Stałem sie "szczęśliwym" (a może nie) posiadaczem dampera revox, Mam zatem pytanko czy to normalne ze ma on tak duze tłumienie powrotu? mam ustawione na minimum a on powraca tak dosc wolno, wczesniej miałem do czynienia z foxami i tam była znaczaca roznica pomiedzy skrajnymi ustawieniami( odbijały jakby wcale nie było tłumienia albo wracały powoli) ten revox zachowuje sie tak ze mam tłumienie powrotu na zero co odpowiada foxowi ustawionemu na 1/3. Pytam bo damper nie jest nowy. Jesli to normalne to czy mozna to zmienic-rzadszy olej?
A i jeszcze jedno jak z dampera spuszcze powietrze (wiem ze nie powinno sie) to wtedy brak tłumienia odbija az trzaska jednakze regulacja działa. jak napompuje chocby minimalnie (50psi) sytuacja wraca
Damper podobno przezedł serwis w USA wiec to mozliwe ze ma za gesty olej
Revox czy ten typ tak ma?
-
- Kontakt:
1. syfny olej
2. zużyty olej
3. być może zbyt gęsty
4. manitou ma to do siebie, ze nawet na wyłączonym rebound nadal tłumią (dla mnie wypas bo to pewne zabezpieczenie
Tłumienie powrotu to chyba najważniejsze tłumienie w zawieszeniu
Mozna jeździć bez kompresji ale powrót jest dużo ważniejszy 
5. zmienić mu zaworowanie
2. zużyty olej
3. być może zbyt gęsty

4. manitou ma to do siebie, ze nawet na wyłączonym rebound nadal tłumią (dla mnie wypas bo to pewne zabezpieczenie

Tłumienie powrotu to chyba najważniejsze tłumienie w zawieszeniu

5. zmienić mu zaworowanie