Sprężyna domain 318
Sprężyna domain 318
Witam chciałbym uzyskać pomoc w doborze sprężyny do domaina 318 uturn.Standardowe sprężyny są za miękkie bo są pod wagę (72-82 kg) ja ważę 87 kg co powoduje ze praktycznie muszę jeździć na 160 lub 140 skoku bo jak ustawę na 115 to praktyczne dobiję amortyzator obrazu. Teraz jest moje pytanie ponieważ sprężyna BLUE kosztuje 165 zl a BLACK mogę mieć za 120zł.Chcę się poradzić czy wybrać sprężynę pod wagę 180-200 lb (82-91 kg) BLUE czy >200 lb (91kg)BLACK.Ktoś może miał taki problem z sprężyna jak to to co kupił może ktoś się orientuje czy sprężyną black nie Bedze dal mnie za twarda??
Siemka nie chciałem otwierać nowego tematu to skorzystałem z tego.
Moje pytanie:
-czy ktoś serwisował RS Doamin 318 180 skoku - jak to wygląda, czy dam rade ( narazie za sobą mam tylko serwis z1)
- ile oleju potrzeba do poszczególnych goleni (na stronce znalazłem że prawa 200ml i 5ml a lewa 15ml) ale nie wiem na pewno czy do 180 skoku
- jaki olej wlać czy może być np. silnikowy 5w czy specjalny do amorów (nie ukrywam że silnikowy mam nówkę 1 litr
)
Dzięki....
Moje pytanie:
-czy ktoś serwisował RS Doamin 318 180 skoku - jak to wygląda, czy dam rade ( narazie za sobą mam tylko serwis z1)
- ile oleju potrzeba do poszczególnych goleni (na stronce znalazłem że prawa 200ml i 5ml a lewa 15ml) ale nie wiem na pewno czy do 180 skoku
- jaki olej wlać czy może być np. silnikowy 5w czy specjalny do amorów (nie ukrywam że silnikowy mam nówkę 1 litr

Dzięki....

...
domain nie ma skomplikowanej budowy wiec jesli juz rozbierales jakiegos amorka to dasz sobie rade.. co do oleju jest cos takiego jak strona sram.com tam wchodzisz w zakladke rock shox i gdzies tam znajdujesz manuale oraz ilosci oleju..
co do olejow to byl juz o tym temat i z tego co pamietam nie bylo chyba jakiegos potwierdzenia ze silnikowy szkodzi ale ja tam wole kupic do amorka olej i nie miec pewnosc ze nic nie powinno sie stac
co do olejow to byl juz o tym temat i z tego co pamietam nie bylo chyba jakiegos potwierdzenia ze silnikowy szkodzi ale ja tam wole kupic do amorka olej i nie miec pewnosc ze nic nie powinno sie stac

http://domain-302.webpark.pl/ Co prawda 302 U-turn ale zawszę