Dartmoor Bolt-On

Lulas
Kontakt:

Dartmoor Bolt-On

Post autor: Lulas »

Witam.
Miał może ktoś ten wynalazek? :D Chodzi o to, że do tej pory miałem w mojej streetówce piaste na tył, na oś z nakrętkami. Piasta niestety się posypała, nie mam kasy na nową , a jedyna jaką mogę teraz dac w zastępstwo ma ośke na szybkozamykacz:) obawiam sie jednak że szybkozamykacz nie będzie wystarczająco mocna trzymał koła w poziomych hakach:) no i moje pytanie czy ten cały Bolt-On się sprawdza? czy można tak mocna skręcic koło jak przy ośce na nakrętki? :)

Czekam na odpowiedzi.
PZDR! :D
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tym patentem nie da sie zkręcić koła tak mocno jak przy ośce na śrube. Kumpel chciał mocniej dokręcić to poprostu pękł a miał nówke. Drugiemu sie wyrobiło to gniazdo na imbus jak dokręcał i miał problem żeby rozkręcić.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

ja mam taki zacisk kola w bitchu i puki co sie trzyma.. jedynie raz mi sie kolo przestawilo.. w mojej opinie to dziala troche lepiej od szybkozamykacza, lecz do osi skrecanej śrubami to daleko temu :D
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Ktoś Nowy
Kontakt:

Post autor: Ktoś Nowy »

Badziew jakich mało. Kuzynowi pękł (urwał się) przy dokręcaniu tuż za końcem nagwintowanej części. Nie wiem z czego ta stal ale to szmelc niewart kasy i widze, że problem się powtarza.
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

dziadostwo ;/
Lulas
Kontakt:

Post autor: Lulas »

dzieki za odpowiedzi :) raczej nie będe sie w to pakował, swoją drogą byłby niezły patent gdyby lepiej z wytrzymałością było :) no ale cóż...
ODPOWIEDZ