Rękawice Dakine.
Rękawice Dakine.
Siema. Jak co roku muszę wymienić moje rękawiczki, bo 661nie żyją dłużej niż 1 sezon. Zastanawiam się nad czymś lepszym od 661 i spoglądam na Dakine. Wie ktoś może czy one są dobre, jak długo wytrzymują, zanim się zużyją, no i w końcu czy dobrze chronią. Interesuje mnie ich cena i sama całekiem dobra firma. Z góry dzięki za opinie posiadaczy.
-
- Kontakt:
Ja tez mam Highwire od pol roku. Dobrze uszyte, solidnie. Bardzo wygodne. Minusem jest postrzepiony rzep i wytarta guma na palcach. Chronia w miare przyzwoicie, aczkolwiek na cuda nie ma co liczyc, bo zadnych dodatkowych carbonowych wstawek nie maja, w lecie jest w nich troszke za cieplo, na wiosne, jesien idealne. A i fajna frotka 

Ja mam zwykle Cowery (cena:60zł) i fajnie sie spisują, wiele ochrony w nich nie ma, ale wole wygodne i wentylacje, oczywiście wygląd też nieprzeciętny
szczególnie w zielonym. Jedyna wada to kruszejący silikon na palcach ale to chyba normalka że się zdziera po połowie sezonu. Jak chcesz coś z ochroną to bierz Defendery (cena ok.: 150zł) świetnie przylegają osłony przylegają, oczywiście 661 do pięt nie dorasta Dakine jeśli chodzi o rękawiczki

Zależy mi właśnie na w miarę dobrej ochronie, co prawda poprzednio jeździłem w 661 Fabian i 661 Comp, które nie miały jakiejś mega ochrony i jedyne co to raz wybiłem palca jak zaliczyłem dzwona, więc myślę że te Dakiny nie będą złe. Skoro są wygodne, to dobrze, jeszcze rozmyślam między modelem Defender i Cross X jeszcze może Step Up, ale wydaje mi się że najlepszą ochronę będą miały Deffendery, niby Cross X powinny być podobne, ale jak różnica w ochronie jest duża to zdecyduję się na deffendery. Rozmiarówka na rowerowy.com - chodzi o obwód, tak?
Jeżeli chodzi od rozmiar to chyba się mierzy długość największego palca czyli środkowego ale mogę się mylić bo już nie pamiętam
Pozwolę się podpiąć pod temat z tym tylko co sądzicie o rękawiczkach 661 Raji? O ile się nie mylę to Athertony, Peat w nich śmigają tylko wiadomo, że oni mogą dostawać co zawody nowe
Jak to jest z tymi rękawiczkami? 

Pozwolę się podpiąć pod temat z tym tylko co sądzicie o rękawiczkach 661 Raji? O ile się nie mylę to Athertony, Peat w nich śmigają tylko wiadomo, że oni mogą dostawać co zawody nowe

http://www.team.hadronsport.com/
Wygląda na całkiem wytrzymałą (pomimo jej "lekkości"), ale żadnej gleby nie miałem, więc nie wiem. Powiem Ci tylko, że w wielu opiniach m.in. na mtbr.com model "ventilator" (czyli jeszcze słabszy niż defeneder) jest uznawany za bardzo wytrzymały, mam nadzieję że "defender" też. No ale co złego, to nie przeze mnie 

http://brooce.pinkbike.com