Pierwszy dzien USTRON DH

Krzywy
Kontakt:

Pierwszy dzien USTRON DH

Post autor: Krzywy »

No jak juz ktos wroci i sie dopelznie do forum to niech zda relacje :D

pamietacie ludzie o chacie dzis wieczor ;D wbijac sie opowiadac :]

co tu duzo mowic czekamy :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

już miałem taki temat założyć ale znalazłem ten. piszcie ludzie co się działo dzisiaj na Czantorii!!!!

pozdro
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

A mi sie nawet podobało :]

Trasa troche kapa, żadnych urozmaiceń, 40cm hopa, trasa wyłącznie po nartostradzie, bo niby leśniczy nie dał zgody heh raczej szybka. Najlepszy czas z pierwszego dnia to było 2 minuty 58 sek z groszami a tam mniej zdolni kończyli z czasem 4:20.

Nie było bardzo jakiś tam nierówności, chujów mujów, moim zdaniem ludzie startujący na hardtailach mieli bardzo duże szanse, a nawet jakiś koleś na sztywniaku wogóle zjeżdzał :P respect hyhy
i tak niektórzy na sztywniakach mieli lepsze czasy od tych na fullach heh

Jakoś zleciało... widziałem pare osób z forum, np. pospawanego scotta, cosmosa, który podczas eliminacji przy złym wejściu w zakręt z okrzykiem "o jaaaaa" szybko skorygował :P

50 zł w dupe poszło, jeszcze nas z kumplem kobuch w pociągu upierdolił za to że nie mieliśmy ważnych legitymacjii, no ale 15 zł dostał i poszedł w **** heh

fajnie było, ale na inne zawody nie pojade :]
nie mam kasy na takie coś, a na start to już panie wogóle :(
cóż, życie...

potem może coś napisze, nie pamiętam kto wygrał heh... chyba Zieliński ale głowy nie dam bo nie słuchałem tych tam kolesi na dole... straszne smuty odpieprzali heh

dobra ide na rower
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

kolo z gliwickeigo mkbiku mowil (na torze jak rynne kopal) ze dzwonili do nich i jeden kolo (dh-power [gliwice] ) zlamal obojczyk ale to wszystko co wiem :D

teraz czekam na wyniki
maflika [dh-zone forum]
rometa [dh-zone forum]
krala [podobno kiedys dh-zone forum]

i pucha - ale on juz nie w junirach

^^^^^^^^^^^^^^
nie bylem w ustroniu wiec moge tu jakies glupoty opowiadac :P
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

seniorzy:
1: Zielinski
2 Kolbi
3 Sliwa
4 Sliwka
5 Hinczyca
6 Jodko
7 Cienciala
8jakis lotysz
9 Siara
10 Kozar

wiecej nie wiem:)
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

kobiety:
1.Anita Molcik
więcej nie pamietam niestety:/

enjoy-ja akurat po trasce zjeżdzałem i wydawała mi się całkiem ok. może to dlatego ze jechałem na hardtailu, a to był mój pierwszy zjazd po profesjonalnej trasie dh. no i ta hopka...ała
noname
Kontakt:

Post autor: noname »

A wiec bylo tak. Ponoc traska miala byc ok laskiem i w ogole wypas ale prawdopodobniej panowie z BA za pozno zwrocili sie do lesnikow o pozwolenie i ci sie wypieli. Traske w ostatniej chwili wytyczona laka trawerasmi. O pospiechu swiadczy chociazby "chopa" ktora "wybudowali" na poczatku trasy . Miala jakies 20 cm wysokosi i wygladala jakby ja ktos w 10 min zrobil z klody paru kamieni i kupki siana. Ogolnie bylya to najgorsza trasa w historii pucharu polski. Najtrudniejszy element to takie krotkie naturalne wybicie z ladaowaniem na trawersie i jednoczesnie zakrecie. Potem juz tylko szeroka droga z zakretami w lesie. Nic ciekawego do ogladania. Zawodnicy nawet dopisali choc z znaczacych zagranicznych byli tylko Kozar, Tatarkovic, Hyncica, Charvat i paru lotyszy i oczwiscie Anita M. W eliminacjach (mam wyniki przed soba) wsrod elity eliminacje wygral Kolbi przed Kozarem i Hyncica (Zielu 7 a Jodko dopiero 27). W finale kolejnosc taka jaka podal kolega wyzej, czylli cale podium i okolice polskie. Juniory w eliminacjach to Wincenciak paru pepikow i Bochen. W finale na podium same pepiki. Kobiety zarowno w eliminacjach jak i w finale wygrala Siskowa przed Molcik. Byl przelotny deszczyk w srodku przejazdu juniorowa ale na elicie juz spokoj.
Podsumowujac KIEPA na maksa. Jak tak dalej pojdzie to sie nokia wypnie i bedzie po pucharze polski.

Z ciekawostek dodam jeszcze ze Dangerous mike wraz z X`em pokazali nowa ramke FR2.0, piasty, mostki i takie tam duperele. Wszystko robiona juz na tajwanie i wyglada calkiem calkiem. Rama podobna do bullita tylko gorna rura prosta. Wachcz zywcem zerzniety z Bullita ale prostszy i mniej masywny.
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

A ja zjeżdzałem po trasie która była rok temu, 2 lata temu i nawet jeszcze starsza... ta była najgorsza moim zdaniem, nie miała żadnych odcinków po dzikim lesie [gdzie były kamienie, korzenie] a na niektórych odcinkach tegoroczna trasa była bardziej równa niż nasze polskie drogi :P

Była to po prostu szybka trasa bez żadnych udziwnień, a ja tam lubie troche techniczych odcinków :]

Jak kto lubi ^^
noname
Kontakt:

Prosba

Post autor: noname »

Jeszcze ja o cos przy okazji proprosze. W zwiazku z kiepowatoscia traski i wstretnym przeziebieniem nie pijawilem sie w ustroniu w niedziele. W zwiazku z tym czy moze ktos podac wyniki z niedzielii moze jakas relacje cos tak jak ta moja.
Tom
Kontakt:

Post autor: Tom »

Jedna wielka kicha... NOKIA sie nie wykazala :-|
WWW.BAJK.OF.PL
GG: 1909721
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

trasa - kupa, ale jak się było większą ekipką to i klimacik się robił:)

poza tym trasa była taka, że w kilku miejscach wielu gości miało gleby co chwilę, ale nic efektownego - ot takie trrrrrrrr....bum i koniec.
Grzechu
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

no dobra trasa to byla niezla kaszana(w mojej piaskownicy mam wiecej przeszkod) ale ludzie organizacja na wyciagu-nie to rozwalilo mi nerki
NO RISK-NO FUN
RoMeT
Kontakt:

Post autor: RoMeT »

hmmm , ja przed chwila wrocilem z ustronia, startowalem i w sobote i dzisiaj. Powiem tak : trasa *******,ale ..ALE i tak trzeba bylo sie wykazac na niej, gorny odcinek trawersy po polance z muldami , ta niby 20cm hopka ktora ktos z poprzednikow wysmial , taka lajtowa nie byla, jak sie porzadnie na nia przypaliles to bardzo trzeba bylo sie starac zeby wejsc od razu w zakret i nie wpasc na tym zakrecie w dziure , ktora do milych nie nalezala,,,, nastepna hopka to byla taka mulda naturalna z ziemi , ktora w sumie to najlepiej bylo stlumic troche, bo od razu sie wpadalo na kolejny trawers bo dziurawej laczce, dalej, odcinek typowo na speeda , dlugiii z maxymalnymi predkosciami[na sztywniaku 70km\h mozna bylo cisnac] koniec tego odcinka to byl dosyc przejebany mostek z grubych bel , na ktorych posypalo sie pare kol, dalej znowu odcinek na speeda w dol wypad z lasku na polanke mala Eska znowu w dol bo ladnie ubitej ziemi, dosyc ostry zakret w lewo ,trawers bo kamyczkach a nizej rozjezdzonej ziemi,,skret w prawo na chujowym moscie takim z gladziutkich desek i znowu speed nadol po kamyczkach skret w lewo, plaski odcinek i juz wypad prawie na trawiasta polanke gdzie nalezo dokrecac , no i meta,
lol ale sie rozpisalem , trasa ogolnie na speed'a a u gory na dobre klladzenie sie w zakrety na trawersie, jakis miesiac wczesniej Cienciala wytyczyl trase z drugiej strony wyciagu , biegnaca lasem , wedlug wiekszosci o niebo lepsza,bo o wiele bardziej techniczna, no ale niestety nie doszlo do skutku z zawodami na niej,, a byloby na bank ciekawiej....
w dół
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

No traska zdecydowanie za prosta... nawet na sztywniaku mozna bylo niezly czas wykrecic...
w pierwszy dzien w finalowym biegu urwalem lancuch tuz po zjezdzie z gorki startowej ale czas mialem lepszy nawet od Molcikowej :D 3:24...
W drugim dniu nawet lajt czas finalowy 3:13, po paru perypetiach zwiazanych z problemami z wpieciem w spd i meczeniu sie z jedna noga wpieta przez wieksza czesc szykan u goru jakos dojechalem na dol...
Szkoda ze drugiego dnia bylo sucho... ja lubie jak jest miekko lub blotko...
Czekam na Krynice :D

P.S.
Na ktorym zakrecie bylo to "o jaaaaa" ?? :D
http://cosmos.pinkbike.com/
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Hehhehe No Jeszcze nie gadalem z Kicajem (Bialy A Gang), bo startowal i nie wiem czy moj hamulec co mu pozyczylem zyje :P, no ale skoro taka prosta traske to light :P

CZekam na Hampla :p
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Majersco
Kontakt:

Post autor: Majersco »

zjebane zawody na maxa.....kuchwa w finalach zaliczylem po glebie(w drugim finale nawet dwie gleby-mimo to i tak 3:25 bylo:P) i to w ulubionym miejscu, widzial ktos moja glebe na trawersie przed wjazdem do lasu?albo macie fotki?jezdze na scott high octan...ogolnie to sezon pieknie zaczalem....
Pozdrower, Majer
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

jak widzę panowie z bikeAction nie tylko późno zgłosili się do ekipy z warszawy z organizacją zawodów ale i ustroń to nie wypał - ciekawe czy to ostatni raz czy następna edycja będzie równie kiepsko zorganizowana ?
RoMeT
Kontakt:

Post autor: RoMeT »

cosmos ty urwales lancuch ,,, a ja w finalowym przejezdzie zlapalem snejka z przodu, i to zaraz przy tym mostku z belek , to jest dopiero mega ******* jak musisz pol trasy zapierdalac na samej obreczy z przodu, a najlepszy byl ten mostek z plaskich desek,, haha zajebiscie sie go bierze na obreczy ... mam nadzieje ze krynica bedzie lepsza.
w dół
JaroX
Kontakt:

Post autor: JaroX »

Ja mam fotki, jak zapodam na Pinka to dam znać.

pozadro all
ODPOWIEDZ