Jakie Amory.
Jakie Amory.
Witam was wszystkich . jestem nowy na tym forum i pare dni temu nabyłem ramę dartmoor street style i całą resztę za wyjatkiem amorka. mam starego monstera 300 od kuzyna. i kolega powiedział mi ze spokojnie wejdzie . Tylko dowiedziałem sie tez ze do dh warto miec fulla . powiedziałem a on ze trzeba miec dampera dlatego szukam pomocy w tej sprawie , jaki byłby dobry do tej ramy.
proszę o pomoc.
proszę o pomoc.
do sztywnej ramy nie wsadzisz amortyzatora.
tym się właśnie różni rama sztywna od amortyzowanej - czyli fulla.
Monster 300mm skoku - masz Super Monstera ?
primo,nie wkładaj go do Twojej ramy bo pożegnasz się szybko z główką,a geometria będzie delikatnie mówiąc do dupy.
chcesz fulla? sprzedaj tą ramę co masz i kup coś pod super monstera ;]
chcesz sztywniaka? sprzedaj super monstera i kup jakiś amor do 150mm skoku
tym się właśnie różni rama sztywna od amortyzowanej - czyli fulla.

Monster 300mm skoku - masz Super Monstera ?
primo,nie wkładaj go do Twojej ramy bo pożegnasz się szybko z główką,a geometria będzie delikatnie mówiąc do dupy.
chcesz fulla? sprzedaj tą ramę co masz i kup coś pod super monstera ;]
chcesz sztywniaka? sprzedaj super monstera i kup jakiś amor do 150mm skoku

romet pelicancan + pike 409
-
- Kontakt:
no więc ustaliliśmy, żę dampera do sztywniaka nie wsadzisz, po za tym Street Style to jest tak jak sama nazwa wskazuje rama do streetu, więc jak juz chociaż trochę wejdziesz w ten sport i nauczysz się jeździć chociaż troche to ramę bedziesz mół oddać na złom bo ją połamiesz. ustaliliśmy rownież, że najlepiej jest sprzedać Monstera ( albo oddać kuzynowi, bo wbrew twojemy mniemaniu jak sądze Monster to nie zoom i nie sprzedaje się go za 20 zł, więć jak oddasz kuzynowi to on sprzeda go za rozsądna cene i ci moze da kase) i kupić jakiegoś Rock Shocka Pika używke jak cięko z kasą, albo RS Tore. a jeśli chcesz naprawde jeździć w DH to sprzedaj to wszystko i nazbieraj kase i kup dobrą rame sztywną i jakiegoś średniego amora albo kup cienkiego fulla i średniego amora. a w przyszłości jak się podszkolisz i będziesz miał kase to sobie kupisz dobry rower do DH.
to tyle ode mnie....

to tyle ode mnie....