Jaki rozmiar kół..
Jaki rozmiar kół..
Jaki rozmiar kół najlepiej nadaje sie do FR ( w ramie sign fr2 ) ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Co ma 2 półka do tego? ;pSwistakbb pisze:Jak masz 2 półke z przodu
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Zalezy jakie przy pike z 26 cali rowerek wyglada przyjemnie i jeździ sie nie najgorzej , ja osobiście mam Drop Off Triple i przy kole 26" przód nie ma praktycznie wogóle wyprzedzenia , przy 24" jest znośnie chociaż też jest to malutkie wyprzedzenie , kumpel w FR1 ma zamontowanego Monstera i ja nie widze kątów tej ramy przy 26 calach naprawde
Born to ride , ride to die !
Swistakbb amor robi sie stromiej przy 26'' i nikt temu nie przeczy ale jak przegniesz z katem głowki to ryzykujesz jej upieprzeniem oraz podnosisz wysokosc supportu podwyzszajac tymsamym srodek ciezkosci (co mocno psuje jazde). Wez pod uwage, ze gdyby tylko super płaski kąt głowki sie liczył to wszyscy jezdziliby na bikach ala te robione dla bendera - mniej wiecej takie kąty miałby sign z monsterem i 24'' na tyle.
A zdjecia zrób to sie potem pomierzy i zobaczymy jaka geo wyjdzie
A zdjecia zrób to sie potem pomierzy i zobaczymy jaka geo wyjdzie

Po moich eksperymentach z 24" -> 2x26"
A kąt główki w signie ustawiamy wsadzając damper odpowiedniej długości, godząc się z tym, że ta rama ma ~150mm skoku, nie 200.
A kąt główki w signie ustawiamy wsadzając damper odpowiedniej długości, godząc się z tym, że ta rama ma ~150mm skoku, nie 200.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl