Porozmawiajmy o...nartach i snowboadzie xP

FANKA
Kontakt:

Porozmawiajmy o...nartach i snowboadzie xP

Post autor: FANKA »

Zbliza sie zima... Wiekszosc ludzi pochowa rowery a na ich miejsce wyciagnie narty lub snowboard. W tym temacie gadajmy o swoich zimowych sprzetach, na jakich jezdzimy, dzielmy sie wrazeniami z jazdy itp. Niech to bedzie po prostu wolny temat, gdzie kazdy moze napisac co che o nartach i snowboardzie :)

No to moze ja zaczne. Juz dlugo jezdze na nartach, bedzie z 8 lat, ale w sezonie zimowym jakos nigdy duzo razy nie wybieram sie na narty. W moim miasteczku nie ma zbyt wielu miejsc do jazdy, jedyne konkretne to las, ale nic poza tym. Tam mi sie nie chce tak czesto chodzic, bo trzeba wszystko tachac pod gore. Ostatnio nawet w ogole nie bylam, tylko pare razy bylam na stokach. Ale postanowilam czesciej chodzic na narty, bo chce zmienic swoj styl jazdy na freestyle 8).
Narty juz na 99,9% wymieniam w tym roku na freestylowki. Mam nadzieje ze uda mi sie sprzedac obecne, troche za duze, na ktorych bylam... 2 razy hehe.
Jezdzi ktos freestyle na nartach??? Jesli tak to powiedzcie mi czy takie narty sie latwo rysuja czy maja taka specjalna powierchnie jak niektore zmniejszajaca rysowanie?? Bardzo mnie to ciekawi

Piszcie o swoich nartach, stylach, a jak ktos wie, niech odpowie na moje pytanie :wink:
Moje marzenie! http://www.hcfr.pl/images/news/n-test-transition_bikes_bottlerocket_1_8.jpg
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

aka BA forum.......
Wracając na rowerze jeżdżę cały rok a SnB 8 lat. Ostatnie dwa lata poświęciłem na jibbing + park. Sprzęt to NS Evo, SP Fly do tego piłowane krawędzie, ani boazeria ani SnB nie mają żadnych powierzchni anty-rysujących tylko są zrobione z sprężystego materiału który 'ułatwia' wybicie się i slidy.
O siebie dodam gdyby ktoś znał jakieś fajne miejscówki jibbowe w Krakowie i mógłby się nimi podzielić albo ustawić na jakieś zimową porą ;P
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
FANKA
Kontakt:

A zapomnialam dodac jakie mam narty. Sa to Elan Formula ale wymieniam je na najprawdopodobniej Blizzard Origin IQ.
Moje marzenie! http://www.hcfr.pl/images/news/n-test-transition_bikes_bottlerocket_1_8.jpg
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jozan NS = Neversummer ? To oni maja dobra Jibbową deske? Raczej wole FR i sciganke ale jakby kasa zostala jakas to mysle na nastepna zime czy czegos do zabawy na polskie zatłoczone stoki nie wziac, a przy okazji na jibby w zime. Myslalem o Skate Banana lub jak bedzie mniej kasy używce Ride Kink. Jak ci sie twoje sprawuje? bo Sam katuje Neverka Titana i z jakosci wykonania niesamowicie zadowolony jestem. Brakuje mi tylko electry 7200 ze starego Palmera ;)
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Tya Never Summer Evo dla mnie ta deseczka jest spoko fajny ma flex i super się kręci ollie a wykonanie trudno to określić ale słowo niesamowicie to mało mówi :D. Na jibby hm... Rome, Ride, Step Child, APO, Bataleon, Sapient na pewno wybierając która z tych firm będziesz zadowolony po względem jakości :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

ja tam mam fischer rx-5 i zapierdzielam a buty atomic wszystkich wyprzedze na stoku no i zeby nie było to nie miałem zadnej gleby a mam 14 lat;d a jeżdze od 7 lat mam nadzieje ze cos z tego bedzie :P
tomac3
Kontakt:

Post autor: tomac3 »

borczu powoli jeździłeś widocznie ;) nie no, żartuje sobie.
Ja śmigam aktualnie na salomonkach equipe sc race i to są poje podstawowe deski bo w większości jeżdżę slalomy.Mam zamiar zmienić narty w tym roku na jakieś z komórki zawodniczej, najbardziej bym chciał voelkl race tiger ale co z tego wyjdzie to jeszcze nie wiem. Moje drugie narty to proto Majestica , są to real twintip'y i dopiero w tym sezonie je wypróbuje i zaczne zabawe z freesyle'em, ale na bank slalomu nie porzuce ;)
www.tomac3.ownlog.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Jozan firmy do jibbów kojaze bo nie od wczoraj jezdze ale do NSa mam stosunek sentymentalny. Do Palmera podobnie ale te deski nie sa super wytrzymale wiec odpada. Slyszales jakies opinie o Skate Banana? Znasz kogos kto ma?
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

a zna ktos moze dechy wild ducka??
FANKA
Kontakt:

Jozan pisze: ani boazeria ani SnB nie mają żadnych powierzchni anty-rysujących
Ale podobno Blizzard Origin IQ maja jakas powierzchnie anty-rysujaca bo pytalam sie sprzedawcy :P Ciesze sie bo zamierzam je kupic (ale napewno kupie bo znalazlam swietna okazje na necie :D )
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Nitro Shadow 162 + Nitro Team Elite
Styl ? Just Ride
n0 ridE n0 fUN
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Ja tam jezdze na Fischerach RC4 World Cup'ach i butach Atomc B 90. Czysto racingowy sprzet , w sumie w PL ciezko na tym jezdzic bo za "muldziscie" na trasach. Do tego zestawu raczej musi byc dosc równo.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

jezdze 5/6 lat na desce. w sumie od ponad 3/4 bawie sie w freestyle, jezdze na:
jibbing, street - forum street dweller (bez krawędzi) + burton freestyle
freestyle, park - burton dominant 154 2008 + burton custom brew.

Spaced od siebie bardzo polece Ci foruma do jibbingu wlasnie. naprawde swietny sprzet za stosunkowo niewielkie pieniadze w porownaniu do innych desek bez krawedzi. jezdze na niej 2 lata juz.

Jozan Ty chyba mieszkasz gdzies niedaleko mnie (bronowice) bo Cie kilka razy widzialem na tym rowerze. co do miejscowek typowo jibbingowych to nie znam w krakowie. ale u nas przez ostatnie 3 lata co roku mielismy jakiegos boxa, kilka raili, generalnie bylo na czym jezdzic. wiec w tym roku tez zapraszam.

FANKA te narty co masz zamiar kupic raczej nie sa freestylowe :P a co do rysowania slizgu, to jak masz zamiar jezdzic nimi po railach/boxach i innych tego typu rzeczach to naprawde te pare rysek nie ma zadnego znaczenia :p
Spaced
moderator
Kontakt:

Lisek-Tm własnie ja nie chce stricte deski do krawedzi co raczej miekka deske z dobym popem do ogólnych wygłupów. I tak całego dnia na railach nie wyrobie i bede musial wyjsc na stok troche sie potoczyc po nim.
Bardzo fajnie mi sie stary Gnu carbon hyper beam sprawował ale nie mam tej deski juz chyba z 5 czy 6 lat ;)
Lisek-Tm
Kontakt:

Spaced moze burton dominant albo seven? parametrami deski zblizone sa. dominant jest do parku bardziej. lub tez jeremy jones burtona :P tylko to juz troche wiekszy wydatek. w kazdym razie, na pewno idz w burtona. innej deski bym juz nie kupil :P
Spaced
moderator
Kontakt:

Lisek-Tm no wlasnie moim zdaniem burton jest troche przereklamowany. Deski w wiekszosci nie oferuja niczego ponad konkurencja, a sa od nich czesto drozsze. Dla mnie jednak burton to taka snowboardowa kona (z paroma wyjatkami) i wolalbym zainwestowac wlasnie w GNU, Ride, NS, Lib Tech, Palmer (wiem, ze nie do tego ;) ) czy cos innego mniejszego.
Nie wiesz moze kiedy future snowboarding wychodzi z MVP awards na deski? Bo moze po prostu tam przelookam bo miarodajne recki maja.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

a powiecie mi cos na temat dech wild ducka??? bo mam okazje taniej kupic a nie wiem czy sie oplaca..
Lisek-Tm
Kontakt:

Spaced nie wiem niestety ;p z racji tego iz nie umiem angielskiego nie kupuje zagranicznych pism :P
a co do przereklamowania burtona, zwroc uwage ze ceny desek takich firm jak apo, lib tech, volkl, santa cruz, ride, rome, forum, sims i wiele innych nie odbiegaja od cen burtona a czasem sa wyzsze ;p bardzo wazna jest tez waga deski, a burton w tej kwestii wypada chyba najlepiej (ride tez robi bardzo lekkie deski).
kilka lat temu mialem straszna zajawke na deske world industries, nie orientujesz sie czy oni jeszcze wogole robia jakies deski? :P
Michal4X na ten temat nic nie wiem ;p ale sadzac po cenach tych desek mozna wnioskowac ze zbyt dobre to nie jest. od 2 lat lezy mi w domu lamar cruiser z 2005r 159cm, wiec jak cos to pisz ;p
Spaced
moderator
Kontakt:

Lisek-Tm nie bardzo bo nigdy sie ta firma nie interesowałem. A co do cen chodziło mi o to, ze za podobna cene u burtona cos gorszego dostajesz. A co do wyzszych cen. NS titan - najwyzszy model do kupienia w PL był za 1500zl. Odpowiednik burtona to lepiej nie mówic ;) Za dobrze te deski schodza wiec tez gorsze promocje na nie widze.
ODPOWIEDZ