Czołem.
Nie wiecie może czy są jakieś przejściówki, adaptery, piwoty na obejmach przypinanych do ramy czy jakieś inne wynalazki, które pozwolą podłączyć vałkę do koła 24" w ramie która ma gniazdo na piwoty tylko pod 26"?
Radźcie Panowie, Radźcie...
no co jest? nikt nie wie? przecież część z Was jeździ na 24" kołach. wszyscy mają tarcze albo ramę z piwotami, że taka cisza?! napiszcie coś. To dla mnie problem nie lada...;)
qrde a mi by sie przydało takie cos ale do amora bo chce kółko 24' a nie chce tarczówki i lipo mam albo wybór jezdzic bez hampla albo kupic tarcze której nie chce... w ostatecznosci pozostaje DJ Street którego nie kupie bo nie bede miał tyle kasy...
ja tam wkladam kolo 24 na tyl niedlugo i bede mial hampel tylko z przodu i bedzie fajnie:) ewentualnie mozesz gdzies sie dowiedziec i dospawac piwoty do ramy jesli chce ci sie bawic w to... a sadze ze jakby ktos usiadl i pomyslal to zrobic by dalo taki adapter ale mi sie myslec niechce:P i wogule za duzo roboty
Ja najpierw chciałem zrobić coś podobnego, ale dupa, nie wyszło.
Z pomocą przyszedł dopiero brzeszczot & spawacz, który zrobił co trzeba. Musisz tylko dokładnie wymierzyć gdzie chcesz przyspawać odcięte piwoty i ładnie je zeszlifować. Koszt spawania to 20zł.
piłowanie i spawanie odpada. to chyba więcej zachodu niż co warte. lepiej chyba jakiś czas śmigać bez hamulca i zbierać na tarczę. dzięki za pomoc i pozdro dla Was panowie
kup sobie brake booster dokrec do niego piwoty i spróbuj to jakos zamocowac do ramy chociazby na ten otwór na sróbke do mocowania błotnika jak wyjdzie zbyt wiotkie zastosuj dwa boostery jeden przed hamplem drugi za wtedy na pewno da rade