Prawo a trasy
Prawo a trasy
quote="Schodek"]wpadnie ktoś do lasu ,połamie się a następnie dojdzie do właściciela terenu i może być nieprzyjemnie....nie słyszał nikt o kolosalnych odszkodowaniach za połamane kończyny w sklepach w których zmyto podłogę ale nie zaznaczono tego odpowiednio i klient się połamał a następnie w sądzie udowodnił że właściciel terenu nie zabezpieczył odpowiednio tego miejsca !!!
W laski Wolskim jak się połamiesz to twoja wina bo tam nie ma oficjalnej trasy !! Tu masz kawałek wynajętego lasu ale wstęp jest swobodny i każdy z kazdej strony może tam wejść...jak nie masz TABLICY to jesteś w dupie !!!
Podobne problemy były w Toruniu z torem na Rubinkowie,. Teraz jest TABLICA z regulaminem i właściciel ma po kłopotach.
Prawnikiem nie jestem ale tak na chłopski rozum to chyba logiczne.
Jak złamię nogę na schodach kamienicy i udowodnię że były oblodzone i zalegał na nich śnieg to przesrane ma gospodarz domu bo nie wywiązał się z obowiązku uprzątnięcia śniegu.
Zaczną się i u nas takie procesy sądowe.
Bez ciśnień, znam ten problem bo już dawno mieliśmy wynająć kawał lasu ale po analizie niebezpieczeństw daliśmy na luz. [/quote]
Gdyby wszystko było na chłopski rozum to banda "darmozjadów" :lol: w sądach byłaby bezrobotna :wink: .
W sytuacji "naszego" lasu jesteśmy czysci .
Przykład ze śniegiem jest chybiony , bo prawo to tyczy się chodników i ulic.
Nie ma co demonizować sytuacji i robić wszystko na lewo , wystarczy popytać u źródeł. Tym bardziej , że prawo jest bardzo nieprecyzyjne w tym temacie . Co nie jest zabronione jest dozwolone - tak na chłopski rozum.
W laski Wolskim jak się połamiesz to twoja wina bo tam nie ma oficjalnej trasy !! Tu masz kawałek wynajętego lasu ale wstęp jest swobodny i każdy z kazdej strony może tam wejść...jak nie masz TABLICY to jesteś w dupie !!!
Podobne problemy były w Toruniu z torem na Rubinkowie,. Teraz jest TABLICA z regulaminem i właściciel ma po kłopotach.
Prawnikiem nie jestem ale tak na chłopski rozum to chyba logiczne.
Jak złamię nogę na schodach kamienicy i udowodnię że były oblodzone i zalegał na nich śnieg to przesrane ma gospodarz domu bo nie wywiązał się z obowiązku uprzątnięcia śniegu.
Zaczną się i u nas takie procesy sądowe.
Bez ciśnień, znam ten problem bo już dawno mieliśmy wynająć kawał lasu ale po analizie niebezpieczeństw daliśmy na luz. [/quote]
Gdyby wszystko było na chłopski rozum to banda "darmozjadów" :lol: w sądach byłaby bezrobotna :wink: .
W sytuacji "naszego" lasu jesteśmy czysci .
Przykład ze śniegiem jest chybiony , bo prawo to tyczy się chodników i ulic.
Nie ma co demonizować sytuacji i robić wszystko na lewo , wystarczy popytać u źródeł. Tym bardziej , że prawo jest bardzo nieprecyzyjne w tym temacie . Co nie jest zabronione jest dozwolone - tak na chłopski rozum.
ravfr poczytaj jak to jest w us. Czasami nawet ktos mial zgode do dzialania od wlasciciela do dzialania na terenie, potem ktos sie tłukł i zgoda sie konczyła, a własciciel rozwalal wszystkie przeszkody bo nie oznaczone było i bał sie procesu w sadzie. U nas raczej ludzie nie maja zwyczaju pozywac ale na chłopski rozum jest to mozliwe.
Musze zapytać kolegów z prawa jak to jest ale właśnie wydaje mi się że Schodek ma rację i chciałem napisać mniej więcej to samo w w.w temacie. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś się rozwali na terenie z niebezpiecznymi wykopaliskami (hopki, skocznie, jumpy etc.) to odpowiedzialność karna spada na właściciela terenu.
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
to nowość , bo zazwyczaj Schodek wiedział wszystko najlepiej.Schodek pisze:bo kolega ravfr ma kolegę prawnika i wie wszystko najlepiej.
Chodzi o to , że może ktoś ma jakieś inne doświadczenia niż ww Pan , ma jakies pytania itp. Rzeczywiscie , jeden z "naszych" jest prawnikiem i moze poprostu podzielić się swoja wiedzą w tym temacie , pomóc.
Schodek czy wszystkie tematy, w których nie masz nic do powiedzenia mają być zamykane?
ravfr zostaw lepiej rozmowę koledze prawnikowi bo on przynajmniej potrafi to robić. jego wiedzy nie oceniam bo nie mam takich podstaw, wymieniamy sie poglądami( doświadczeniem ) i może to rozjaśnić komuś w głowie jak wygląda sytuacja.
Jeśli masz Rafale jakiś problem mentalny dotyczący mej osoby to idz na rower albo na lody na rynek,pospaceruj i odbij proszę Cię . Mieliśmy już kilka razy okazję wymieniać poglądy. Wystarczy złośliwości.
Chętnie się spotkam z rowerem w górach i wtedy udowodnisz mi swoją wiedzę - tylko zastosuj swoją teorię w praktyce, na szlaku a nie klikając.
a co do wiedzy.... Ty Rafale jesteś pracownikiem sklepu rowerowego i mniemasz że wiesz najlepiej bo pracujesz w sklepie...ja wykonałem kilka oficjalnych tras na zawody ( MP,PP ) i to jest moje doświadczenie. ..
lubię się dzielić wiedzą...jesteśmy tylko ludzmi i mamy prawo się mylić...
temat zamknięty !!
Mody błagam o wywalenie tego tematu bo TWA zaczyna bałaganić.
Pozdrawiam i jak najmniej kontuzji.
Jeśli masz Rafale jakiś problem mentalny dotyczący mej osoby to idz na rower albo na lody na rynek,pospaceruj i odbij proszę Cię . Mieliśmy już kilka razy okazję wymieniać poglądy. Wystarczy złośliwości.
Chętnie się spotkam z rowerem w górach i wtedy udowodnisz mi swoją wiedzę - tylko zastosuj swoją teorię w praktyce, na szlaku a nie klikając.
a co do wiedzy.... Ty Rafale jesteś pracownikiem sklepu rowerowego i mniemasz że wiesz najlepiej bo pracujesz w sklepie...ja wykonałem kilka oficjalnych tras na zawody ( MP,PP ) i to jest moje doświadczenie. ..
lubię się dzielić wiedzą...jesteśmy tylko ludzmi i mamy prawo się mylić...
temat zamknięty !!
Mody błagam o wywalenie tego tematu bo TWA zaczyna bałaganić.
Pozdrawiam i jak najmniej kontuzji.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek naprawdę zawsze musisz mieć ostatnie słowo?!
Nie widzę problemu , ktoś będzie miał pytanie to kumpel mu odpowie , nie zamierzam udzielać żadnych porad.
Nie założyłem tego tematu z Twojego powodu , wyszedł problem przy innej okazj.....
Proszę Cię - bez osobistych wycieczek.
Nie widzę problemu , ktoś będzie miał pytanie to kumpel mu odpowie , nie zamierzam udzielać żadnych porad.
Nie założyłem tego tematu z Twojego powodu , wyszedł problem przy innej okazj.....
Proszę Cię - bez osobistych wycieczek.

Czyżby prywatne forum pana Michała?Schodek pisze:temat zamknięty !!
ravfr ty chyba Rafałek masz naprawdę jakieś zwarcie w systemie, proszę o zamknięcie tematu bo bałaganisz w nim, nie wnosisz nic do rozmowy którą sam zaczynasz. KUMASZ CHŁOPAKU ??
forum jest takie jakie jest i nawet takie postacie jak Twoja mogą się udzielać schylając czoło w stronę plebsu. Nigdy nie kumałeś rozmów. Mam odczucie że szczekasz do mnie bo nie lubisz warszawki. Jakoś z Wojtkiem i Sebastianem mogłem normalnie rozmawiać,bardzo miło nawet. Cenię Sebastiana bo jest mega skromnym gościem a ma podstawy aby nosić czoło wysoko, Ty z Yuuniorem od samego początku mieliście jakiś problem. Bolało was coś w środku i boli do dziś. Może Yuuniora mniej ale Ciebie widzę że dupa piecze.
Ostatni raz RAFALE proszę Cię o odbicie od mej osoby. Jeśli tą prośbę zignorujesz znaczy że jesteś OGRANICZONY !!!!
przepraszam i proszę o wywalenie zbędnych wymian, niech zostanie temat czysty .
znam wielu ludzi z południa i zawsze się dogadywałem nawet gdy poglądy na wstępie były inne...
oddech podstawą egzystencji
forum jest takie jakie jest i nawet takie postacie jak Twoja mogą się udzielać schylając czoło w stronę plebsu. Nigdy nie kumałeś rozmów. Mam odczucie że szczekasz do mnie bo nie lubisz warszawki. Jakoś z Wojtkiem i Sebastianem mogłem normalnie rozmawiać,bardzo miło nawet. Cenię Sebastiana bo jest mega skromnym gościem a ma podstawy aby nosić czoło wysoko, Ty z Yuuniorem od samego początku mieliście jakiś problem. Bolało was coś w środku i boli do dziś. Może Yuuniora mniej ale Ciebie widzę że dupa piecze.
Ostatni raz RAFALE proszę Cię o odbicie od mej osoby. Jeśli tą prośbę zignorujesz znaczy że jesteś OGRANICZONY !!!!
przepraszam i proszę o wywalenie zbędnych wymian, niech zostanie temat czysty .
znam wielu ludzi z południa i zawsze się dogadywałem nawet gdy poglądy na wstępie były inne...
oddech podstawą egzystencji
Michał, nie wycieraj sobie publicznie mną gęby, bardzo cię proszę. To mało kulturalneSchodek pisze:Ty z Yuuniorem od samego początku mieliście jakiś problem

Niestety, to ty masz naturę pieniacza internetowego i już niejeden temat np. na Joy-Ride był z twojego powodu zamykany lub schodził całkowicie na boczny tor. Tak samo jest i tym razem jak widzę. Myślę, że wizerunkowi firmy dla której pracujesz (Totalbikes) może w końcu zaszkodzić bycie internetowym enfant terrible w stylu posła Palikota.
pozdr.
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com
yoonior nie wycieram Tobą niczego . Piszę jakie macie podejście.
temat na joju rozwaliłeś swoją ignorancją a nie że ja go rozwaliłem. Doskonale pamiętam jakie brednie i argumenty tam stosowałeś.
równanie cen ram dh do cen ram fr.
Nie wracajmy do tego .
Pamiętam też wywody o Kanadzie gdzie aż ludzie z Twojego ukochanego forum reagowali i pisali do Ciebie. Myślę że pamiętasz upomnienie Fatmaga .
Panowie nie czas na potyczki,działajcie i kopcie,zbierajcie opłaty i cieszcie się otoczeniem.
Prowadzenie rozmowy w temacie zaczętym zawsze sprawiało wam kłopoty.
ja o zupie a Wy o dupie...
szacunek za pokonywanie gór w tripach enduro, sporo śmigacie po ładnych okolicach i to mi się podoba..
Pozdrawiam i proszę o zakończenie tamatu w takiej formie.
temat na joju rozwaliłeś swoją ignorancją a nie że ja go rozwaliłem. Doskonale pamiętam jakie brednie i argumenty tam stosowałeś.
równanie cen ram dh do cen ram fr.
Nie wracajmy do tego .
Pamiętam też wywody o Kanadzie gdzie aż ludzie z Twojego ukochanego forum reagowali i pisali do Ciebie. Myślę że pamiętasz upomnienie Fatmaga .
Panowie nie czas na potyczki,działajcie i kopcie,zbierajcie opłaty i cieszcie się otoczeniem.
Prowadzenie rozmowy w temacie zaczętym zawsze sprawiało wam kłopoty.
ja o zupie a Wy o dupie...
szacunek za pokonywanie gór w tripach enduro, sporo śmigacie po ładnych okolicach i to mi się podoba..
Pozdrawiam i proszę o zakończenie tamatu w takiej formie.
Schodek
Człowieku co Ty chcesz ode mnie ?! Zaczynam nowy temat , który dotyczy nas wszystkich : Trasy , jazda (FR , DH) itp w świetle prawa . Jest spec ,który moze( i chce) wiele rzeczy wyjaśnic i wielu osobom pomóc. Ręce opadają .....
Nie napisałem złego słowa o Tobie a Ty wyciągasz sprawy sprzed iluść lat , wyrażasz światłe opinie na temat naszej jazdy (tak na marginesie gie Ci do tego!) .
Proszę o zamknięcie tematu.
Założymy z terkiem podobny temat za jakiś czas , jak Schodkowi przejdzie andro(meno)pauza .
Człowieku co Ty chcesz ode mnie ?! Zaczynam nowy temat , który dotyczy nas wszystkich : Trasy , jazda (FR , DH) itp w świetle prawa . Jest spec ,który moze( i chce) wiele rzeczy wyjaśnic i wielu osobom pomóc. Ręce opadają .....
Nie napisałem złego słowa o Tobie a Ty wyciągasz sprawy sprzed iluść lat , wyrażasz światłe opinie na temat naszej jazdy (tak na marginesie gie Ci do tego!) .
Proszę o zamknięcie tematu.
Założymy z terkiem podobny temat za jakiś czas , jak Schodkowi przejdzie andro(meno)pauza .