Posiadam w/w amortyzator w który został wyposażony mój NS CORE 2.
Amortyzator ma 160mm skoku, regulacje naprężania wstępnego i szybkość odbicia.
Ostatnio zauważyłem, iż amortyzator wydaje dziwny trzask przy odbijaniu, znajomi twierdzą, iż winą mogą być tłumiki, lecz nie wiem jaka jest prawda.
Prosiłbym o radę techniczną.
No tak zmniejszyć szybkość odbicia, ustawiłem na najszybsze i wykręciłem trochę i nadal hałasuje, amortyzator w tej fazie powinien wydawać raczej dźwięk podobny do uchodzącego powietrza. Bardziej nie chciałbym zmniejszać jeszcze tego odbicia gdyż wolę aby szybko mi odbijał.
Moj kolega mial ten sam problem. Okazalo sie, ze szybkie odbicie powodowane bylo tym, ze do komory powietrznej napompowane bylo za duzo powietrza. Spusc troche i ustaw dobrze tlumienie odbicia, to bedzie ok .
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Pociesze cię miałem podobna sytuacje w moim starym z150 jeździłem mimo to i nikt ze znajomych(ani forumowiczów ) nie wiedział co to jest . Okazało sie dopiero gdy korona dopenkala sie całkowicie. Po rozebraniu amora okazało sie ze w tłumiku hscv jest spora dziura zrobiona prawdopodobnie przez sprężynę która znajduje sie w środku kartusza. jeśli to co ty masz to to co u mnie to znaczy ze masz"1 stadium" czyli prawdopodobnie kartusz zaczyna sie rozpadać od środka
Ale nie załamój sie 2 takiej sytuacji jak u mnie jeszcze nigdzie nie widziałem :pp