ja bym za tipo poszperał ... jest większy znacznie od uno, ale ma tez więcej elektroniki ... ale za to w masie się na styk mieści i cenowo też znajdziesz coś do 2k
wojtasu no chyba musi cie ktos na ziemie sprowadzic. 550kg i ani grama wiecej. Pojemnosć tez jest ograniczona, osoby tez. wszyyyystko jest ograniczone!
Auta na b1
SMART fortwo
Daihatsu Cuore
MINI nie wiem jaki
Aixam 400
Jeżeli chodzi o B1 to waga musi być do 550 kg czyli wychodzi w zasadzie tylko Maluch z wydartą podłogą wygłuszającą. Wiem bo sam się tym interesowałem. Myślałem czy może dałoby radę jakiegoś Smarta Coupe odciążyć ale nie da rady, tylko maluch zostaje.
Fujibiker ale nie ma nawet rozmowy, on chce 4 os (pewnie kazdy bez prawka ) i 4 rowery (haha) samo to wyklucza! Bo zwykle auta na b1 - 2 fotele i silnik od kosiarki.
wojtasu
Też wymyślił... Nie ma czegoś takiego jak jazda z prawkiem B1 normalnym autem (czyt. jak to określił do 1200 kg).
Dla przykładu podam Golfa III 1.6, waga 1025 kg, 5 miejsc, przestrzeń bagażowa..., 5 drzwi. Takie auto można prowadzić tylko z prawkiem kat. B, Żadne B1
+ Szczerze powiem, że jakby mi dzieciak jeden z drugim wyjechali na droge z prawkiem B1 to bym sie obawiał nie tylko o moje zdrowie
KROM@ exbikerman zapewne pije do tego ze w wieku 18lat masz nieco wiecej zdrowego rozsadku niz w wieku 16lat.oczywiscie to kwestia indywidualna,ale mysle ze co do zasady sie zgodzimy.
No wiem wiem, ale po prostu mowie , ze ten pomysl autora tematu jest bez sensu, bo gdyby tak bylo mozna to juz dawno kazdy kto by chcial od 16 robil prawko...
A takto, ciezko o taki pojazd, i wogole...