Który kolor lepszy ?

Pavqn
Kontakt:

Który kolor lepszy ?

Post autor: Pavqn »

Lakier z mojej ramy niestety powoli zaczyna schodzić więc przyszedł czas na malowanie. No i tutaj pojawia się problem, bo z pośród tak wielu kolorów nie wiem, który wybrać ;P Na razie w oko wpadły mi dwie wersje, w obydwu przypadkach jest to mój rower przemalowany w photoshopie :P Amortyzator nie będzie to przemalowany epicon, lecz z150fr, ale aby nadać realistyki przemalowalem również jego. Oto zdjęcia obydwu wersji:

Obrazek
Obrazek

Może jeszcze jakiś inny ? :P A, i na rowerze prawdopodobnie pojawią się jakieś naklejki ;p
A, i prosze nie pisać "nie opłaca się, drogo Cię to będzie kosztować" itd. Płace tylko za lakier, reszte robią mi za darmo sprzętem lakierniczym ;]
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

czarny :]

a jak z tych dwóch, to z szarym widelcem lepszy kolor kupy ;)
Pavqn
Kontakt:

Czarny jest już teraz ;p Ja nie lubie monotonii :>
Pimpek
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

jezeli rowerek bedzie z szarym amorkiem to mi osobiscie bardziej do tego odpowiada kolor brazowy ... Gdyby to byl moj rower i ja decodywalbym o kolorze to pewnie zdecydowalbym sie na jakis jasny niebieski ;p
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pavqn pisze:A, i prosze nie pisać "nie opłaca się, drogo Cię to będzie kosztować"
Tego nie napiszę ale napiszę za to, że kolor lakieru to indywidualna sprawa. Rama z kolorami które Ty wybrałeś wygląda dla mnie obleśnie ale Tobie się podoba i to jest ważne. Ty wybieraj kolor bo to Tobie ma się podobać bo to Ty na tym będziesz jeździł. No chyba, że jesteś lanser i malujesz rower pod publiczkę :-|
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Pavqn wrzuć na imageshack zdjęcie nie przerabiane w photoshopie i podaj link
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A co do samego projektu rowery w kolorze to są bardzo fajne programy ale niestety znalazłem tylko do ixów.
http://www.bmxtreme.co.uk/custom.html
http://www.strictlybmx.com/bmx/ver10.html
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ja myślałem coś nad takim rozwiązaniem w moim destro jumpie :)
Obrazek
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

artin.van.bruyen - jak wsadzisz do tej ramy kola 20" to będzie nieciekawie :PP Wg mnie malowanie pedałów i kierownicy to zły pomysł, pedały się zdzierają, a kierownica malowana wygląda, przynajmniej dla mnie, nieciekawie. Jak coś to szukaj oryginalnie malowanych części, bo o wiele lepiej wyglądają.
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

nom teraz wyjdzie dużo kolorowych części z dartmoora :P na nie czekam :D a kół nie będe dawał 20" :P
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

zielony oczojebny :mrgreen:
Pavqn
Kontakt:

easy_rider Rower wygląda teraz mniej wiecej tak : http://img227.imageshack.us/my.php?image=img1574np9.jpg
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

grafitowa rama z czarnym widelcem, jak dla mnie idealne połączenie, choć tu bym zostawił czarne, tylko te czerwone kwiatki bym wywalił :]
Gawith
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Ja pomalowałem ramke na niebiesko:D ( w zakładzie lakierniczym) Wygląda śmiesznie ale chociaż łatwo można mnie w lesie zuważyć:D Wiec niebieskiego nie polecam:D A zastanawiałes sie nad ciemnym zielonym???? tak jak napisał nooz ten zielony co zaproponowałeś jest oczojebny 8) Ciemny zielony mógł by być cikawy:D
Google.pl prawdę Ci powie.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

A moze biala rama i bialby widel? Ja tak u siebie mam i calkiem ladnie sie prezentuje.. Chociaz moim zdaniem kolor to tylko kwestia gustu..
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Bardzo ladnie wyszlo Ci to zmienianie kolorow :) fajnie to wyglada jak zmieniasz szybko karty w przegladarce :D

Odnosnie kolorku to hmm. Jak juz Ci Bombell napisal to jest sprawa indywidyalna i kazdemu podoba sie cos innego, My jedynie mozemy rzucac propozycjami no ale jesli Ci to pomoze to prosze bardzo :)

Ten zielony jest calkiem spoko, ale widac ze jest zdjecie przerobione i strasznie oczojebnie to wyglada. Mozesz sprobowac dwa kolory. np. wzmocnienie przy siodlowej i dalej gorna czesc tylnych widelek na niebiesko reszta na bialo(takiego widzialem BH i efekt super) wyprobuj kilka kombinacji wzorow a potem dodawaj kolory.
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

a może coś takiego:
Obrazek
jassdh
Kontakt:

Post autor: jassdh »

Pavqn ja proponuje pomalować na przezroczysty ludzie patrzą a ty na kołach jedziesz i w powietrzu fruwasz;p;p :D :) :o
Pavqn
Kontakt:

easy_rider Ta opcja mi osobiście najbardziej pasuje. Jakiego programu używałeś ?
ODPOWIEDZ