odszkodowanie

nooz
Kontakt:

odszkodowanie

Post autor: nooz »

witam,
niedawno zaliczyłem glebe jak zjeżdżałem z koziej (zwykła scieżka, żaden szlak turystyczny) no i sie złamało palec:/ rodzice pojechali załatwić coś tam z ubezpieczeniem i okazało sie że moge dostać 100 zł jako odszkodowanie ale... jako że nie zdawałem dziwnym trafem na karte rowerową i jej nie mam, nie dostane tej kasy... czy to słuszna decyzja ubezpieczyciela? przecie nie poruszałem sie po jezdni ani ścieżce dla rowerów więc o żadnej drodze publicznej nie ma mowy...
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

nie jestem prawnikiem nigdy nie bede i daleko mi do tego, ale moim zdaniem ktos wcisnąl Ci kit. Bzura, jechałeś na rowerze, nie brałeś udziału w ruchu to karta nie jest Ci potrzebna.Jak przewrócisz sie pod domem na rowerze to też nie dostaniesz odszkodowania bo nie masz karty? bezsens...
team www.CYKLOTUR.com
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

w poniedzialek zalatwiam sprawe 4 odszkodowania i nikt nigdy nie pytał mnie czy mam karte rowerową
team www.CYKLOTUR.com
nooz
Kontakt:

a mi powiedzieli że jak wypadek na rowerze to zawsze musi być karta pokazana... mógłbym olać to 100 zeta ale każdy grosz sie liczy...thomas1988 a gdzie jesteś ubezpieczony? czy jesteś pełnoletni?
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Jak się nie ma 18 lat to nie dziwota, że nie chcą płacić jak się jechało bez uprawnień, co nie? To tak na zdrowy rozsądek. ;-)
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
nooz
Kontakt:

no to k..... jak powyżej ktoś napisał bd jeździł koło domu, złamie ręce, nogi, głowe, nie wiadomo co jeszcze i co, mam im karte rowerową dać bo to wypadek na rowerze?...
mad79
Kontakt:

Post autor: mad79 »

Z karta rowerową wygląda tak:
-Jak masz prawo jazdy to ten dokument zastępuje kartę rowerową
-jak masz skończone 18 lat to karta rowerowa nie jest Ci potrzebna

A jak nie masz prawa jazdy i nie masz 18 lat i nie masz karty rowerowej to jesteś w dupie
mad79
Kontakt:

Post autor: mad79 »

Z kartą rowerową wygląda to tak:
- jak masz prawo jazdy to zastępuje ono kartę rowerową
- jak masz skończone 18 lat to nie potrzeba Ci karty rowerowej bo uprawnienia dostajesz awansem.

Jak nie masz 18 lat i nie masz prawa jazdy i nie masz karty rowerowej to jesteś w dupie
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

.... temat w stylu polskie prawo do dupy.... rzeka absurdów wiele, nie wiem człowiek sam stworzył prawo sam może je zmieniac ale takie zawiłości są na rękę pracownikom urzędów... chyba zostane politykiem :lol: haha
drLEE07
Kontakt:

Post autor: drLEE07 »

To nie jest prawda co mowicie :P
Na rowerze sie wyglebilem ( nawet nie wiedzialem co to dh, fr itp. ) ok. 4 lat temu teraz mam 17, nie wywalilem sie na zadnej sciezce tylko na skrocie przejscia kolo torow kolejowych gdzie kazdy chodzi przez tory a ja tam zjechalem na biku, mialem 4 szwy i nawet nikt nie pytal sie o karte rowerowa a i tak 380 zl z odszkodowania zabrali rodzice :/ :P

Mi sie wydaje ze zalezy na kogo trafisz, trafisz na jakiegos sluzbiste to wszystko zrobi zebys nie dostal tej kasy, a jak na spoko to nie bedzie zbytnio problemu
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Mi tez się o nic nie pytali jak złamałem obojczyk...Dostałem 300 zł śmieszna suma 2 tyg w szpitalu 2 operacje pod narkozą... to się nazywa POLSKA
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

ja mialem jakos we wrzesniu podobny przypadek.. tyle ze jechalem po ulicy, troche za szybko i gleba (nie chce mi sie calosci opisywac).. mialem pekniety palec i 3 tygi w gipsie.. dostalem 250 zeta.. jestem znaczy bylem ubezpieczony w pzu i o zadna karte rowerowa sie nie pytali (a i nie mam 18 lat).. cos masz dziwny przypadek bo juz nie jeden moj kumpel mial cos zlamanego i to wlasnie na biku i nigdy zadnego sie o karte nie pytali.. ;]

pozdrooo
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

a jaki z tego morał, jak nie masz skończone 18 lat i nie posiadasz karty rowerowej po prostu ściemniaj: "szedłem chodnikiem nie zauważyłem wystającej płytki chodnikowej no i się przewróciłem" :lol:
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

A ile masz lat ? Bo masz czy nie masz karty to z tego co mi wiadomo na rower nie trzeba mieć karty rowerowej od 18 roku życia tak samo jak na motorower czyli do 50cm3... A jeżeli nie masz to tak jak mówi easy_rider ściemiaj zwyczajnie...

Za palec 100zł...boże... to ja za złamanie otwarte obojczyka z przemieszczeniem, pokruszeniem kości, operacji na to, 2 gipsach i drucie w kości dostałem około 350zł przy tym że mój wujek pracuje w PZU :/ Jaka tu sprawiedliwość... Ale nie ma co, trzeba ciągnąć kasę ile można od każdej instytucji !!! Pozdr i powodzenia !
Be free...
łyssy
Kontakt:

Post autor: łyssy »

A co zrobią jak ktoś ma np. 10 lat i nie morze mieć karty rowerowej a coś sobie zrobi? :D
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Wyślą go do szkoły by się dalej uczył albo może nad morze
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
nooz
Kontakt:

ja mam 15 lat skończone, o wiek też pytali
chyba pójde 1 września tqam gdzie jestem ubezpieczony i powiem że moi rodzice sie pomylili i źle tam napisali i powiem że to brat był na rowerze a ja szedłem obok i wpadłem w dziure :wink:

a żeby było śmieszniej to se to zrobiłem w pierwszym tygodniu wakacji jak miałem ff, ochraniacze i rękawiczki...
spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Panowie... yyy... ze sie tak spytam, gdzie Wy sie do cholery ubezpieczacie :?:

Wstrzas mozgu, potluczenia lewej strony + klatki piersiowej, standardowe obdarcia na nodze i 2 male rozciecia, 3dni w szpitalu...

Ubezpieczenie szkolne w ''Towarzystwie Ubezpieczen'',
komisja - odszkodowanie 1100zl

Ubezpieczenia Euro 26 Sport,
brak komisji - odszkodowanie 860zl

Do szkolnego zadali karty rowerowej, do Euro nie...

Tyle ze oczywiscie wyszlo ze to bylo lekkie XC a nie DHContest :)

Pzdr

PS. Sorki ze bez pl liter, ale nie mam mozliwosci takowych pisania...
PS2. Jakby co to mam 16lat i 8miesiecy
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
nooz
Kontakt:

czyli nie ma innej możliwości jak naściemniać?
ODPOWIEDZ