Krk Góra Borkowska

terk
Kontakt:

Krk Góra Borkowska

Post autor: terk »

Przeprowadzam się w okolice j.w. Czy ktoś może kojarzy traskę w lasku na Górze Borkowskiej? Niby Trup i Q2nów niedaleko, ale gdyby znalazło się też coś za płotem, to fajnie by było pośmigać między dobranocką a dziennikiem;-)
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

nic nie stoi na przeszkodzi zebys tam zrobil jakas traske... :>
nie slyszalem, o ww. trasie
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
terk
Kontakt:

Odświeżam temat, bo w okolicach Góry Borkowskiej (nie napszę dokładnie gdzie, bo nie chcę spalić) odkryłem miejscówkę z paroma hopami w trakcie modernizacji. Chętnie się podłączę z łopatą i lataniem, chociaż to, co jest, póki co wróży niedolatywanie (nie wspominając o lądowaniu na zwalonym słupie elektrycznym), a szkoda, bo miejscówka jest niemal pod moim nosem i wygląda na legalną. Jeśli autor się zdecyduje na joint venture, czekam na wiadomość na privka.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Cóż .. między placem targowym w borku, a klinami istniała kiedyś mała miejscówka, ale niestety zbyt często pojawiali się na niej właściciele 3 pasków na ramionach , tudzież 2 lub 4 ...

Tak to blisko Masz stosunkowo na skałki , a tam zawsze się coś znajdzie .
Generalnie tak naprawdę na każdym skrawku ziemi można coś odkopać w krakowie .

Pozdrawiam !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
terk
Kontakt:

Namierzyłem i rzeczywiście jest w rozsypce, ale mi chodziło o "cuś" na lewo od zakopianki, co już istnieje od jakiegoś czasu i jest aktualnie upgrade'owane. Może miejscówka to za dużo powiedziane - raptem plac zabaw.
Generalnie nie ma co narzekać na brak miejscówek w okolicy - chociażby słynny ostatnimi czasy Trupi, ale pomyślałem, że możnaby doszlifować to "cuś", żeby miec gdzie na kwadrans wyskoczyć.

Pozdrawiam
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Fils Nie- ja mówie o lesie, który jest centralnie między klinami (Zywiecka) a placem w Borku . Mieszkam tutaj i generalnie wiem, ze nie jedno budowane bylo i nie jedni wychodzili z ciekawymi pomysłami ... niestety równoznacznie z tym nie jedno zostało rozwalone, nie jedno zaniedbane itd... Niestety bliskość Ruczaju, to nie jest sprzyjająca okoliczność, bo dresy przychodzą i niszczą ( widziałem na własne oczy...)

W Borku Fałęckim działały 4 miejscówki - jedna miejscówka, to traska z ok 6 hopami ( największa, to 3.5m stolik ), na innej były 3 małe hopy / ktoś postawił jak zaczynał jeździć / . Był jeden stolik luzem stojący i była też swojego czasu przyjemna traska w okolicach samego placu, ale z niej nie zostało nic, bo zagospodarowano teren .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

Sudi wiekszosc z nich byly naszymi dzielami sprzed wielu lat, jednak potem to wszystko, jak mowisz, podupadło... Dzieciaki zaczely jezdzic, gadać, i stąd wyniszczenie tego, mimo wszystko, bardzo prymitywnego spotu.
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

terk można by pomyśleć o wybudowaniu jakiejś miejscówki w okolicy Borku. A "cuś" o czym piszesz nie wiem czyją jest robotą ale stale jest ulepszane :) Generalnie myślałem coś o lesie Borkowskim. Nie wiem czy byłeś i widziałeś co jest "w środku". Fajne ukształtowanie terenu, tyle, że nie wiem co jeździsz i czy Ci to spasuje, ale polatać na hopkach zawsze można i to na wszystkim :P Jak coś to pisz na PRIV możemy się kiedyś zgadać na jakiś rower i przejechanie i zobaczenie potencjalnych miejsc.
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

Sa tam chopy tzn było ich bodajze 3 , ja mieszkam niedaleko i moi znajomi próbowali coś zrobić ale niszczyli ;/ Ale jak planujesz coś robić tam to pisz na priv ja pomogę
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
ZuniKrk
Kontakt:

Pomysł jest dobry , dobrze by było wyskoczyć gdzieś wieczorkiem blisko domu a tak to dual w sumie najbliżej ..Więc można pomyśleć na budową jakiejś traski
mathieu_88
Kontakt:

Ok panowie... W takim razie jadę jutro na inspekcję Lasu Borkowskiego. Biorę małą łopatę i może chociaż pozaznaczam miejscóweczki. Z tego co orientowałem się wczesniej chodząc tam pieszo, to w niektórych miejscach, aż proszą się małe NorthShorki. Nie wiem czy ktoś z okolic ma doświadczenie w budowaniu jakichkolwiek NS'ów?? Jeśli tak to trzeba obadać sprawę i wziąć się do roboty. Okres świąteczny się zbliża, ma nie być śniegu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby "pojeździć" na rowerku :) i przy okazji trochę pokopać i pobawić się w Boba Budowniczego.
Jutro napisze co wybadałem :)
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
mathieu_88
Kontakt:

Właśnie wróciłem :) Panowie - powiem Wam, że potencjał jest naprawdę bardzo duży. Dobra gleba do kopania, teren na mały freeride wymarzony, mnóstwo leżących połamanych drzew. Mam obaczajone pewne miejsca. Musielibyście zobaczyć i sami ocenić. Jak dla mnie krajobraz super. Jedyne co by się przydało to piła mechaniczna do pocięcia tego drzewa, które tam żywcem zalega i prosi żeby z niego coś "wystrugać".
Generalnie moja ocena jest taka: Bunkrów nie ma, ale też jest zajeb*** :D
Piszcie, na priv kiedy możemy się ugadać na jakieś kopanie, albo przynajmniej przejechanie i oglądnięcie miejscówki.
ZuniKrk
Kontakt:

To napisz mi na priv swoje gadu i sie zgadamy , ja do lasku mam niecałe 5 minut .
ZuniKrk
Kontakt:

No To panowie zaczynamy budowe ^^
Buka
Kontakt:

Post autor: Buka »

Napiszcie co kiedy i jak to wpadne pomuc bo do lasku w borku mam poltorej minuty:D
Czy sie stoi czy sie lezy to szacunek sie nalezy...
mathieu_88
Kontakt:

Macie czas chłopaki jutro??
Bo ja mogę jutro od samego rana w zasadzie.
ODPOWIEDZ