3,143k4r2 jeśli chodzi Ci o damper umieszczony za belką/podsiodłówką, to analogicznie tak samo ma nowa seria BH/SXT na '09, tyle że damper idzie w poziomie bardziej, a nie pionem - jak w Piczce/SL.
Krokiem w tył to mogą być te amory Speca - ponoć te ustrojstwa nie działają jakoś rewelacyjnie.
o wlasnie chodzi mi o to co meff napisal. Bardziej podoba mi sie design starych enduro niz tych nowych. W starych Enduro mocowanie/ umiejscowienie dampera bylo takie jak w BH. W Enduro SL i Pitchu calosc przypomina zawieszenie z Kony z tym ze jest na horst linku
Pytasz o ta dolna czesc z wahacza enduraka '06 bo zlamales? :> (pytam, bo sam mam ten rocznik).
O to czy spasuje, najlepiej jakbys zapytal u zrodel (producenta), podajac dokladnie jakie roczniki, jakie rozmiary ram.
meff dokładnie tak, mam takowy egzemplarz w domu ;] a producent odpowiada jakby chciał a nie mogł, odsyła do dystrybutra, słowacy nie odpowiadaja, gadam ze sklepami w polsce- nie wiedza, odsyłaja do dystrybutora i tak w kołko hee
meff a tego własciwie nie wiem, zakupiłem enduracza na allegro, przyszła peknieta (miała byc tip-top, ale to inna historia;p, wiec pewnie jakiegos momentu "łupnięcia" nie było) no i teraz razem ze sprzedajacym szukamy takiego elementu. peka w identycznym miejscu. jesli nie znajdzie sie cos w zastepstwie ramke bede zwracał..