rama za około 3000zł DH , juicy 7 - kłopot
rama za około 3000zł DH , juicy 7 - kłopot
Witam
Mam dwie sprawy:
1. Chciałbym w zimie kupić pierwszą rame fulla za około 3000 - 3500 zł z damperem. Rama najlepiej jakby była mała ( mam 165 cm ) . Będe jej używał w DH , chciałbym pojeździć po zawodach w Polsce takie jak najwięcej DH może czasami jakieś skoki. Chciałbym żeby miała przynajmniej 200 mm . Myślałem o demo , giant glory DH ( ale chyba za mały nie jest , nie wiem nie jeżdziłem ). prosze o propozycje.
2. Mam kłopot z moimi avidami juicy 7 przy tarczy 203 mm otóż przedni hampel ma dużo mniejszą siłe niż na początku , a tylni siła malutka jednym palcem na osrty nie zahamuje , dwoma ciężko , strszanie pużno łapie mimo regulacji a jak już zahamuje to klamke moge docisnąć spokojnie do gripa i pod koniec hamowania dziwny dzwięk.
proszę o rady, propozycje . Szukajki używyłem ale nie znalazłem tego o co mi chodzi. najlepiej bez głupisz komentarzy
Mam dwie sprawy:
1. Chciałbym w zimie kupić pierwszą rame fulla za około 3000 - 3500 zł z damperem. Rama najlepiej jakby była mała ( mam 165 cm ) . Będe jej używał w DH , chciałbym pojeździć po zawodach w Polsce takie jak najwięcej DH może czasami jakieś skoki. Chciałbym żeby miała przynajmniej 200 mm . Myślałem o demo , giant glory DH ( ale chyba za mały nie jest , nie wiem nie jeżdziłem ). prosze o propozycje.
2. Mam kłopot z moimi avidami juicy 7 przy tarczy 203 mm otóż przedni hampel ma dużo mniejszą siłe niż na początku , a tylni siła malutka jednym palcem na osrty nie zahamuje , dwoma ciężko , strszanie pużno łapie mimo regulacji a jak już zahamuje to klamke moge docisnąć spokojnie do gripa i pod koniec hamowania dziwny dzwięk.
proszę o rady, propozycje . Szukajki używyłem ale nie znalazłem tego o co mi chodzi. najlepiej bez głupisz komentarzy
-
- Kontakt:
1. W zasadzie to i ja zamierzam zakupić jedną z tych ram tyle że w rozmiarze L lub M
Myślę że w dobrą stronę zmierzasz.
2. Dolej płynu hamulcowego, bo prawdopodobnie masz za mało. Możesz też wymienić przewody na takie ze stalowym oplotem. Jeśli to nie pomoże to zobacz czy Ci się klocki nie skończyły ( w sensie czy ich nie zużyłeś :P). Możliwe, że zalałeś olejem tarcze lub/i klocki. Poszukaj tematu o tym, bo było ich sporo.

2. Dolej płynu hamulcowego, bo prawdopodobnie masz za mało. Możesz też wymienić przewody na takie ze stalowym oplotem. Jeśli to nie pomoże to zobacz czy Ci się klocki nie skończyły ( w sensie czy ich nie zużyłeś :P). Możliwe, że zalałeś olejem tarcze lub/i klocki. Poszukaj tematu o tym, bo było ich sporo.
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
-
- Kontakt:
Boze jak ja żałuje neo i ze dzieci sie za zmiennym ip mogą chować...
kona1994 Demo maja długie kokpity. Po prostu Ski potrzebujesz w normalnie rozmiarowej firmie.
Poolookaj na ta aukcje i moze dołoz troche kasy bo moze byc warto:
http://allegro.pl/item452921481_rama_ko ... _nowa.html
Glory czy Big hit tez moga być ok. Demo to w tej cenie tylko 9tke znajdziesz, a ta rama prowadzi sie ociezale.
kona1994 Demo maja długie kokpity. Po prostu Ski potrzebujesz w normalnie rozmiarowej firmie.
Poolookaj na ta aukcje i moze dołoz troche kasy bo moze byc warto:
http://allegro.pl/item452921481_rama_ko ... _nowa.html
Glory czy Big hit tez moga być ok. Demo to w tej cenie tylko 9tke znajdziesz, a ta rama prowadzi sie ociezale.
-
- Kontakt:
To jest forum do dh, a nie żal.pl
Czy Wy niemal wszędzie musicie się tak błogosławić?
Co do tematu:
1-obstawiam na glory jak ma być do dh
2-hamulce
-klocki avida mają to do siebie, że jak się kończą, to spada siła hamowania
-tak jak wymienił wcześniej kolega(nie ten kulturalny oczywiście)zmień pancerze
-Dziwny dżwięk bankowo oznacza jakiś syf na tarczy, sprawdż czy nic z zacisku hampla lub tłoczków nie wycieka
pozdr
Czy Wy niemal wszędzie musicie się tak błogosławić?
Co do tematu:
1-obstawiam na glory jak ma być do dh
2-hamulce
-klocki avida mają to do siebie, że jak się kończą, to spada siła hamowania
-tak jak wymienił wcześniej kolega(nie ten kulturalny oczywiście)zmień pancerze
-Dziwny dżwięk bankowo oznacza jakiś syf na tarczy, sprawdż czy nic z zacisku hampla lub tłoczków nie wycieka
pozdr
Back in black
to odtłuść tarcze i klocki:
1 Sciągasz hamulec, wyjmujesz klocki
2 Bierzesz nitro na szmatkę (najlepiej nową, na maxa czystą)
3 Wycierasz dobrze tarcze
4 Nalewasz sobie do czegoś trochę nitro, bierzesz waciki do uszów
5 Każdym wacikiem czyścisz każda dziurkę w tarczy, aż czysty wacik pozostanie czysty.
6 Klocki czyścisz zwykłą czysta szmatka, polewasz nitro, podpalasz, znów czyścisz.
7.Tarcze czyścisz znów szmatka z nitro (znów nową)
8.Tarcze czyścisz sucha szmatka zakładasz klocki i jezdzisz
kopyrajt oł raj baj MLYNoBIKER
a jak nie pomoże to wymień przewody.
1 Sciągasz hamulec, wyjmujesz klocki
2 Bierzesz nitro na szmatkę (najlepiej nową, na maxa czystą)
3 Wycierasz dobrze tarcze
4 Nalewasz sobie do czegoś trochę nitro, bierzesz waciki do uszów
5 Każdym wacikiem czyścisz każda dziurkę w tarczy, aż czysty wacik pozostanie czysty.
6 Klocki czyścisz zwykłą czysta szmatka, polewasz nitro, podpalasz, znów czyścisz.
7.Tarcze czyścisz znów szmatka z nitro (znów nową)
8.Tarcze czyścisz sucha szmatka zakładasz klocki i jezdzisz
kopyrajt oł raj baj MLYNoBIKER
a jak nie pomoże to wymień przewody.
SIEMA MELON!