dzisiaj niestety szlag trafił mojego damperka w w/w ramie(pękło mu się) i cholera nie pamiętam jaka jest długość montażowa(chyba 222mm?) jeżeli ktos z użytkowników tej ramy mógłby mi podać jaka jest długość to będę bardzo wdzięczny, na google jedyne co jest podawane przy specyfikacji tegoż rowerka to jaki damper jest w ramie:(
dzięki...czyli dobrze pamiętałem....teraz tylko namierzyć takowy damperek....sprawny i w dobrej cenie ...i może nie szukałem słabo tylko pecha miałem, jak zwykle...to już 3-ci damper w tym sezonie....zbankrutować można
jezeli posiadasz amor z przodu wiekszy niz 170 skoku kup damper dlugosci 227 Np: roco bo takie wychodzily. dzieki temu otrzymasz lepszy kat glowki i bardziej czula prace BO NA METELU TA RAMA NIE PRACUJE wiem bo takowa rame mialem przez dlugi okres i tak zrobilem.
max damper jaki wejdzie to 231 po odwroceniu skrzydelek od maestro czyli lewe zamieniasz z prawym. Pzdr.
pit240 chodzi o to czy tulejka swobodnie w oczku dampera moze sie obracac. Przy ugieciu damper tez sie lekko przekreca na tulejce. Jak nie ma mozliwosci ruchu to niszczy sie damper. Generalnie to skrajny przypadek jak sie tulejka zapiecze i nie w kazdej ramie damper jest poprowadzony tak zeby w duzym stopniu sie ruszal. chyba dobrze napisalem
mam faitha 2 sezony, pierwsze na 4way, pozniej dhx4 a teraz roco tst r i z zadnym z damperow nic sie nie dzieje ;p kumple mieli tez faithy i nikomu nic nie peklo ;p wogole nie slyszalem zeby pekalo :P no ale dlugosc 222mm i takiej nalezy sie trzymac.
Sory za odgrzewanie kotleta, ale mam pytanie- czy faktycznie jest tak jak mowi Ufik, ze jak tulejka (ta ktora wbija sie do srodka oczka dampera) nie ma luzu, to moze to zepsuc damper?
pozdrawiam
misiakr pisze:Sory za odgrzewanie kotleta, ale mam pytanie- czy faktycznie jest tak jak mowi Ufik, ze jak tulejka (ta ktora wbija sie do srodka oczka dampera) nie ma luzu, to moze to zepsuc damper?pozdrawiam
jak jest zapieczona i trzyma damper na sztywno to tak. Tulejka nie może mieć luzu