Single Speed

Ethrin
Kontakt:

Post autor: Ethrin »

Ech bo mam kółko na piaście NS Coaster z tego co z wyglądu wniąskuje (kółko dostałem XD) I nie wiem czy bawić się w sprzedaż i kupno piasty z driverem. Czy lepiej zostać przy tym, tylko piszesz że 12T się chrzanią to jaki "rozstaw" polecasz? Ile na przód a ile na tył zębów?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No ale trochę sprecyzujmy NS Coaster to piasta pod kasete i tam możesz założyć zwykłą zębatkę 12t i tam nie ma się co pieprzyć (oprócz samej piasty xD) a pisałem o wolnobiegach 12t, które możesz założyć na piastę Ns Coaster SS i one się chrzanią dość często bo maja za małe zapadki, i za małe łożyska i do tego są drogie.
Co do przełożenia to już wiele razy mówiłem, kwestia indywidualna. Ale przy 26" bym celował między 2,0 a 2,5. Liczysz to dzieląc ilość zębów przedniej zębatki przez ilość zębów z tyłu.
Ethrin
Kontakt:

Mam Coastera pod kasetę. :) No to chyba wpakuję 12T do tyłu a na przód coś w tym przedziale. Wielkie dzięki za pomoc. :) W piątek idę zamawiać części. ^^
Ethrin
Kontakt:

Przepraszam że post pod postem ale podałbyś mi jakieś firmy robiące mocne zębatki mtb poniżej 30T nadające się do streetu. Bo patrzyłem na rowerowy.com ale tam nic za bardzo nie ma, dartmoor też takich nie posiada...
Bombell
Kontakt:

Ethrin Zawsze jest edycja postów :)
Zębatki MTB na 4 śruby w rozstawie 104mm są najmniejsze 32t. Potem są te ma małe mocowanie, rozstaw 64mm i tu standardem są 22 i 24t. Czasami na allegro można znaleźć Shimanowskie 26/28t bodajże z jakiejś niższej korby, Alivio or something. Możesz też napisać do dystrybutora R&P Pawlak (Eurobike) i się zapytać. Ale sprzęt raczej trudny do dostania.
Teraz zauważyłem, że na Allegro jest 30t z XTRa ale cena powala ;)
Ethrin
Kontakt:

Czyli w sumie zostaje tylko a takim wypadku sprzęt shimano? Myślałem że znajdzie się coś bardziej dopasowanego do tej dziedziny. ;)

Ech już sam nie wiem jak to rozwiązać. ;) Nie chce mi się czatować na allegro. :D

O mam na rowerowy była.. http://www.rowerowy.com/czesci/zebatki_ ... /mtb_64_mm :) Chyba w takim razie coś takiego. :)
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Ja ma z przodu standardowe 32t a z tyłu wsadziłem 16t i jest git.Troszke miekko ale starcza ;D A i gdzie moge dostać te podkładki od kasey żeby zrobić kumplowi ss? Bo w 1 kasecie ile jest taakich podkładek?:P
Dzieki ;]
Bombell
Kontakt:

No ale to jest 24t a taką to za 5zł na Allegro dostaniesz od ręki.
eskimos28 No jedna kaseta na pewno nie wystarczy ale bez problemu możesz dać zwykłą rurkę PCV o odpowiedniej średnicy i długości albo przejść się po sklepach i się spytać czy im ni leżą na serwisie. Bo to ma tylko służyć jako dystans, obojętnie z czego to będzie. No i jak będziesz robił to pamiętaj, zęby minia łańcucha była możliwie w linii prostej.
ODPOWIEDZ