Sposoby na Kaca
Wg mnie, dobrym sposobem jest tez zjedzenie umiarkowanej ilosci lodow smietankowych - pomaga w ciagu godziny 
Ostatnio odkrylem jeszcze jeden dziwny sposob, mianowicie musialem posiekac cebulke na obiad, o dziwo po 4glowkach i mocnym placzu, wszystko mi przeszlo i czulem sie jak nowonarodzony
Przy okazji, jak taki temat powstal, to zapytam jeszcze, czy macie jakies sposoby na to, zeby nie bylo czuc alkoholu po piciu? Jakies wcinanie przypraw czy cos innego...
Pozdro

Ostatnio odkrylem jeszcze jeden dziwny sposob, mianowicie musialem posiekac cebulke na obiad, o dziwo po 4glowkach i mocnym placzu, wszystko mi przeszlo i czulem sie jak nowonarodzony

Przy okazji, jak taki temat powstal, to zapytam jeszcze, czy macie jakies sposoby na to, zeby nie bylo czuc alkoholu po piciu? Jakies wcinanie przypraw czy cos innego...
Pozdro

[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
wojtasu nie wiem jak u Ciebie w Katowicach, ale u mnie, to jeszcze ludzie rozrozniaja alkohol od perfum
Wiem, ze kiedys stosowalo sie tricki typu lyzka stolowa magi i 2 takie same barszczu czerwonego instant (
), ale czy jest jeszcze cos innego?
Pzdr

Wiem, ze kiedys stosowalo sie tricki typu lyzka stolowa magi i 2 takie same barszczu czerwonego instant (

Pzdr
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
1. Nie mieszać alkocholi
2. Nie palić fajek podczas picia
3. Dobrze sie wyspać.
4. Gorąca kąpiel.
5. Łyżka oleju przed piciem, lub więcej.
6.Jeść podczas picia
7. KETONAL - przeciwbólowy - możecie wierzyć lub nie ale kaca usuwa od razu, jak ręką odjął. W aptekach bez recepty bodajże, najlepiej od razu 100mg.
Btw. Ja pije wina i choćby nie wiem w jakich ilościach wypił, na następny dzień NIGDY nie mam kaca.
Co do woni po piciu jeśli bardzo sie upiłeś nie zlikwidujesz tego
Ten smród jest z płuc głównie, nie z żołądka.
2. Nie palić fajek podczas picia
3. Dobrze sie wyspać.
4. Gorąca kąpiel.
5. Łyżka oleju przed piciem, lub więcej.
6.Jeść podczas picia
7. KETONAL - przeciwbólowy - możecie wierzyć lub nie ale kaca usuwa od razu, jak ręką odjął. W aptekach bez recepty bodajże, najlepiej od razu 100mg.
Btw. Ja pije wina i choćby nie wiem w jakich ilościach wypił, na następny dzień NIGDY nie mam kaca.
Co do woni po piciu jeśli bardzo sie upiłeś nie zlikwidujesz tego

no i jak zawsze Mylą Krakusa z Krakosem !! a to jest różnica :PMAGIK_KRK_PL pisze:
ten co sie toba zajmowal ;p mozesz nie kojazyc bo w stanie byles tragicznym ;p
dobrze powiedziane :P
Oj to chyba kolego pomyliłeś osoby ;]
Poza tym... TROCHĘ przesadziłem z % ale co tam :P jakoś nigdy nie miałem Kaca :P
najwyżej tylko mega pić mi się chce i tyle

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
kamillr Ketonal 100 jest już na receptę z tego co wiem (zresztą słusznie bo po 1 niektórych szybko uzależnia a po 2 wszelakiej masy alergicy odpadają przy nim.
)
Co do tematu to jedna ważna zasada.
Do alkoholu nie podajemy napojów cytrusowych..pomagają one szybciej wchłaniać się do krwi alko..Tak wiem dużo osób (ba! większość ) podaje do wódki właśnie cytrusowe zapitki. Ale ma to efekt lekko odwrotny..szybciej sie upijamy. Ktoś pisał wyżej aby pic w miarę mało wody ! (sic!) Chyba kolego na odwrót...DUŻO wody ponieważ raz jesteśmy po libacji lekko odwodnieni a po dwa wypłukujemy dużo toksyn powstających w wyniku rozpadu alko w organizmie

Co do tematu to jedna ważna zasada.
Do alkoholu nie podajemy napojów cytrusowych..pomagają one szybciej wchłaniać się do krwi alko..Tak wiem dużo osób (ba! większość ) podaje do wódki właśnie cytrusowe zapitki. Ale ma to efekt lekko odwrotny..szybciej sie upijamy. Ktoś pisał wyżej aby pic w miarę mało wody ! (sic!) Chyba kolego na odwrót...DUŻO wody ponieważ raz jesteśmy po libacji lekko odwodnieni a po dwa wypłukujemy dużo toksyn powstających w wyniku rozpadu alko w organizmie
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
KAmillr to co napisalem opieram na tym ze znam relacje wielu osob u ktorych niestety uczulenie nie polega na alergii na sam ketonal lecz na jakis jego skladnik a ze ketonal obaj wiemy do lekkich nie nalezy dlatego alergicy odpadaja poniewaz dawki wszystkich substancji sa o wiele wyzsze niz np w ibupromie a co do 100 nie widze probleemu tylko powiedzialem jak to jest z dostepnoscia:P Pozdrower
XBizkit nie rozumiem jaki to może być składnik bo raczej tam wypełniaczy jest mało sama kapsułka i ketoprofen z czymś tam a może i sam. I tu jest błąd normalnych ludzi.. ketonal jest lekki! Ja wole go 100 razy bardziej niż ibuprom fujjj tyle wypełniaczy i sam ibuprom w większych ilościach powoduje krwotoki wewnętrzne. Co do uczuleń po ketonalu mogą wystąpić zaczerwienienia na skórze wg producenta a wymioty mdłości do rzadkich należą 

Z calym szacunkiem kamil ale ketonal 100 nie jest lekki!! Jest to lek przepisywany ludziom najczesciej po operacjach badz cierpiacym na bardzo mocne bole np problem z kregoslupem szczegolnie po glebie :P...Ode mnie tyle.Pozdrower
A na kaca albo kefir albo Zapic i na nowo.
A na kaca albo kefir albo Zapic i na nowo.
-
- Kontakt: