Monster Bomber 2002 Pomocy

Vicio
Kontakt:

Monster Bomber 2002 Pomocy

Post autor: Vicio »

Witam. Rozebrałem amortyzator do wymiany oleju. Już prędzej mi coś stukało gdy uginałem lagi w dół coś strzeliło i tak się powtarza cały czas. I czy to wina uszczelek że tak ciężko chodzi nawet z nowym olejem? i jeszcze jedno czy da się kupić gdzieś tłumiki do amortyzatora Monster Bomber 2002 175mm skoku? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

hmm ciezko powiedziec co moze byc nie tak, a sprawdzales przy rozbieraniu czy tlumiki sie nie zacinaja podczas ugiecia? btw kuzyn kiedys pisal do gregorio to chcieli ok 700zl za tlumik wiec malo oplacalny interes
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
evinanonim
Kontakt:

Post autor: evinanonim »

Witam.
Jak myślicie jakbym skleił pastą aluminiowa gwint ten co jest na dole amortyzatora co mocuje się tłumik od dołu to będzie trzymać?. Bo że tak powiem chciałem dokręcić mocniej i przekręciłem gwint Wiem wiem zrąbałem sprawę delikatnie mówiąc ale chce jakoś się uratować żeby nie płacić za nowy tłumik .
Nie wiem czy to wytrzyma czy są tam takie przeciążenia ze może pęknąć? W sumie jest tam ten gwint aluminiowy. A może macie jakiś inny sposób?
Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

evinanonim zrobilem to samo w Travisie... naszczescie ten gwint jest wykrecany z tlumika i poprostu dotoczylem ;pp
evinanonim
Kontakt:

Aha na początek z kleje pastą aluminiową i zobaczę czy będzie trzymać jeśli nie to będę kombinował coś ze spawaniem może jakoś się uda.
Znalazłem taką pastę TECHNICOLL Super metal 4 - pasta aluminiowa. Może ktoś ją używał i wie jak trzyma?
Wydaje mi się że na ten gwint nie idą duże przeciążenia także powinno być OK. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły co do tego piszcie.
Pozdrawiam
evinanonim
Kontakt:

Klejenie nie dało rady. Próbuje To pospawać Tylko nie wiem czy jak dospawam tak z 2 cm do tłumika od dołu to czy będzie się zachowywał normalnie czy w ogóle będzie działał? Pozdrawiam
ODPOWIEDZ