Jak sie ubierac na to zimno?

mas1o
Kontakt:

Jak sie ubierac na to zimno?

Post autor: mas1o »

Nigdy wczesniej nie mialem na tyle fajnego roweru zeby chcialo mi sie jezdzic jak jest tak zimno na dworze. Ale mam taki problem ze nie mam sie w co ubrac.
Mam kurtke zimową taką z kapturem z futrem, a ona nie jest za bardzo rowerowa :) I tak samo dół, mam jakies tam spodnie, a nawet pare par - ale nic co by chronilo przed wiatrem.

Cos bym tam sobie kupil na góre, ale zeby nie kosztowalo pincet.
A za getrami ani rajtuzo-kalesonami tez nie przepadam.

A wy jak sie ubieracie?
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Buty,ochraniacze,spodenki,koszulka(jak jest zimno),zbroja,jersey,kask,google:)
Zawsze spodenki:P A bluza jak mega zimno:D
rajtuzo-kalesony - to koledzy z szosy noszą:P
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
miecio000027
Kontakt:

Post autor: miecio000027 »

kurtka Rogelli Merano a spodnie jakieś active kolarskie zimowe;p w chooi ciepłe polecam!
na głowe kominiarka ofc.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mamy sie spytaj.. :-| zalezy w czym jeździsz, dh, xc, street czy co? Coś przeczuwam, ze zaraz zacznie sie rozmowa o stylu ubierania itp.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Mi starczaja takie spodnie dresy z cropa sa cieple i jakas bluza :D
akurat jak zlozylem rower to zaczelo tak pizgac... teraz pewnie deszcz bedzie non stop hehe
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

najlepiej w stringach... a tak na powaznie stary jak kto woli zalezy ja tam wole jak jest zimniej i tak wyskoczyc w krotkich spodenkach i jersey ...
Błażejj
Kontakt:

Post autor: Błażejj »

Ja proponuje w pidżamie, kumpel tak jeździ i mówi, że zajebista sprawa! Bardzo przewiewny a gdy się założy zbroję nadaje się nawet na chłodne jesienne dni.

Dla potwierdzenia mam foto - http://www.pinkbike.com/photo/2334555/
Kapitan Ameryka -mistrz hard coru!
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

ja tam zawsze w jeansach jezdze jak sie zimno zrobi troche ale to w streecie i 4x.. jak przychodzi czas na jakies male dh czy fr to raczej dres i do tego jakas luzna bluza a jak zimniej jest to dwie :).. i cieple skarpetki to podstawa :D:D hehe wyprobojesz kilka opcji i sam dojdziesz do wniosku jak sie ubrac jak sie robi zimno, ja nie mialem tego problemu zeby zakladac temat jak sie ubrac jak sie zimniej robi.. ehhh

bombel tez mam podobne przeczucie ze zaraz sie zacznie gadka o ubieraniu..

pozdroo
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Błażejj zgadza sie o mnie mowa, pidżamka zajebista sprawa, szczególnie taka z przedszkola..(moja jest z 3klasy) :mrgreen: Pozdrawiam

P.S opory niższe niż w lycrze...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

a ja sie nie dziwie ze mas1o ma z tym klopot, ja smigam juz ladnych pare latek i tak szczerze tez mam klopot co ubrac wiosna/jesien. bo tak ubierzesz sie grubo (bluzy i inne swetry) to jak jezdziesz i jest wiatr to ok a jak staniesz lub gdzies pod gorkę (rzadkosc ale zawsze) to znow sie zapocisz. jak znow lzej sie ubrac to wiatr tak prze.... ze szkoda gadac. czy jedynym sposobem jest zakup windstopera i cienkiej bluzy? czy naprawde windstoper dziala? nie jestem taki kasowny aby wywalac kupe kasy na cos co potem i tak nie zda egzaminu. Słyszałem kiedyś od dziadka ze na wiatr najlepsza jest gazeta złożona pod kurtką/bluza , robił tak gdy śmigał WSK :)
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

A ja sie ubieram tak:
-bluza pod jakaś koszulka
-rekawiczki rowerowe :P
-krotkie spodenki
-"adidasy"
-i czapke bo mi w uszy zimno zawsze :P
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Koszulka , bluza na to jersay Foxa rękawiczki , jeśli megaaa zimno to dresy/spodnie pod to ochraniacze a jeśli da radę to jeszcze spodenki i ochraniacze no i najwżniejsze Kask - ja mam FF a kto tam co preferuje to mi wsio ryba ;)
chester
Kontakt:

Post autor: chester »

dzinsy + bluza polarowa..

No i dobrze ze mam pierwsza chope blisko bo przewaznie sie musze wrocic ubrac cos jeszcze xd
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

Michal4XJeździsz w DH/FR, streecie i 4x. Jesteś z mojego miasta a nigdy Cię nie widziałem. Fenomen? Czy forumowy teoretyk? A co do tematu, jeansy a a kurtka umbro evox shower ewentualnie bluza.
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

no coz... troche dziwne pytanie xD bo kazdy ubiera sie zapewne inaczej i tak jak mu wygodznie xD ja w zimne dni jezdze w bojówkach (pod nimi ochraniacze) no i nogawa w skarpete zeby sie nie wtrynila czasem w korbe. na gore to zakladam czesto bluze z kapturem a na to kurtke przeciwdeszczowa bo niezle chroni od wiatru xD no i kask i google. i wiadomo rekawiczki xD

no a jezeli chodzi o wypady dirt street. to wiadomo... jeansy + bluza i czapka za uszy a na to kask xD
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

wlasnie chodzi mi o takie specialne kurtki - ze mala jest a totalnie ciepla. dzialaja one w ogole? I ile za najtansza?
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ja jak jest chłodno tak jak np. wczoraj to adidasy, długie spodnie, bluza, pod nią koszulka i kask / czapka, rękawiczki, ew. ochraniacze i jade. Jak jest tak zimno jak w zimie, w tamtym roku jeździłem adidasy, spodnie typu jeansy / dress + 2 bluzy na to np, takie grubsze i jest całkiem ciepło, wiadomo czapka / kask+gogle (dużo ciepła zatrzymują), rękawiczki dużo też dają, zatrzymują ciepło, no i ochraniacze jak trzeba. Oczywiście jeśli śniegu nie ma, albo jest tyle, że nie sięga nam do kostek. A jak śnieg dopada, to spodnie narciarskie, żeby nie przemokły, buty też jakieś zimowe, nieprzemakalne, kurtka, z rodzaju właśnie tych lekkich i ciepłych - dużo daje, rękawiczki podstawowo, bluza pod kurtke i koszulka też pod bluze, kask z goglami obowiązkowo, ochraniacze to różnie, ale wtedy nawet bez nich gleba mniej boli.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Kurtki z windstopperem jak najbardziej działają ;) Całkowicie zatrzymują wiatr i nie czuć zimna :) Warto w coś takiego zainwestować :) Ja jeździłem w kamizelce i kurtce firmy loeffler , jednak nie jest to tania rzecz, kamizelka ok 100 euro, jednak bez problemu znajdziesz cos tanszego innych firm. Warto byloby tez zainwestowac w bielizne termoaktywna :)
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Patrząc z punktu widzenia jazdy XC najlepszy ubiór na chłodne dni to:
-na głowe opaska windstopper'owa + kask (nie dotyczy FF)
-na "siebie" (nie wiem jak to nazwać;)) koszulka najlepiej termoaktywna, na to polar 100, i na koniec windstopper
-na nogi można na 2 sposoby:
1. Krótkie spodenki z pampersem + na to jakieś długie typu moro
2. Długie spodnie z pampersem.
-teraz bardzo ważny element: rękawiczki. Bez rękawiczek łatwo odmrozić sobie palce. Polecam windstopper'owe z własnego doświadczenia.
-buty: ja jeżdże w jednych butach przez cały rok: całoroczne Specialized Trail 120SL. jeśli komuś zimno można dokupić ochraniacze na buty z gore-tex'u albo znów windstopper'owe.
-skarpety: grubsze lepsze, albo jakiś coolmax

No i chyba to by było na tyle, warto zaopatrzyć się też w okulary z przeźroczystymi albo z żółtymi szkłami, bo nie tylko mróz w oczy szczypie;)
gg: 4709451
ODPOWIEDZ