55?Z1?A może DO albo Domain?

grzesiek007
Kontakt:

Post autor: grzesiek007 »

misiek112 marcoki 2007 to produkcja włoska a nie tajwan, nie słyszałem o takim widelcu jak Z1 RC ata, był natomiast w 2007 Z1 RC2 ETA (pomarańczowe golenie dolne)
Sam posiadam właśnie ten wideł (naklejka jest Made in italy) praca bardzo, bardzo dobra. Reg. tłumienia dobicia, odbicia, naprężenie wstępne (air), Eta - więcej nie potrzeba. Jeden mankament, jest problem z luzem na osi musiałem dorobić podkładki
śruba do ośki 20mm nie była w stanie ścisnąć piasty z należytą siłą.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

grzesiek007
moze masz jakis wadliwy ezgemparz/ wadliwą piastę. u mnie nie ma ani mikrometra luzu ;)
Miodożer.
grzesiek007
Kontakt:

Post autor: grzesiek007 »

sebonk dokładnie tak. Tylko co jest wadliwe ? Wszystko zakupione nowe ze sklepu cały set - koło + amor. Piasta Hope pro 2. Jedyne wyjście to sprawdzić z innym kołem, ale podkładka załatwiła sprawę. Jeżeli miałbym teraz kupować amor bez zastanowienia kupiłbym i tak Z1 rc2 eta - jak dla mnie genialny amor.
Blonek
Kontakt:

Post autor: Blonek »

ja zdecydowanie polecam z1fr1 05 wysmienita praca i nie do zajechania.mozna w dobrej kasie wychaczyc . a jest zdecydowanie lepszy od terazniejszych z1 i tym podobnych.
np: http://allegro.pl/item486200780_marzocc ... _2005.html
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Hehe, widzę, że co niektórzy są bardzo podatni na reklamę :D To, że simmons, czy berrecloth, czy inny misiek śmigają na czymś nie znaczy, że to jest dobre, a między scenami mogą wymieniać egzemplarz na nowy w obawie o zęby ;)

Sam poleciłbym Ci nawet coś z tłumikami ssv, odpowiednio dopieszczone potrafi bardzo ładnie pracować, ale że teraz jest magia literek, to kup coś rcv, thc, 666, czy co tam chcesz :]

Poza tym 800zł za ssv trochę drogo jak na plastikowy patyk z plastikową podkładką.

Od siebie powiem tylko, żebyś unikał wszelkich ETA, ECC i innych przeszkadzajek - więcej elementów do zepsucia, a z tego się prawie nie korzysta.
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Jaca pisze:Od siebie powiem tylko, żebyś unikał wszelkich ETA, ECC i innych przeszkadzajek - więcej elementów do zepsucia, a z tego się prawie nie korzysta.
Hehe :D też tak uważam :D ja potrzebuje czegoś żeby tylko dobrze wybierało nierówności. Bez żadnych dodatków.

Jako że postanowiłem po fajnej cenie na crc kupic sobie kask 661 pro bravo

To mój budżet się lekko zmniejszył do 600-700 :D

błagam polećcie coś co by było w miare tanie a fajne :D

i chce się jeszcze troche dowiedzieć o Travisie ;)

Jeszcze raz proszę i dzieki :P
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

hajsik co dokładnie chcesz wiedziec o travisie ?
Wg mnie amor zapewnia bardzo dobra prace, bijaca na łeb wiekszosc marzocchi itp, ale trzeba mu to wynagrodzic serwisami( wymianą oleju w kąpieli co 3 miesiace)
a zreszta uzyj szukajki ;)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

hajsik w tej cenie szukaj Z1FR lub Z150 na tlumikach HSCV z rocznikow '03 - '05. Jak znajdziesz zadbany to jego praca jest do pobicia tylko przez foxy (tylko, ze je trzeba piescic jak kobiete - czesto, regularnie i dokladnie wiec w tej cenie nie ma szans). Zrob mu wtedy od razu serwis - najlepiej z wymiana slizgow i masz amorek na lata.
Do sztywniaka 130 - 150 jest w sam raz.

Aha i unikaj ECC bo to potrafilo sie psuc i tylko przeszkadzalo.
hajsik
Kontakt:

Dostałem na gg oferte kupna Drop Offa 2008r. za 700 do targowania. Amorek po zdjęciach wygląda na nowy, lagi nie porysowane, książka serwisowa jest. Co o tym myślicie? Ofert sprzedaży Z1 narazie niema a amorek jest potrzebny.

W takiego drop offa to da się powietrze wpompować :D?
Bo regulacji chyba żadnej niema
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Nie widziałem jeszcze na allegro drop offa z 08r, nie wiem może 07 masz ofertę kupna. Miałem kiedyś takowy, model IV z 06 bez żadnych regulacji, tylko naprężenie powietrzem i nie za miło wspominam, jak skaczesz coś, to trzeba dobić powietrza żeby nie dobijał, zaś wtedy dopiero kamień wielkości 4cm wybierał i nie było tam kompromisu za bardzo w tym ustawieniu co mnie bardzo wkurzało, ale jak mówię to dotyczyło u mnie modelu IV, potem już III miał regulacje tłumienia powrotu i QR20, a na 07 już zmienili go troszkę ale już nie wiem co, to się nie wypowiadam.
Mameb
Kontakt:

Post autor: Mameb »

mialem z1 i bardzo ja sobie chwale :) jak chcesz wiedziec cos wiecej to gg 5299201
Pozdrawiam, Mameb
Wronek
Kontakt:

Post autor: Wronek »

Ja od siebie polecam Domaina mam i jestem zadowolony i to bardzo
kubaseq
Kontakt:

Post autor: kubaseq »

Z1 2006 najlepsze :D
hajsik
Kontakt:

Odświeżam :D
Kolano przestało już boleć itp to aż nabrałem chęci do życia :D

Dostałem oferte kupna Travisa Single 150mm. Myśle że 150mm do sztywniaka to luksus :D A jak jeszcze poczytałem na forach że dobrze serwisowany może działać podobnie do Marzocchi z rc2x to jeszcze bardziej się na niego napaliłem :D
Myśle że niektórzy znają ten amor bo był już na allegro itp. Ma on lekkie zadrapanie niżej korony. Właściciel mówi że uszczelki to nie niszczy bo i zadziorków nie ma :) Czy mogło by to jakoś jeszcze zaszkodzić temu amorkowi?? I czy Cena 850zł jest dobra jak dla takiego amorka(Stan idealny(tylko to 1 małe zadrapanie))??

Edit: Rozmyśliłem sie :P Chyba jednak dozbieram do 66 :)
A w między czasie jakiegoś sztywniaka (rame) sobie sprawie
Myśle nad NS Surge i DM DS 3.0
ODPOWIEDZ