Mocowanie napinaczy: bb, iscg czy iscg 05 ?
Mocowanie napinaczy: bb, iscg czy iscg 05 ?
jestem ciekaw kto ma jakie mocowanie w swojej ramie.
czy są one ze sobą w jakiś sposób zgodne.
jakich mocowań jest najwięcej?
czy są one ze sobą w jakiś sposób zgodne.
jakich mocowań jest najwięcej?
iscg a iscg 05 to jest chyba to samo.. bb jest w kazdej ramie bo jest pod miske suportu..
temat moim zdaniem troche z d*** :P hehe
pozdrooo
uwzgledniajac wszystkie ramy na swiecie wlacznie z marketowkami to bedzie najwiecej bb :Pmati_xmo pisze:jakich mocowań jest najwięcej?
jak ktos nie ma mocowania iscg to moze sobie kupic (albo zrobic jak ja xD) adaptermati_xmo pisze:czy są one ze sobą w jakiś sposób zgodne.
temat moim zdaniem troche z d*** :P hehe
pozdrooo
-
- moderator
- Kontakt:
Napinacz Xtx jest własnie pod iscg, ale w kpl był adapter pod miske. w pitbullu juz mam iscg wiec nie potrzebuje ;p
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- moderator
- Kontakt:
no trzyma sie tak samo bo to i to jst pod miske suportu, jednak z adapoterem masz opcje regulacji bez odkrecania suportu
Trek Session Park
http://www.kettenfuehrung.ch/plaintext/ ... iscg05.pdf
Zerknij na to.
Oczywiscie strona poswiecona iscg05 tez sporo wyjasnia.
http://www.iscg05.com/
Zerknij na to.
Oczywiscie strona poswiecona iscg05 tez sporo wyjasnia.
http://www.iscg05.com/
Co do ISCG i ISCG05 warto wejść na google i wpisać iscg05 i bedzie wszystko wiadomo- różnią się rozstawem lecz otwory są położone na tych samych prostych względem środka suportu.
ISCG05 występuje w takich ramach jak: Iron horse Sunday WC, Vp Free, Intense M3/M6, Socom, najczęściej je można spotkać przy mufach suportu 83mm.
Dlaczego wymyślono ISCG05 ? Żeby było można przy założonej korbie regulować ustawienie napinacza tak żeby imbus przechodził między korbą a blatem i było można odkręcić napinacz od ramy bez konieczności ściągania korby.
ISCG05 występuje w takich ramach jak: Iron horse Sunday WC, Vp Free, Intense M3/M6, Socom, najczęściej je można spotkać przy mufach suportu 83mm.
Dlaczego wymyślono ISCG05 ? Żeby było można przy założonej korbie regulować ustawienie napinacza tak żeby imbus przechodził między korbą a blatem i było można odkręcić napinacz od ramy bez konieczności ściągania korby.
Bomber_GD pozwolę sobie obalić twoją teorie a'propos powstania ISCG05... Jak dawno dawno temu miałem bitcha 07, korbe dartmoora reacta i napinacz truvativa boxguide'a pod ISCg bez niczego regulowałem go bez odkręcania korby, dlatego też twoją teorię uważam za bezsensowną.
Zgodzę się natomiast, że wymyślono ten system by usztywnić napinacz i zwiększyć powieszchnie rozkładu sił działających na mocowanie w momencie uderzenia.
Zgodzę się natomiast, że wymyślono ten system by usztywnić napinacz i zwiększyć powieszchnie rozkładu sił działających na mocowanie w momencie uderzenia.