Spec.Big Hit III 08 vs Demo 05
-
- Kontakt:
Spec.Big Hit III 08 vs Demo 05
Witam
Mam okazje kupić nowego bh i używane demo w tej samej cenie.Jeżdże przeważnie w DH...no i może czasami fr.Mam na ramke ok 3400zl i chciał bym aby ona była wraz z damperem i miała , że tak powiem +bdb stan.
Jeszcze chciał bym wiedzieć jak sie sprawuje zawieszenie w bh i w demo...czy jest duża różnica co do tych ram?Do ramy chce włożyć Domaina 318coil 180mm
Co powiecie o tych ramkach?
Z góry dzięki:)
Mam okazje kupić nowego bh i używane demo w tej samej cenie.Jeżdże przeważnie w DH...no i może czasami fr.Mam na ramke ok 3400zl i chciał bym aby ona była wraz z damperem i miała , że tak powiem +bdb stan.
Jeszcze chciał bym wiedzieć jak sie sprawuje zawieszenie w bh i w demo...czy jest duża różnica co do tych ram?Do ramy chce włożyć Domaina 318coil 180mm
Co powiecie o tych ramkach?
Z góry dzięki:)
Jeżdżę na bh już z 3 miechy a wcześniej na ht 2 lata w dh i tak:
Z minusów to jedynie za dług tył który jak ogon się ciągnie za tobą i trzeba się nagimnastykować w zakrętach i zwrotach ale przy fsr nie mogli chyba skrócić bo by przy 26"oponie o siodło wadziła. Ale wg mnie to jedyny minus.
Z plusów przede wszystkim to wywazenie ramy działanie fsr, nie za długi (jak dla mnie) przód, klejenie się do podłoża.
(może i to mój pierwszy full ale jestem mega zadowolony i nie mam zamiaru go zamieniać na nic innego).
Cena wg mnie za bh przesadzona ta o której wspominasz ja sporo taniej dorwałem
(choć jak szukałem po necie to nie mogłem znaleźć tańszych nówek)
ps jezdzę z 170mm 66vf2 z przodu
Z minusów to jedynie za dług tył który jak ogon się ciągnie za tobą i trzeba się nagimnastykować w zakrętach i zwrotach ale przy fsr nie mogli chyba skrócić bo by przy 26"oponie o siodło wadziła. Ale wg mnie to jedyny minus.
Z plusów przede wszystkim to wywazenie ramy działanie fsr, nie za długi (jak dla mnie) przód, klejenie się do podłoża.
(może i to mój pierwszy full ale jestem mega zadowolony i nie mam zamiaru go zamieniać na nic innego).
Cena wg mnie za bh przesadzona ta o której wspominasz ja sporo taniej dorwałem
(choć jak szukałem po necie to nie mogłem znaleźć tańszych nówek)
ps jezdzę z 170mm 66vf2 z przodu
http://vimeo.com/4393272 Cycu Presto Miki i ja
http://dugi.pinkbike.com/album/year-2009/
http://dugi.pinkbike.com/album/year-2009/
-
- moderator
- Kontakt:
dugiCK jesli chodzi o dlugosc tylniego trojkata... szczerze wiekszych bzdur dawno nie slyszalem. Proponuje zmierzyc i porównać z innymi ramami kolego. BH ma jeden z najkrotszych tylnich trójkątów na rynku, zwlaszcza w porównaniu z ramami z wirtualnym punktem.
Moze dla Ciebie jest długi bo sie przesiadłeś ze sztywniaka.
Moze dla Ciebie jest długi bo sie przesiadłeś ze sztywniaka.
Za 3400 masz mase innych ram ktorych praca bedzie porownywalna o ile nie lepsza z wymienionymi przez Ciebie. BH z pewnoscia bym odpuscil gdyz BH sie skonczyl w 04 roku ale to moje prywatne odczucie. Te nowe BH sa po prostu paskudne i w zyciu nie dalbym takiej kasy za to. Co do demo wg mnie bardzo fajna ramka tylko niestety klockowata a twoj domain z przodu bedzie wygladal ubogo. Ja osobiscie poszukalbym jakiejs santy v10 , vp-free, glorki albo sundaya.
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
No ale Glory jest teraz trudno dorwać...a Sundaya (to jakiego?)
Dla mnie BH był by wystarczający...a Demo bardzo mi sie podoba z wyglądu :P
Tylko 5.9 kg bez dampera...:/
Czy ja wiem czy domain bedzie ubogo wyglądał w glory czy demo?jest wiele demówek z 66 czy np glory...a Domain jest jeszcze wyzszy niz niektore 66....i jak dla mnie praca Domaina jest o niebo lepsza....lubie prace RS.
To jaką ramke poradzicie?...a może jakiegoś Tranistiona?(tylko nówke)
Dla mnie BH był by wystarczający...a Demo bardzo mi sie podoba z wyglądu :P
Tylko 5.9 kg bez dampera...:/
Czy ja wiem czy domain bedzie ubogo wyglądał w glory czy demo?jest wiele demówek z 66 czy np glory...a Domain jest jeszcze wyzszy niz niektore 66....i jak dla mnie praca Domaina jest o niebo lepsza....lubie prace RS.
To jaką ramke poradzicie?...a może jakiegoś Tranistiona?(tylko nówke)
...