BMX

Łukash
Kontakt:

BMX

Post autor: Łukash »

Witam !
Mam do was pytanko : chce kupić używanego BMX-a do ok. 300zł
Czy warto za tą cenę kupić DIAMONDBACK SESSION
Jest to dobry rower ?

Jeśli macie konkretne propozycje lub coś na sprzedaż piszcie

Pozdrawiam
Łukash
Kontakt:

Chodzi mi o taki rower
http://www.ambike.pl/p/pl/158/bmx+diamo ... green.html
tylko że używany.
Pozdrawiam
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Ceny bmx-ow są stosunkowo niskie i ja bym się w używany sprzęt nie pakowale jak można mieć nowy z gwarancją za niewiele więcej.
A tak właściwie Łukash to radzę na forum bA pójść tam ci lepiej doradzą, chyba, że chcesz na tym bmx dh latać^^
[b] Monkeyman [/b]
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Niewiele więcej? Raczej nie. Nowe oscylują w okolicach tysiaka więc nie jest to już tak mało. Ten jest wyjątkowo syfiasty więc... Bym go brał. Taniej nie będzie. Marna korba, hitenowa rama - jest git. Od iksów wiele się nie wymaga. Sam jeździłem na nieco droższym. Do momentu kiedy pękła rama na nic nie narzekałem. Tylne koło w miarę proste, lekki luz na korbie. Jeśli chcesz się przekonać, jak ciężki to kawałek chleba (BMX) - bierz tego złoma. ;-)
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Łukash Edytuj posty.
Wjtk Jak już to na bmx.pl
Co do ixa za tą kasę to cudów się nie spodziewaj, rama hi-ten, wszystko na kulkach, dobrze będzie jak coś z korba trzyczęściową w ogóle znajdziesz. Raczej bym celował w składaki na brakelessie.
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

tani bmx jest bardzo bardzo ciężki i geo jest beznadziejna i jest mało wytrzymały.... wiec ja bym na twoim miejscu dozbierał pare stówek i kupil juz nawet dobrego bmx-a za 800\700 zl np: Moongosa widzialem w tej cenie... potem rozkrecasz go sciągasz wszystkie nie potrzebe rzeczy z 13kg masz 10kg i wtedy da się jeździć ; 8)
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

bodzio2k
Tak niewiele więcej ten model nowy kosztuje 600zł .
Bombell
Myślę, że i na bA można uzyskać dużo informacji w tej tematyce.
[b] Monkeyman [/b]
Łukash
Kontakt:

No czyli ogólnie rzecz biorąc mi go odradzacie ?
Ja go będę używał do lekkiego streetu, mam też duala i chce zobaczyć na czym fajniej 8)

Ale jak ktoś ma coś na sprzedaż mogę zobaczyć
gati007
Kontakt:

Post autor: gati007 »

lukasz przeczytaj wiadomosc prywatna ode mnie :)
Bombell
Kontakt:

Łukash pisze:Ja go będę używał do lekkiego streetu, mam też duala i chce zobaczyć na czym fajniej
A nie prościej pożyczyć od kogoś rower i zobaczyć niż kupować jakieś badziewie? W Kozich macie przynajmniej dwóch ziomków na ixach bo śmigałem z nimi więc co za problem podejść i pogadać.
Łukash
Kontakt:

No ale jednak nie na swoim to się tak nie pośmiga a ja chce się przekonać na włanej skórze... :)
Ale czemu badziewie ?
Co połamie się czy jak ?
Ja narazie i tak tylko manuale krawężniki, małe hopki itd. itp. :) więc to będzie nieciekawy sprzęt ?
gati007 Przecież ja dzwoniłem o twojego bike-a ale jednak tamten ( bez urazy :) mi się bardziej podoba .
Bombell
Kontakt:

Łukash za 300zł to ty dobrej korby bmxowej nie kupisz a co tu mowa o całym rowerze. Ja bym jednak wolał na pożyczonym trochę pośmigać niż wydawać 300zł po to żeby chwile pojeździć. Ale Twoje pieniądze.
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Strzele że nikt z was nigdy nie widział diamondback'a... Świetne rowery w stosunku do ceny idealne, mam jednego w domu :D i sporo wytrzymuje
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Pete
Kontakt:

Post autor: Pete »

Oczywiście DB są dobre rowery ale ten należy do najtańszych. Dobry dla początkujących beż doświadczenia. poszukaj na www.bmx.pl jest mnóstwo ofert ale za tyle kasy to ciężko będzie. Jeżeli zdecydujesz na ten DB to za jakiś czas zainwestuj w kierownicę i widelec z 100% cromo
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Vermin to nie zmienia faktu, ze moga tez tanie gówniane modele robic. Iron horse robi dobre biki, a robi tez marketówki dla przykładu.
Za tyle kasy to mozna brac ale na takim czyms to meczarni troche bedzie. Kumpel ma zajechanego taniego bmxa i zwyczajnie sie boje na tym jezdzic.
sweethomie
Kontakt:

Post autor: sweethomie »

NIe kupuj tego "roweru"! Zanim zdecydujesz sie kupić bmxa to poorientuj sie co i jak, jakie są dobre, a jakie nie, jaki powinien być dobry bmx itd. ten Diamondback to niestety jest szajs, najprawdziwszy w świecie. Dozbieraj sobie kase do 800-1000zł i potem kup bmxa, za tyle już można kupić coś co się tak szybko nie rozsypie, bo ten Diamondback Ci sie szybko posypie. Wszystko z hi-tenu, na kulkach, to się nie sprawdzi. Polecam wejście na bmx.pl ew. bmx.extreme.org.pl poczytaj sobie:)
Bombell
Kontakt:

sweethomie pisze:Dozbieraj sobie kase do 800-1000zł i potem kup bmxa
No dobrze mówisz ale z drugiej strony może wydać tego tysiaka na dobrego ixa a po tygodniu okaże się, ze mu się nie podoba :-| Może jednak pojeździj na pożyczonym ?!
Łukash
Kontakt:

Bombell już za późno bo właśnie z nim przyjechałem :)

Z tym pożyczaniem to by ciężko było bo nie mam zbyt dobrych układów z tamtejszymi BMX-iarzami ;p bo jak ktoś u nas był to mniej więcej wie jak to jest a ja na dodatek sugerując się tym że jest w miarę pusto i nie ma jeszcze bardziej chętnych do opier******a skejtów wjechałem góralem ;p.

Zobaczymy jak to chodzi a co do Ciebie Bombell
to może się kiedyś spotkamy co :)
Zobaczysz czy aż takie gówno kupiłem xD
ODPOWIEDZ