Giant Faith- waga ramy,wypowiedzi..

pepikDH^
Kontakt:

Giant Faith- waga ramy,wypowiedzi..

Post autor: pepikDH^ »

Witajcie
Jestem w pilnej potrzebie dowiedzenia się ile waży rama GIANT FAITH,jak ktoś wie to wraz z bratem byłbym mu bardzo wdzięczny.. (to właśnie bratu pomagam ogarnąć sprzęta:)

ps.są jeszcze jakieś znaczne wady tych ram oprócz tejże podobno nie za małej wagi? jak tak to proszę pisać
POZDROO
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

mialem owa rame przez jakis czas co do wagi to nie masz sie co przejmowac ;) da sie ja ogarnac;) wad jako takich nie wykrylem stabilna w zjezdzie jak i w locie,jeszcze zawiecha maestro naprawde jak za nieduze pieniadze to oplaca sie brac a i rama znosi dobre ciosy i nic jej nie jest pojezdzisz nia w DH jak i FR w sumie to polecam ta ramke :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
xenon
Kontakt:

Post autor: xenon »

Waga ramy, jeśli dobrze pamiętam, to 5360g.
Jest sztywna, wytrzymała i nie buja, na pewno nie będzie złym wyborem.
Trochę danych dla zainteresowanych http://www.sendspace.pl/file/aezKG7yO/
Pozdrawiam.
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

bardzo polecam faitha. na pewno wart swojej ceny. rama pancerna, swietnie pracuje, waga tez do przezycia jak za taka rame, teraz w swietnych cenach sa.
xenon waga oczywiscie z damperem? ;p bo sam ciekaw jestem a mi sie rozkrecac nie chce zeby zwazyc.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Jeśli chodzi o faitha 1 to go polecam w 100% . Nie wiem ile ta rama waży ale do lekkich nie nalezy ale szczerze mnie to mało obchodzi bo nadrabia to geometrią i wiem że jak pojadę na biku w las 10 km to mnie plecy nie będą bolały. Wad oprócz wagi nie wykryłem żadnych. To jest mój złoty środek jeśli chodzi o fr w polsce. Polecam w 100% ;)
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Misiog
Kontakt:

Post autor: Misiog »

bikerman a kolejne numerki faithów nie różniły się tylko osprzętem całego rowerka i kolorem..? Co do Faitha -> mam takiego od jakiegoś pół roku i muszę powiedzieć, że fajna ramka za rozsądną kasę, a patent z obróceniem linków zawieszenia zupełnie zmienia jazdę na niej! Rowerek się obniża i zmienia się kąt główki. Czyli masz praktycznie rower do wszystkiego :wink: Problemem dla mnie był tylko suport 83mm i dorwanie w pl jakiegoś pakietu w znośnej cenie. Jak za dobrą kasę to nie ma co narzekać ;) Wady.. tylne tulejki dampera ;) A mi np pękła śruba podtrzymująca damper właśnie z tyłu, ale to raczej z mojej winy.
xenon
Kontakt:

Post autor: xenon »

Waga przypuszczalnie z damperem, pochodzi z katalogu bikeboard,
też mi się nie chce rozbierać roweru, żeby zważyć ramę :P
W każdym razie również polecam.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

ja jezdzilem na faithcie 3 ponad sezon i co moge powiedziec: na pewno bardzo wytrzymala i super geometria

niestety praca byla srednia(coz...metel) sam system uwazam za bardzo dobry, denerwowala mnie duza waga(potrzebuje czasem gdzies podjechac) zmienilem na vp-free i jestem bardzo zadowolony
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
bikerman
Kontakt:

Misiog o damper mi chodziło bo tylko w 1 miało to ręce i nogi jeśli chodzi o prace.
Lisek-Tm
Kontakt:

Misiog mi tez wlasnie pekala ta sruba notorycznie ;p ale to z mojej winy bo mialem tulejki na podkladkach, i sruba sie wyginala a pozniej pekala, przez 2tyg w wierchomli to 3 zakatowalem, pozniej dorobilem tulejki i nic sie nie dzieje ponad rok (a zapas 15 srub mi zostal) ;p
rame bardzo polecam, sam w tym roku chce przebudowac caly rower i jesli nie dostane ramy takiej jaka chce (glory, sunday, ew v10 bo jak narazie to nie ma nawet na ebay) to jeszcze na ten sezon zostawie faitha tylko wsadze ti sprezyne. jezdzilem z swingerem 4, przy rozkreconym spv rama pracowala naprawde swietnie, pozniej z dhx 4 praca podobna, teraz mam roco tst r i naprawde szkoda mi bedzie rozstawac sie z ta rama. jezdze z odwroconymi linkami, bardzo nisko bb i naprawde dobre geo. polecam.
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

I tu chłopaki was olśnię Faith 1-3 nie różnią sie tylko osprzętem czy w przypadku ram damperem co nr to tez troszkę inne kąty są . Sam byłem zdziwiony gdy wzięliśmy z kumplami i zaczęliśmy porównywać. I do tego mam też pytanie czy może mnie ktoś olśni dlaczego przy tym samym roczniku ramy i tym samym rozmiarze mój faith 1 ma około 2cm albo lepiej od faitha 2 dłuższą główkę przez co mam spore kłopoty z montowaniem mojego 888 ( stery super niskie a mimo to półka musi być poniżej minimum żeby wo gule złapała) Co do ramy to polecam ja jak najbardziej fakt ze jest trochę ciężka ale prace ma fajna no a za ta cenę w jakiej teraz chodzą to nic lepszego kupić niemożna.
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

nie spodziewałem się tylu wypowiedzi:D kurde waga jest spora ale widać że ramka ta sprawia że jesteście zadowolonymi z niej:)
z tymi linkami to też dobry pomysł,trzeba będzie spróbować
WIELKIE DZIĘKI!
Lisek-Tm
Kontakt:

Godryk glowki macie roznej dlugosci dlatego ze na pewno macie inne rozmiary ramy ;p ramy 1,2,3 w tym samym rozmiarze nie roznia sie geometria ani dlugoscia glowki wogole ;p
bikerman
Kontakt:

Lisek-Tm zgadza się, wszystkie te ramy są takie same tylko mają inny osprzęt.
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

faith??tylko gorąco polecać...użytkuje numer 1....mam rozmiar M i wys. główki jest 12cm...jak zresztą w każdym rowerze tych wymiarów.....mam wsadzonego dhx 4 i jak już ktoś pisał, praca jest świetna....pancerna( chyba za słabe określenie) zwrotna, lubi duże prędkości....waga...faktycznie czasami można ją odczuć,szczególnie przy dłuższych dojazdach.....jak narazie problemów ze srubami nie miałem(użytkuke od początku sierpnia) jedyne co mnie na maxa denerwuje to czyszczenie w okolicach zawieszenia,ale to tylko kwestia jakiegoś patentu na błotnik....ogólnie ramkę bardzooo polecam...jak każdy z tutaj wypowiadających się :-)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

do ramy nie liczac sporej wagi (i wygladu- ale to zalezy od gustu) nie mozna sie przyczepic !
kawal solidnej ramki :D
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Ano, wystarczy poczytać recenzje na MTBR i nic tylko kupować ;)
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

A teraj pojadę :) Panowie ocb z tymi linkami?? jak je zamienić?? i które?? ma ktoś foty po i przed?? wiem że pytam jak amator...ale mnie to ciekawi :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
ODPOWIEDZ