jakie ramki ?:)
jakie ramki ?:)
Witam ... mam taki problem ze kupiłem amorka ... ma on 200mm skoku i chce go wstawć do sztywniaka... ale problem w tym że nie wiem do jakiego. proszę abyście podali mi wszystkie swoje propozycje ram sztywnych. Pozdrawiam 

Było, było, było.... A łaskawie jeszcze byś powiedział ile masz kasy.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... light=cock
Zapoznaj sie z szukajką też łaskawie
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... light=cock
Zapoznaj sie z szukajką też łaskawie
Znaleść znajdziesz tylko raczej Nothing special. Napewno FR2 z jakimś lepszym damperem byś uzywke wtrwał, jakiegoś A-zona czy DM FR. Co do sztywniaków to naprawde sporo sie już o tym mówiło. Z nówek to DM DS, NS Surge, Bitch, używka to Cock może coś jeszcze. No ale ktoś pewnie zaraz powie, że 200 do sztywniaka to już troche dużo.
sztywniak z 200mm na froncie ? i to jeszcze za 7 baniek to ja Ci odrazu mowie ze bedzie ciezko
uzywka cock'a jakby sie jakims cudem trafila..
Ale i tak moim zdaniem kazda sztywna rama bedzie miala do d.py geo z takim amorem.
Poprostu zaduzo..
edit:
uzywka cock'a jakby sie jakims cudem trafila..
Ale i tak moim zdaniem kazda sztywna rama bedzie miala do d.py geo z takim amorem.
Poprostu zaduzo..
edit:
no ba..Bombell pisze:No ale ktoś pewnie zaraz powie, że 200 do sztywniaka to już troche dużo.
Mitre25 czlowieku najpierw sie okresl zeby nie robic zbednego syfu na forum ;].. to jak bys poszedl do sklepu i powiedzial ser prosze bo chleb juz mam
lol..
zastanawiam sie jaki amor kupiles? do hardtailow najlepsza sa amory z 160-170 skoku jednopolki i geo jest ok.. jesli masz juz te 200mm to ja bym bral pitbulla bo nawet ktos ma go na forum z dwopolka i ogolnie ramka wytrzymala ;]..
pozdroo

zastanawiam sie jaki amor kupiles? do hardtailow najlepsza sa amory z 160-170 skoku jednopolki i geo jest ok.. jesli masz juz te 200mm to ja bym bral pitbulla bo nawet ktos ma go na forum z dwopolka i ogolnie ramka wytrzymala ;]..
pozdroo
Michal4X terazy Ty spokojniej troche
Mitre25 po pierwsze wez sie naucz pisac porzadne topice a nie chce rame do amora 200mm skoku a reszte to mamy sie domyslec... a teraz na temat dm ds 2.0 spokojnie wytrzyma ale jak masz 700zl to moze poszukaj uzywanego DC Cocka lub DC Cockera

Demo 8 2010 BoXXer Race
steel2 - Ty do mnie to piszesz ? stary, nie prosze nikogo o to co napisałeś zeby przywiózł mi rame, piszę na forum zeby zasięgnąć rady. A Ty widzę nie wiesz do czego służy forum i siedzisz tu bo masz z 15 lat i mama Ci nie pozwala wyjść na rower... I nie żalę się... bo jak napisałeś nie mam po co i nie mam powodów do żalenia się
Wyobraź sobie, że wiem do czego służy forum, 15 lat nie mam. Jakoś o nic nie pytałeś w przedostatnim swoim poście a jedynie marudziłeś. Po co ?
ps. po nocy nie jeżdżę
Odpowiedź dostałeś, sam przyznałeś, że szukasz tych ram, to czego jeszcze oczekujesz ?
ps. po nocy nie jeżdżę
Odpowiedź dostałeś, sam przyznałeś, że szukasz tych ram, to czego jeszcze oczekujesz ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Heh, skoro Ci się wydaje to pewnie masz ku temu podstawy, jak widać inni nie mają tych podstaw.
Zestawienie sztywniaka z amorkiem mającym 200 mm skoku jest chore i mało, która rama to wytrzyma. Do tego ograniczyłeś bardzo budżet i spodziewasz się listy ? To co dostałeś to i tak długa lista potencjalnych możliwości ( i to w kilku punktach już naciągana jak dla mnie ).
Nie masz co szukać więcej możliwości bo ich nie ma, a i te co są to bardzo słaby i mocno naciągany pomysł.
Zestawienie sztywniaka z amorkiem mającym 200 mm skoku jest chore i mało, która rama to wytrzyma. Do tego ograniczyłeś bardzo budżet i spodziewasz się listy ? To co dostałeś to i tak długa lista potencjalnych możliwości ( i to w kilku punktach już naciągana jak dla mnie ).
Nie masz co szukać więcej możliwości bo ich nie ma, a i te co są to bardzo słaby i mocno naciągany pomysł.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 hmmm niby zgodze sie z Tobą ze powinno sie dokladnie precyzowac pytanie itd. ale no. daj na luz czlowieku xD wypij se ze 2 browary (albo cocacole) i nie wkurzaj sie na wszysytkich tych co np. przy pytaniu zapomnieli "?" wstawic przez przypadek. albo sami nie wiedzą czego chcą...
Mitre25 ja bym na twoim miejscu poszukal ns.bitcha i 2006 roku xD (ale sam wiem ze ich juz mozna ze swiecą szukac tych na sell oczywiscie) albo kup sobie ns surge. to poprostu stary bitch w nowym wydaniu xD i spokojnie powinien wytrzymac... hmm albo cockera jakiegos... tylko ze za 700zl to tez ciezko znalezc...
Mitre25 ja bym na twoim miejscu poszukal ns.bitcha i 2006 roku xD (ale sam wiem ze ich juz mozna ze swiecą szukac tych na sell oczywiscie) albo kup sobie ns surge. to poprostu stary bitch w nowym wydaniu xD i spokojnie powinien wytrzymac... hmm albo cockera jakiegos... tylko ze za 700zl to tez ciezko znalezc...
Steel2, w nocy najlepiej się jeździ :]
Mitre25, byłem kiedyś w podobnej sytuacji. Masz 700zł bez perspektywy zwiększenia kasy, więc pewnie jesteś młody i nie możesz sobie pozwolić na zakup czegoś i powieszenie potem na ścianie. Szkoda kupować sztywniaka, którego będziesz zmieniał jak tylko dorwiesz więcej kasy, bo używaną ramę ciężko sprzedać.
Ja zrobiłem tak - miałem amora, pożyczyłem od kumpla starego stalowego sztywniaka gianta. Wluliłem do niego amora, jakieś tandetne koło do tyłu i tak śmigałem. Geo było okropne, ale mimo tego rower sprawiał radość. Nie musiałem oszczędzać ramy, na takim paskudnym geo nauczyłem się kilku rzeczy z ciężkim amorem z przodu, a potem, jak odłożyłem już dość kasy, kupiłem fulla i umiejętności procentowały.
Mitre25, byłem kiedyś w podobnej sytuacji. Masz 700zł bez perspektywy zwiększenia kasy, więc pewnie jesteś młody i nie możesz sobie pozwolić na zakup czegoś i powieszenie potem na ścianie. Szkoda kupować sztywniaka, którego będziesz zmieniał jak tylko dorwiesz więcej kasy, bo używaną ramę ciężko sprzedać.
Ja zrobiłem tak - miałem amora, pożyczyłem od kumpla starego stalowego sztywniaka gianta. Wluliłem do niego amora, jakieś tandetne koło do tyłu i tak śmigałem. Geo było okropne, ale mimo tego rower sprawiał radość. Nie musiałem oszczędzać ramy, na takim paskudnym geo nauczyłem się kilku rzeczy z ciężkim amorem z przodu, a potem, jak odłożyłem już dość kasy, kupiłem fulla i umiejętności procentowały.