Single Speed
No ale trochę sprecyzujmy NS Coaster to piasta pod kasete i tam możesz założyć zwykłą zębatkę 12t i tam nie ma się co pieprzyć (oprócz samej piasty xD) a pisałem o wolnobiegach 12t, które możesz założyć na piastę Ns Coaster SS i one się chrzanią dość często bo maja za małe zapadki, i za małe łożyska i do tego są drogie.
Co do przełożenia to już wiele razy mówiłem, kwestia indywidualna. Ale przy 26" bym celował między 2,0 a 2,5. Liczysz to dzieląc ilość zębów przedniej zębatki przez ilość zębów z tyłu.
Co do przełożenia to już wiele razy mówiłem, kwestia indywidualna. Ale przy 26" bym celował między 2,0 a 2,5. Liczysz to dzieląc ilość zębów przedniej zębatki przez ilość zębów z tyłu.
Ethrin Zawsze jest edycja postów 
Zębatki MTB na 4 śruby w rozstawie 104mm są najmniejsze 32t. Potem są te ma małe mocowanie, rozstaw 64mm i tu standardem są 22 i 24t. Czasami na allegro można znaleźć Shimanowskie 26/28t bodajże z jakiejś niższej korby, Alivio or something. Możesz też napisać do dystrybutora R&P Pawlak (Eurobike) i się zapytać. Ale sprzęt raczej trudny do dostania.
Teraz zauważyłem, że na Allegro jest 30t z XTRa ale cena powala

Zębatki MTB na 4 śruby w rozstawie 104mm są najmniejsze 32t. Potem są te ma małe mocowanie, rozstaw 64mm i tu standardem są 22 i 24t. Czasami na allegro można znaleźć Shimanowskie 26/28t bodajże z jakiejś niższej korby, Alivio or something. Możesz też napisać do dystrybutora R&P Pawlak (Eurobike) i się zapytać. Ale sprzęt raczej trudny do dostania.
Teraz zauważyłem, że na Allegro jest 30t z XTRa ale cena powala

Czyli w sumie zostaje tylko a takim wypadku sprzęt shimano? Myślałem że znajdzie się coś bardziej dopasowanego do tej dziedziny. 
Ech już sam nie wiem jak to rozwiązać.
Nie chce mi się czatować na allegro. 
O mam na rowerowy była.. http://www.rowerowy.com/czesci/zebatki_ ... /mtb_64_mm
Chyba w takim razie coś takiego. 

Ech już sam nie wiem jak to rozwiązać.

O mam na rowerowy była.. http://www.rowerowy.com/czesci/zebatki_ ... /mtb_64_mm

No ale to jest 24t a taką to za 5zł na Allegro dostaniesz od ręki.
eskimos28 No jedna kaseta na pewno nie wystarczy ale bez problemu możesz dać zwykłą rurkę PCV o odpowiedniej średnicy i długości albo przejść się po sklepach i się spytać czy im ni leżą na serwisie. Bo to ma tylko służyć jako dystans, obojętnie z czego to będzie. No i jak będziesz robił to pamiętaj, zęby minia łańcucha była możliwie w linii prostej.