serwis Dirt Jumper III 2004r.
-
- Kontakt:
serwis Dirt Jumper III 2004r.
siemka.
w celu zmiany oleju postaniowiłem przeserwisować marcoka
1 odkręciłem korki
2 wyciągłem sprężyny
3 wylałem stary olej
4 nie wiem jak odkręcić górne golenie od dolnych
na samym dole są takie śruby ale są one schowane w goleniach i nie dojde tam kluczem chyba 12mm
co radzicie w tej sprawie???
DRUGI PROBLEM
nie moge dostać w moim mieście motorexa, czy zamiast motorexa moge nalać amortyzola??? będzie duża różnica???
w celu zmiany oleju postaniowiłem przeserwisować marcoka
1 odkręciłem korki
2 wyciągłem sprężyny
3 wylałem stary olej
4 nie wiem jak odkręcić górne golenie od dolnych
na samym dole są takie śruby ale są one schowane w goleniach i nie dojde tam kluczem chyba 12mm
co radzicie w tej sprawie???
DRUGI PROBLEM
nie moge dostać w moim mieście motorexa, czy zamiast motorexa moge nalać amortyzola??? będzie duża różnica???
-
- Kontakt:
Słuchaj nie prubuj odkręcac tego szczypcami czy czyms takim bo zjeb.esz . Ja tez miałem ten problem 2 dni temu w moim drop offie ale chodzi o to SAMO najlepiej wez klucz rurkowy 12 i zeszlifuj krawędzie na szlifierce tak zeby ci tam weszedł klucz i rob tak zebys nie obrobił tej srubki bo bedzie lipa:|Ja tak zrobiłem i jest git POZDRO !
http://www.pinkbike.com/photo/3710126/ <-ridee!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
artin.van.bruyen napisz do kogos na allegro co robi naklejki do RS-ow i spytaj sie czy by nie zrobil do DJ-a..
co do oleju wlej jaki bedzie nie musi byc koniecznie motorex, ja kupilem jakis inny olej do amortyzatora (motul chyba) za 19 zeta za litr (w sklepie z olejami jest najtaniej)

co do oleju wlej jaki bedzie nie musi byc koniecznie motorex, ja kupilem jakis inny olej do amortyzatora (motul chyba) za 19 zeta za litr (w sklepie z olejami jest najtaniej)
czego sie nie robi z milosci do bikaartin.van.bruyen pisze:jak zeszlifuje klucz nasadowy to ojciec mnie zabije :P ale chyba tak zrobie Smile

artin.van.bruyen komplet kluczy rurkowych kosztuje koło 10zł .
Wystarczy lekko podszlifować i pasują.
Co do oleju teoretycznie możesz lać wszystko co jest pzeznaczone do amortyzatorów, ale to co podałeś nie wiem jaką ma gęstość.
NIe masz żadnego serwisu motocyklowego w okolicy? Ja ostatno zalewałem juniora castrolem syntetycznym 5w
Wystarczy lekko podszlifować i pasują.
Co do oleju teoretycznie możesz lać wszystko co jest pzeznaczone do amortyzatorów, ale to co podałeś nie wiem jaką ma gęstość.
NIe masz żadnego serwisu motocyklowego w okolicy? Ja ostatno zalewałem juniora castrolem syntetycznym 5w
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: