Witam.
Miał może ktoś ten wynalazek? :D Chodzi o to, że do tej pory miałem w mojej streetówce piaste na tył, na oś z nakrętkami. Piasta niestety się posypała, nie mam kasy na nową , a jedyna jaką mogę teraz dac w zastępstwo ma ośke na szybkozamykacz:) obawiam sie jednak że szybkozamykacz nie będzie wystarczająco mocna trzymał koła w poziomych hakach:) no i moje pytanie czy ten cały Bolt-On się sprawdza? czy można tak mocna skręcic koło jak przy ośce na nakrętki? :)
Tym patentem nie da sie zkręcić koła tak mocno jak przy ośce na śrube. Kumpel chciał mocniej dokręcić to poprostu pękł a miał nówke. Drugiemu sie wyrobiło to gniazdo na imbus jak dokręcał i miał problem żeby rozkręcić.
ja mam taki zacisk kola w bitchu i puki co sie trzyma.. jedynie raz mi sie kolo przestawilo.. w mojej opinie to dziala troche lepiej od szybkozamykacza, lecz do osi skrecanej śrubami to daleko temu
Badziew jakich mało. Kuzynowi pękł (urwał się) przy dokręcaniu tuż za końcem nagwintowanej części. Nie wiem z czego ta stal ale to szmelc niewart kasy i widze, że problem się powtarza.