http://www.dobrerowery.com/ MK Bike - LIPA!

matrix506
Kontakt:

http://www.dobrerowery.com/ MK Bike - LIPA!

Post autor: matrix506 »

mój kolega miał ostatnio nie miłą przygodę z tym sklepem, więc pomyślałem, że was przed nim ostrzegę.
oto co napisał:

29 października zamówiłem sobie tam rękawiczki na chłodniejsze dni - 661 stormy, jest 15 listopada, a ja dalej ich nie mam. Dlaczego?
Są 2 modele tych rękawiczek, droższe storm i tańsze storm watch, zamówiłem te droższe, a po paru dniach przychodzi paczka, tylko, że w środku model tańszy, może sprzedawca się po prostu pomylił. dzwonie, a gość mówi, że tak faktycznie wie o tym, ale nie było takich jak chciałem to wysłał te, tłumaczył się, że to nie on, że jego kolega nie wiedział co zrobić pod jego rzekomą nieobecność i jak nie było tamtych to wysłał te :shock: . może myślał, że akurat się nie zorientuje, bo normalny sprzedawca by zadzwonił(nr kontaktowy podałem) i powiedział jaka jest sytuacja, że nie mają i już, ale nie ten *****! no to im to odesłałem, powiedział, że zwróci koszty przesyłki. odesłałem i czekam 1,2,3... dni, po tygodniu dzwonię co z tymi rękawiczkami, a on mi na to, że nie wysłał bo okazało się, że nie mają takich jak chce i co z tym robić? no i znowu, dlaczego kretyn nie zadzwonił, tylko ja czekałem w nadziei, że paczka idzie. znowu nie wiadomo na co liczył, jakbym nie zadzwonił to nigdy by się nie pofatygował, a to przecież jego wina!
podsumowując, interesy z nimi to strata czasu, teraz to już chyba na nartach sobie w tych rękawiczkach pojeżdże...
jeszcze takiego czegoś to nie miałem, nawet jak coś było nie tak to sprzedawca dzwonił i jakoś wyjaśnialiśmy, a tu się chyba im role pomyliły, bo to oni się nie wywiązali, a ja mam to wyjaśniać. straciłem 2 tygodnie, przez błąd jakim jest ten sklep.

strona tego pseudo sklepu:
http://www.dobrerowery.com/ (MK Bike)

dodam jeszcze tylko ze swojej strony, że ja również zamówiłem tam kiedyś opony, śpieszyło mi się, a facet dopiero po tygodniu pofatygował się napisać, że ich nie mają
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

kiedys była ta sama afera tylko z ramą Street Fighter ze przyszła obita :wink:
ja i tak wole kupowac przez allegro :wink:
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

dlatego ja zamawiam zawsze z allegro, crc, albo szukam w miescie u siebie w rowerowego i na miejscu przymierzam i zawsze jakis rabacik mozna wyciagnac..
mumin89
Kontakt:

Post autor: mumin89 »

taki troche off top odnośnie tego konkretnego sklepu

ja zamawiałem z netu, też ze sklepu rowerowego napinacz Truvativ box guid. Powiedziałem, że ma być rozmiar większy, ten pod 46 zębów. Przychodzi paczka, otwieram, a tu co? Napinasz Box Guid, ale ten mniejszy rozmiar. Myśle sobie "ktoś sie machnął". Dzwonie do nich, odbiera jakaś pani, mówie co jest grane. A ta pani na to: "Truvativ box guid 46? ja wysyłałam shift guid, taki jaki pan zamawiał (a zamawiałem go telefonicznie i wiem co mówiłem) , ale jeśli się panu nie podoba to może pan odesłać." Jak ona nie wiedziała co wysyła, to ja poprostu odsprzedałem kumplowi ten co dostałem, a kupiłem z innego rowerowego taki o który mi chodziło. Bo jeszcze by mi jakąś rame, albo koło wysłała zamiast tego co potrzebowałem. :?
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ten sklep jest naprawde fajnyyy... Tak go polubiłem po 1 wizycie, że nie mogę się zdecydować na kolejną, bo wiedza serwisantów bije moją na łeb i przy okazji w ich obezności czuje się ziarnkiem piasku. Na prawdę genialny sklep. Chcesz coś kupić, przyjeżdżasz z gotową listą, a oni dają Ci co innego, to co oni polecają. Dobrze wiedzą, że co 3 miechy w 66 trzeba wymieniać sterówkę oraz, że praca domaina bije pracę 66 z tłumikami HSCV na łeb! Wyznaczają też zasadniczą różnicę między NS Quarkiem a Rebornem jakimś tam, na korzyść tego drugiego, ponieważ NS jest za lekki i zdecydowanie przereklamowany, oraz często się psuje. Na pytanie co może się zepsuć w mostku wiedzą, że rozlatuje się na kawałki. Jeden z panów poleca zaciski sztycy na śrubę, gdyż zawsze przy skakaniu nie ląduję na pedałach, tylko na siedzonku i to nie może się wtedy ruszyć. Co do sterów, to dobrze polecają wszystkie inne, mimo, że przychodzi się do nich z chęcią zakupu jednych konkretnych. Ogólnie sklep fajnie zaopatrzony, ale ludzie tam pracujący są za dobrzy na to stanowisko, m.in. przes swe głębokie doświadczenia w branży. Myślę, że każdy wyczaił ironie. Polecam sklep!
mumin89
Kontakt:

Post autor: mumin89 »

ja zawsze, o ile nie ma ciekawej oferty na allegro, biore z rowerowego.com. Z właścicielami można bez problemu sie dogadać. Chociarz zrobili mi akcje, ze 3 miechy czekałem na rame, aż bedzie dostepna w Polsce. To jak juz była to nie chcieli mi wysłac paczki bo nie mieli napinacza, który był zamówiony jednoczesnie z ramą i nie mieli ośki do pisty, ale zadzwoniłem do nich, sprężyli sie i w ciagu 2 dni dosłalli resztę potrzebnych rzeczy na swój koszt. :D
..::: http://www.cmgstudio.pl :::..
Pajac
Kontakt:

Post autor: Pajac »

Nie wiem jak tam w necie, ale w trójmieście są 2 MK (Sopot, Gdańsk), i złego słowa powiedzieć nie mogę. Kupuję praktycznie tylko u nich i jeszcze nigdy się nie sparzyłem. Raz nawet oddałem rower do serwisu, i wszystko ok korba jeszcze nie odleciała.
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

kumpale skladal u nich clay rower... suba argyle i 24"

sub i argyle byl ok ale kola poskladali mu 26" :D:D:D
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

ja z mkbike nigdy nie mialem problemu, paczki zwsze przychodzily szybko.

ostatni zakup u nich to rama, jednego dnia wplacilem kase na konto, a na drugi dzien kurier z rama byl juz u mnie. kontaktowac sie jest najlepiej telefonicznie, wtedy nie ma zadnych niejasnosci co do wysylki, wplaty kasy czy towaru.
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Całkiem niedawno zamówiłem HighRollery 2,35.
Dostałem z tego, co pamiętam 2.7...
Nie dało się niestety włożyć do ramy. :D
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Niestety miałem "przyjamność" z serwisem MK bike w Sosnowcu i nie polecam. Oddali mi piastę której nie poskładali do kupy tz zapomnieli wrzucić 2 kulek do łożyska, a potem jak do nich pojechałem to gdzie tam, moja wina była, że na pewno ja coś sam robiłem i zjebałem. Kumpel kupował korbę LX z hollowtech 2 to nie zmierzyli mu suportu wsadzili wszystkie podkłaki, co skończyło się odpadnięciem lewego ramienia korby (na szczęście na prostej drodze i nie skończyło się to jakąś glebą). A jak obejrzałem rower który wydali jakiemuś synkowi jako "zdatny do jazdy" prosto z serwisu. To myślałem że padnę. Nie podokręcane koła, zacisk hamulca wesoło latający na adapterze (może mu pływający chcieli zrobić). Przerzutki w ogóle nie wyregulowane, jednym słowem MASAKRA. Do tego chamska i bezczelna obsługa, która tak jak napisał Johnyk wie wszystko lepiej i nikt się na niczym nie zna... oprócz nich oczywiście...
Vergil
Kontakt:

Post autor: Vergil »

Ja w tym sklepiku kupowałem niedawno opony . Co prawda zamowiłem Intense 909 FRO LITE, ale po kilku godzinach dostałem telefon (z Sosnowca) że niestety nie mają takich na stanie i czy wysłać ExDc Lite. Kupowałem też u nich pare innych części i tez obyło sie bez żadnych problemów.
http://vergilpl.pinkbike.com/
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Bo taki jest MK-Bike. Sklep do dupy, a klienta traktują tam jak wroga. Ostatnio kumpel sobie przebił tam oponę na pinezkach, które miały przytrzymywać wykladzinę.... "tak, tak na pewno u nas. Bo my nie mamy co robić tylko pinezki rozrzucać..." Dobrze że mu pozwolili kupić nową dętkę i zmienili...

Drugi przykład - nie chcieli podać długości szprych tylko dlatego że koleś samemu składał koło ( = nie u nich). W takich sklepach się niestety nie kupuje. Wchodzisz - i taka zajebista atmosfera typu "kurka, znowu kolejny frajer mi nie daje w spokoju poczytać gazety"
http://brooce.pinkbike.com
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ja biore wszystko z allegro i rowerowego i nie miałem z nimi żadnych problemów. polecam rowerowy.com
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

ja nigdy nie mialem z nimi problemow, a kupowalem juz pare razy u nich przez internet, przesylki przychodzily szybko. raz nawet gosciu z tego sklepu doradzil mi swietny patent kiedy niemoglem znalezc nietypowej czesci do roweru
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

zamowilem kiedys u nich opony, na 2gi dzien dostalem maila ze nie ma takiego rozmiaru, wzialem inny. paczka doszla bardzo szybko. kolejny raz jak zamawialem u nich pakiet truvativa giga pipe team dh, na drugi dzien telefon ze nie ma wersji dh a w dlugosci 118 jest tylko team sl, przystalem na oferte, paczka zostala wyslana w ten sam dzien. polecam ten sklep.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

i znowu zaczyna się wyciąganie brudów...nie wiem po co zakłądacie tkaie tematy, że co, że niby o jakiś pojedynczy przypadek ludzie przestaną tam kupować i wszyscy tam splajtują ku waszemu zadowoleniu? kupowałem tam pare rzeczy, nie miałęm żadnych problemów, tak samo kontakt dobry, na maile odpisywali szybko...czasami trzeba może kogoś przycisnąć, ale tak jest wszędzie. mkbike jest git
http://dhcyc.pinkbike.com
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

na rowerowym.com traktuja naprawde dobrze klienta. polecam
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Diabel
Kontakt:

Post autor: Diabel »

jesli chodzi o mbikie to powiem tak sprzedaja tam dwie kobiety wienc nie dziwilbym sie ze sa miny jesli one tez realizuja zamowienia przez internet .kiedys tak nie bylo nie wiem co one tam robia poza tym ze swieca hmm powieszchnia do oddychania :D
ODPOWIEDZ