Pochwala dla policji.

strongbikker
Kontakt:

Pochwala dla policji.

Post autor: strongbikker »

Dzisiaj u nas w mieście była jakaś akcja przeciwko kradzionym rowerom, zatrzymywali wszystkich rowerzystów. Ja z kumplami jeżdziliśmy po mieście to nas dwa razy zatrzymali. Nic nas nie opierdalali tylko spisali dane i numery ramy, sprawdzili przez radio czy nie kradziona, byli bardzo w porządku, nawet z nimi pogadać było mozna. Spokojnie mogli by nam mandat wlepić, jechaliśmy w 5 obok siebie po drodze a oni tylko powiedzieli, że następnym razem to jeden za drugim mamy jechać.
Nie myślałem ze kiedyś coś dobrego o policji powiem, ale po dzisiejszej akcji to im sie pochwała należy.
Kto wie moze zlapią jakiegoś rowerozajebywacza.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

no to brawo :) zeby w wawie tak zrobili :P wawa duze miasto ale moze to cos da... chociaz jeden rower, a by bylo warto
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

a za to zjebana sosnowiecka policja dzisiaj wezwala kilka osob z mkbike s-c(w sprawie skradzionego scrap'a) poprzesluchiwali i umorzyli sprawe
*** im w dupy
nawet tylka nie ruszyli zeby tego bika poszukac:/
michal.89
Kontakt:

Post autor: michal.89 »

no to fajnie ,ale w inych miastach to tylko sie wożą i poczkami opychają no i są wyjątki
Woszczu
Kontakt:

Post autor: Woszczu »

Lepiej w jednym mieście niż wcale. Wątpię, żeby coś to dało, ale gratulujmy im pomysłu. Oby tak dalej.
http://www.pajacyk.no-ip.pl
DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Tak czy siak Policja to kutasy...Wystarczy jeden głupi wyskok jednego FuNYKJONARYJUSZA i juz zadnego nie lubie...
eeeeee.....rower...
KFR
Kontakt:

Post autor: KFR »

my ostatnio mielismy z kumplem akcje. wracalismy sobie na bikach z imprezy o 5 rano i niestety jechalismy jeszcze troche nietrzezwi i bez swiatel. skrecilismy w polna uliczke d domu a tu za nami policja nas zatrzymala za jazde po pijaku i bez swiatel. no i wysiada gruby policjant i sie pyta co to za jazda po pijaku bez swiatel. no my mowimy ze wracamy do domu od kolegi. on: tylko czemu cala szerokoscia ulicy?? ja: nawet na drugi pas nie zjechalismy (to byla prawda bo wcale nie jechaliscmy cala szerokoscia tylko czasem mielismy maly odchyl o jakies 2m od pobocza) no i on wtedy na to: co ty ze mnie q.rwa kretyna robisz, zaraz ci przy.jebie i sie q.rwa skonczy. no to ja juz sie wtedy nie odzywalem. a on dalej ze bez swaitel jedziemy. na to kumpel ze on ma odblaski. no to policjant juz nie wytrzymal i wzial mu wykrecil zlamana reke w gipsie i rzucil go na maske i powiedzial "zaraz ci q.rwa ryj obije za takie odzywki" no i go pozniej wrzucil jak worek kartofli do radiowozu. no i powiedzcie czy niektorzy policjanci nie sa poje.bani.
Jarząb
Kontakt:

Post autor: Jarząb »

wieczorem lub w nocy jak sie smiga to jak jest was mniej niz 3 to przed policja trzeba spierdalac bo to sa pojeby, nie mowie ze wszyscy, ale kto ogloda telewizje to wie o co chodzi. jesli jest was grupa to te debile beda sie bać podskoczyc i nie bedzie takich akcji jak opisano powyzej.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=288800
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

[quote="michal.89"]no to fajnie ,ale w inych miastach to tylko sie wożą i poczkami opychają no i są wyjątki[/quote]

szkoda, ze paczkami to sie opycha policja w hAmeryce a nie nasza O_o
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
equilibrium
Kontakt:

Post autor: equilibrium »

Polska policja za mało zarabia żeby w czasie dniówki zjeść 5-10 pączków :D 1 do kawy i nara... Ja z policją nie miałem wiekszych akcji poza tym ze sie czepiali że nie jeżdze po osiedlowej drodze na deskorolkce... stałem 1m od znaku...
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

A może by tak napisać chociaż maila z podziękowaniem dla policji w lesznie.
Może ktoś zobaczyłby że to dobry kierunek. Może inicjatywa byłaby przejęta przez inne miasta również.

Z jednej strony wszyscy chcą, żeby pałki robiły coś w sprawie kradzionych bików a z drugiej wkurwiacie się że Was zatrzymują do jakiejś kontroli (zwłaszcza jak jeszcze łamiecie po drodze jakiś przepis).
Pyro
Kontakt:

Post autor: Pyro »

świetna akcja. Ja już jeżdze kupe lat i o czymś takim nie słyszałem zeby zatrzymywali i sprawdzali pochodzenie roweru. Brawo dla Policji w Lesznie:).aa które to Leszno??? bo sporo ich jest
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=252687
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

KFR ja bym sie wqrwil i to ostro, rowniez... ale nie zostawilbym tego o tak... (nie chodzi mi o zazalenia na pana wladze... sa inne sposoby odwetu)
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
woitas
Kontakt:

Post autor: woitas »

Fajnie ..Umnie w miescie to przykazdym kontakcie z policja spisuja nas i numery ram sprawdzaja .. :) ostatnio w nieoznakowanym jezdza i tez wlasnie tak robia chyba z nudow.. Z poczatku to nie wiedzialem za bardzo o co chodzi wychodzi jakis koles z samochodu (mondeo) i mowi zebym sie satrzymal myslalem ze cos nie odpowiadalo i przyjebal sie ale na swojim smiesznym sweterku mial odzake i skumalem ze to paly..
Ride or Die
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

KFR oczywiście nie miałem na myśli Twojego przypadku. Tego oczywiście nie popieram i też uważam, że ktoś powinien się w takim przyp. dobrać do dupy policji. niestety jak wiem zwlasnego (i nie tylko) doświadczenia to istnieje coś takiego że jak gliniarz coś powie to prawo jes po jego stronie. A czasami tego nadurzywają. Np. jak poprosisz o dowód że przejechałeś na czerwonym, to wystarczy że powie, że to widział on i np. jego kolega. Więc jakbyś chciał go zaskarżyć o nadużycie władzy i naruszenie nietykalności cielesnej to wystarczy że jeden z nich powie że obrzuciłeś ich wyzwiskami a na dodatek utrudniałeś kontrolę i aresztowanie. I jesteś udupiony, bo to jest Twioje slowo przeciw słowu gliniarza (albo dwóch) a komu uwierzą to oczywiście wiadomo...
To akurat zachowanie było skandaliczne ale pyskówki też do niczego nie prowadzą.
Niektóre Gliny chyba zabardzo naoglądały się amerykańskich filmów.
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Ja bym tej akcji z policjantem tez nie zostawil tak sobie.

A co do akcji policji z Leszna to fajna sprawa tylko szkoda ze tylko ramy sprawdzaja, na ale z 2 strony to sprawdzenie calego roweru by zajelo...
no ale amory tez by mogli oblukac.
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Cszyvy mnie kiedys jak z kumplem jechalem wiejscy w nieoznakowanym samochodzie zajechali droge i sprawdzali rowery :) spisali dane pogadalo sie troszke (pytali w jakich cenach teraz dobry sprzet itp..) i pojechali

ogolnie mogli by to robic czesciej to jest w sumie 5min roboty a zlodzieje czuli by sie mniej bezkarnie
zbiq
Kontakt:

Post autor: zbiq »

Super! W całej polsce powinni takie akcje organizowac. Kilka rowerow na pewno by sie odnalazlo.
o(^_^)o
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

u nas tez takie kontrole odstawiaja i to juz od 3 lat chyba i ponoć spadły kradzieże
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
ODPOWIEDZ