Fiat Uno jesli nie zamierzasz tym samochodem jezdzic bardzo długo . zalety to spalanie na poziomie 5 litrow i nawet sporo miejsca. z bagaznikiem dachowym wejda rowerki i 4 osoby w srodku z bagazem :]. jak ktoś jezdzi technicznie i nie katuje sprzętu to sporo pojezdzi :]
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Ja tez polecam Uno Moja mama ma i jak za ta kase jest super. W gory jak masz baganzik na rowery to spokojnie w 3 osoby+kierowca sie zabieramy . Ogólnie autko jest dobre ma mocny silnik. Jak lubisz grzebac w silniku i troche sie na tym znasz to nic tylko jezdzic.
polonez z silnikiem 1.4, albo z dieslem 1.9 :] wiem wiem, ciężki, ale mam słabość do tego auta, a zagazowany jeździ i jeździ za grosze i jaka frajda w zimie :d
ja dorwalem rocznik 92 za 900zl. z silnikiem 1.2 na wtrysku. spalanie 5.5 l w miescie!!!
z tym ze to po znajomosci tak tanio ale za ok 1500 zl wyrwiesz. Naprawde bardzo fajne auto i milo sie smiga.... tylko zeby znalesc 5 biegowa troche trzeba sie nameczyc:)
pozatym auto zrywne i wg bo lekkie... moj rekord jak jechalem samemu... 170km/h na 4 biegowej skrzyni!! :O
Jaca tak jezdzi,ale dopoki sie nie zepsuje.a jak sie zacznie psuc to nie skonczy za predko .co do jazdy na gazie-11-12l gazu/100km to jakies 25-26zl. 2litrowy turbo diesel na 100km spala oleju za tyle samo.wiem ze to nieporownywalnie drozsze auto,ale to tak w temacie tej jazdy za grosze.
jak chcesz wydac na auto 2000zl to szukaj cen w granicach 1500zl.
fakt faktem może się to psuć, ale wszystko da się zrobić za pomocą młotka i śrubokręta ;] a jak coś siada i zrobi się to dobrze, to potem dłuuuugo się to trzyma w kupie.
Michal4X temat jak najbardziej na miejscu. Tymbardziej ze na forach samochodowych Ci powiedza dozbieraj 20 tys i sie zglos, A my sie tu rozumiemy i proste jest ze majac nawet kilka tysiecy wolisz je wydac na rower a na auto tylko tyle ile musisz ( nie mowie o tych ktorzy sa w lepszej sytuacji - tylko o przecietnej uczacej sie mlodziezy)
Jak dla mnie temat bardzo dobry !
Uno wydaje sie byc fajne nawet w srodku jest troche miejsca na nogi
Wszystko rozumiem tylko trochę nie mogę wpaść na to dlaczego akurat waga do 1200kg?? Od siebie polecam Mazdę 626. Mama jeździ taką mazdą, jest to 91 rok ale do tego auta lejesz i jedziesz. Wiadomo, że trzeba zrobić raz w roku czy tam raz na 2 lata takie rzeczy jak wymienić rozrząd itp. ale to w każdym aucie trzeba. Co do spalania przy spokojnej jeździe pali gdzieś ok. 7-8 litrów. Silnik 2.0 benzyna 90 km, wydaje się mało ale niejedno auto na światłach wyprzedza Tylko, że to autko przekracza tą twoją wagę i czekam akurat czemu taka waga?? Mazda waży o ile się nie mylę trochę ponad 1200 kg
1. Nazwa tematu z du...
2. Jaka kat B1 do 1200kg? Powaliło? Kat B1 to auto do 550kg, z ograniczoną mocą i i tp. pozatym wtedy nie wolno jezdzic z pasazerami, w ostatecznosci 1 osoba(i jakies tam wymagania) i wogole jakies tam bezsensu. nikt tego nie robi bo sie nie opłaca.
*kat.b1 auto do 1200 kg.
* pełnoprwany opiekun, wraz z prawem jazdy jest potrzebny gdybyśmy chcieli jechać gdzieś za granice
* i Speed_Street te prawko nie jest z "dupy" tylko gdy je zdasz to w wieku 18 lat musisz tylko zdać egzamin praktyczny "normalnym autem"