Witam. Mam pytanie.. jak to jest z gwarancja na ramy specialized.Chodzi mi o ramy zjazdowe czyli big hit i demo... Bo slyszalem dwie wersje ..czyli ze na 5 lat albo dozywotnia...
kar0l niegdyś trek produkował model bruiser na który dawał dożywocie jak niektórzy wiedza pękały te ramki ale na szczescie dawali nowe, co prawda DH to nie jest ale dożywocie było obecnie zastapione sa jackami
specialized tak naprawde nie ma żadnej ramy do czytego DH... a co do gwary to zadzwoń, mi osobiście sie wydaje że daje dożywotnie gwary na wszystkie ramki, ale głowy sobie uciąc nie dam
jest niby dożywotnia ale jak to nawet w sklepie mowią: "musisz udowodnić że to wina konstrukcji a nie uderzenia podczas wypadku". choć byś mrówke postawił na rowerze a rama sie złamie nie udowodnisz im tego że to wada konstrukcji. W polsce nie było przypadku człowieka z ulicy któremu uznali taką gwarancje (tylko znajomości ). Spec pisze też dosyć jasno że dożywotnia gwaranc ja jest tylko dla pierwszego właściciela roweru!
Wyskocze troche off i zapytam z jakiego stopu aluminium demo 8 z 2005 roku moze byc zrobione? Nigdzie na ramce nie pisze, w necie tez nic nie znalazlem a "A1 premium" jest nazwa z dupy wzieta. Ewentualnie czy jest jakis material alu ktorym mozna spawac rozne stopy :P
Odkopie troszke temat.
To jak to jest z tą gwarą speca, tylko na pierwszego właściciela , czy ogólnie? I jeszcze jedno , jak z papierami jeżeli ktoś nie posiada? Pozdro
XkrisX pisze:To jak to jest z tą gwarą speca, tylko na pierwszego właściciela , czy ogólnie? I jeszcze jedno , jak z papierami jeżeli ktoś nie posiada? Pozdro