedawno zaliczyłem glebe jak zjeżdżałem z koziej (zwykła scieżka, żaden szlak turystyczny) no i sie złamało palec:/ rodzice pojechali załatwić coś tam z ubezpieczeniem i okazało sie że moge dostać 100 zł jako odszkodowanie ale... jako że nie zdawałem dziwnym trafem na karte rowerową i jej nie mam, nie dostane tej kasy... czy to słuszna decyzja ubezpieczyciela? przecie nie poruszałem sie po jezdni ani ścieżce dla rowerów więc o żadnej drodze publicznej nie ma mowy...
nie jestem prawnikiem nigdy nie bede i daleko mi do tego, ale moim zdaniem ktos wcisnąl Ci kit. Bzura, jechałeś na rowerze, nie brałeś udziału w ruchu to karta nie jest Ci potrzebna.Jak przewrócisz sie pod domem na rowerze to też nie dostaniesz odszkodowania bo nie masz karty? bezsens...
team www.CYKLOTUR.com
To nie jest prawda co mowicie :P
Na rowerze sie wyglebilem ( nawet nie wiedzialem co to dh, fr itp. ) ok. 4 lat temu teraz mam 17, nie wywalilem sie na zadnej sciezce tylko na skrocie przejscia kolo torow kolejowych gdzie kazdy chodzi przez tory a ja tam zjechalem na biku, mialem 4 szwy i nawet nikt nie pytal sie o karte rowerowa a i tak 380 zl z odszkodowania zabrali rodzice :/ :P
Mi sie wydaje ze zalezy na kogo trafisz, trafisz na jakiegos sluzbiste to wszystko zrobi zebys nie dostal tej kasy, a jak na spoko to nie bedzie zbytnio problemu
Na rowerze sie wyglebilem ( nawet nie wiedzialem co to dh, fr itp. ) ok. 4 lat temu teraz mam 17, nie wywalilem sie na zadnej sciezce tylko na skrocie przejscia kolo torow kolejowych gdzie kazdy chodzi przez tory a ja tam zjechalem na biku, mialem 4 szwy i nawet nikt nie pytal sie o karte rowerowa a i tak 380 zl z odszkodowania zabrali rodzice :/ :P
Mi sie wydaje ze zalezy na kogo trafisz, trafisz na jakiegos sluzbiste to wszystko zrobi zebys nie dostal tej kasy, a jak na spoko to nie bedzie zbytnio problemu
ja mialem jakos we wrzesniu podobny przypadek.. tyle ze jechalem po ulicy, troche za szybko i gleba (nie chce mi sie calosci opisywac).. mialem pekniety palec i 3 tygi w gipsie.. dostalem 250 zeta.. jestem znaczy bylem ubezpieczony w pzu i o zadna karte rowerowa sie nie pytali (a i nie mam 18 lat).. cos masz dziwny przypadek bo juz nie jeden moj kumpel mial cos zlamanego i to wlasnie na biku i nigdy zadnego sie o karte nie pytali.. ;]
pozdrooo
pozdrooo
-
- Kontakt:
A ile masz lat ? Bo masz czy nie masz karty to z tego co mi wiadomo na rower nie trzeba mieć karty rowerowej od 18 roku życia tak samo jak na motorower czyli do 50cm3... A jeżeli nie masz to tak jak mówi easy_rider ściemiaj zwyczajnie...
Za palec 100zł...boże... to ja za złamanie otwarte obojczyka z przemieszczeniem, pokruszeniem kości, operacji na to, 2 gipsach i drucie w kości dostałem około 350zł przy tym że mój wujek pracuje w PZU :/ Jaka tu sprawiedliwość... Ale nie ma co, trzeba ciągnąć kasę ile można od każdej instytucji !!! Pozdr i powodzenia !
Za palec 100zł...boże... to ja za złamanie otwarte obojczyka z przemieszczeniem, pokruszeniem kości, operacji na to, 2 gipsach i drucie w kości dostałem około 350zł przy tym że mój wujek pracuje w PZU :/ Jaka tu sprawiedliwość... Ale nie ma co, trzeba ciągnąć kasę ile można od każdej instytucji !!! Pozdr i powodzenia !
Be free...
ja mam 15 lat skończone, o wiek też pytali
chyba pójde 1 września tqam gdzie jestem ubezpieczony i powiem że moi rodzice sie pomylili i źle tam napisali i powiem że to brat był na rowerze a ja szedłem obok i wpadłem w dziure
a żeby było śmieszniej to se to zrobiłem w pierwszym tygodniu wakacji jak miałem ff, ochraniacze i rękawiczki...
chyba pójde 1 września tqam gdzie jestem ubezpieczony i powiem że moi rodzice sie pomylili i źle tam napisali i powiem że to brat był na rowerze a ja szedłem obok i wpadłem w dziure

a żeby było śmieszniej to se to zrobiłem w pierwszym tygodniu wakacji jak miałem ff, ochraniacze i rękawiczki...
Panowie... yyy... ze sie tak spytam, gdzie Wy sie do cholery ubezpieczacie
Wstrzas mozgu, potluczenia lewej strony + klatki piersiowej, standardowe obdarcia na nodze i 2 male rozciecia, 3dni w szpitalu...
Ubezpieczenie szkolne w ''Towarzystwie Ubezpieczen'',
komisja - odszkodowanie 1100zl
Ubezpieczenia Euro 26 Sport,
brak komisji - odszkodowanie 860zl
Do szkolnego zadali karty rowerowej, do Euro nie...
Tyle ze oczywiscie wyszlo ze to bylo lekkie XC a nie DHContest
Pzdr
PS. Sorki ze bez pl liter, ale nie mam mozliwosci takowych pisania...
PS2. Jakby co to mam 16lat i 8miesiecy

Wstrzas mozgu, potluczenia lewej strony + klatki piersiowej, standardowe obdarcia na nodze i 2 male rozciecia, 3dni w szpitalu...
Ubezpieczenie szkolne w ''Towarzystwie Ubezpieczen'',
komisja - odszkodowanie 1100zl
Ubezpieczenia Euro 26 Sport,
brak komisji - odszkodowanie 860zl
Do szkolnego zadali karty rowerowej, do Euro nie...
Tyle ze oczywiscie wyszlo ze to bylo lekkie XC a nie DHContest

Pzdr
PS. Sorki ze bez pl liter, ale nie mam mozliwosci takowych pisania...
PS2. Jakby co to mam 16lat i 8miesiecy
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]