Buty dechowe pod platformy? hih
Ja mykam w Etniesach 24h :D solidna podeszwa - piny wchodza i sie trzymaja jak glupie, dosc wytrzymale (wyciera sie tylko gabka na piecie, bo nosze prawie rozwiazane, ale to nie przeszkadza - nie obciera piet). Koszt ok 250zl, ale imho warto.
Tez sie przesiadlem z glanoof, bo na rower za ciezkie (ave Dzikus! - Etniesy tez sa mono-black skorzane i to byl jeden glownych powodow ;) )
Tez sie przesiadlem z glanoof, bo na rower za ciezkie (ave Dzikus! - Etniesy tez sa mono-black skorzane i to byl jeden glownych powodow ;) )
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
Jeżeli szukasz Vansów to znajdziesz je w sieci sklepów CROPP czy jakoś tak.
Ja jeżdżę w 2 parach butów. Jedne to AXO FILTER a drugie to buty do outdooru SALOMONA. Dodam jeszcze, że ma trochę nietypowe pedały bo są to platformy (nie rekreacyjne tylko klasyczne BMX), gdzie po jednej stronie ma SPD. AXO są z blokami i bez kłopotu trrzymają nie tylko jak są wpięte bloki ale również na platformie. Problem pojawia się gdy jest mokro bo platforma ma już starte piny, które nie są wymienne. Co do butów outdoorowych to to jest z dostępnością trochę gorzej, bo znaleść buty z płaską podeszwą jest sztuka, ale nie jest to niemożliwe. Moje są modelem do chodzenia po mieście i w lekkim niegórzystym terenie. Trzymają dobrze nawet jak stoję na SPD. No i używam ich ogólnie już 6 sezon. Są już lekko zjechane, ale w najważniejszych miejscach nie ma jakiś niepokojących śladów zużycia typu pęknięcia itp. Jak na moje to warto szukać właśnie takich butów.
Ja jeżdżę w 2 parach butów. Jedne to AXO FILTER a drugie to buty do outdooru SALOMONA. Dodam jeszcze, że ma trochę nietypowe pedały bo są to platformy (nie rekreacyjne tylko klasyczne BMX), gdzie po jednej stronie ma SPD. AXO są z blokami i bez kłopotu trrzymają nie tylko jak są wpięte bloki ale również na platformie. Problem pojawia się gdy jest mokro bo platforma ma już starte piny, które nie są wymienne. Co do butów outdoorowych to to jest z dostępnością trochę gorzej, bo znaleść buty z płaską podeszwą jest sztuka, ale nie jest to niemożliwe. Moje są modelem do chodzenia po mieście i w lekkim niegórzystym terenie. Trzymają dobrze nawet jak stoję na SPD. No i używam ich ogólnie już 6 sezon. Są już lekko zjechane, ale w najważniejszych miejscach nie ma jakiś niepokojących śladów zużycia typu pęknięcia itp. Jak na moje to warto szukać właśnie takich butów.
FUNRIDER
to ja tak
ja jeźdże w butach Etniesa specjealnie na bika model jush nie pamiętam kauczukowa podeszwa zamsz troche skóry
kush mam je rok współpracują z pedałami Azonica A frame które mają całkiem pokaźne piny
i wiecie co wam powiem podeszwa jest cała buty są idealne na bika
podeszwa jest super twarda tylko ta cena płaciłem 119 euro za nie
A jak wsiadłem w Boxerkach Pumy wiecie takie wysokie buty za kostke ja boxerzy mają buty za 199 euro to hooj takie miękie że jak stanełem na pedałach to mi się pin w stope wbił
jedno słowo
Buty Pumy tylko do Chodzenia !!!!!!
A etniesy do Jeźdżenia!!!
ja jeźdże w butach Etniesa specjealnie na bika model jush nie pamiętam kauczukowa podeszwa zamsz troche skóry
kush mam je rok współpracują z pedałami Azonica A frame które mają całkiem pokaźne piny
i wiecie co wam powiem podeszwa jest cała buty są idealne na bika
podeszwa jest super twarda tylko ta cena płaciłem 119 euro za nie
A jak wsiadłem w Boxerkach Pumy wiecie takie wysokie buty za kostke ja boxerzy mają buty za 199 euro to hooj takie miękie że jak stanełem na pedałach to mi się pin w stope wbił
jedno słowo
Buty Pumy tylko do Chodzenia !!!!!!
A etniesy do Jeźdżenia!!!
A tam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
buty dechowe na platformy
polecam pumy do chodzenia ( poza tymi w stylu : jestem alternatywnym nIEMCEM ) zwykłe do 300 zeta. dają radę na platformach, są średnio twarde i mimo że czubki są klejone przeżyły u mnie koncerty KNż , koRn, itp... + częstą eksploatację. czarne , zamsz , wygoda , lubią się bawić z pralką. na ten sezon wyszła kontynuacja - model travisa pastrany i też je kupiłem.
SALTO
a ja polecam airwalki:) 2 lata temu kupilem je za 30$usd chodzilem w nich przez rk potem wzialem je na deske a teraz przezucilem sie na reower i w nich jezdze .sa spoko wytrzymale nie sciraja sie od platform i nie oruja ani nic. sa jak nowki tylko ze brudne:) i warto takich poszukac w skate-shopach. takie kupisz od100-2500pln i bedziesz w nich jezdzil ho-ho ijeszcze dluzej:)
ja jakiś czas temu zmieniłem buty. jeździłem w adkach w których chodziłem też wczesniej. w sumie uzywałem ich przez 4 lata w tym rok na platformach (podeszwa się wydrapała do plastiku czy co to tam jest i troche sie juz u góry rozpieprzały, troche;) ale wygodne zajebiscie). Teraz chciałem kupić buty na deskę więc poszedłę do croppa i ogladalem jakies tam 'wielkie marki' ale stwierdzialem ze wezme croppy za 100 przecenione ze 160 i jest ok:) żeby tak dobrze się w nich stopa czuła i pasowała jak w adkach to nie powiem ofc, ale jest nieźle. stopa póki co spadła mi z nich raz na schodach z długimi stopniami i zrobiłem sobie dwie dziary moimi naleśnikami ns'a:P (o, dziś też mi spadła noga, ale to było jak mi się zaczęły łożyska mielić i zacinać w czasie 'ostrej jazdy';)). Na buty miałem 3 stówy. kupiłem za 100, ale za to było na używki do w szkalrskiej:P a jak coś się zacznie rozpierdalac to zaniose moze do reklamacji;]
http://skocz.pl/grbf.com <-Filmy.
http://skocz.pl/mfoty <-Foty.
http://skocz.pl/mfoty <-Foty.
Ja jezdze od dwoch lat na biku w Adidasach Gonzales to sa takie na deske. Od roku na platformach. Podeszwa cala ale jak sie duzo chodzi to zaczynaja przeciekac od spodu :] Teraz na dniach przymiezam sie do kupienia butków ADIO lub DC lub cos takiego ale zajbiscie wytrzymalego.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
gg: 934712
http://www.skateshop.andegrand.pl/nav.p ... 6559008e3d
tutaj masz linka do sklepu z butami na deske. z tanszych sa wlasnie vansy wishoty i workery.
tutaj masz linka do sklepu z butami na deske. z tanszych sa wlasnie vansy wishoty i workery.
Ja kupiłem pare lat temu adidasy,na deche....skóra,podwójnie obszywane,poprostu miodzio....od roku jeżdże w nich na baiku i jest super,trudno je zniszczyć,a podeszwa zniszczyła się od długotrwałego użytkowania...trzymają się tak dobrze jak glany Rangers!
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
A ja polecam buty szitmano DX model na ten rok jest wypas. Kupilem je jak tylko weszly na rynek. Czyli jakos w lutym. Lazilem i smigalem w nich od lutego i teraz nie maja nawet zadnego uszczerbku na zdrowiu :-) Jest wersja na bloki i normalna. Obie maja twarda podeszwe (taka jak spd ) ze sie nie zgina :-) Dla mnie dziala super. Wersja bez blokow jest troche mieksza zeby piny dobrze lapaly. Ale ogolnie sa bardzo spoko. Polecam. Cena to tylko jest troche spora bo okolo 200 zeta ( ja kupilem je za 180) Wersja bez blokow jest chyba 20 zeta tansza :-)
-
- Kontakt:
albo jakies halowki - ja mam jeszcze kilkuletnie Adidasy full skora i kauczuk na podeszwie - ultra twarde i przyczepne (jak to halowki) cena - jakies 150zl, ale innych firm mozna trafic i taniej.
A Etniesy kosztuja troche (sa 'szmaciaki' za jakies 200) ale nie do zajechania i mega wygodne - chodze w nich non stop (pare koncertow tez przetrwaly, a death to nie przelewki :] )
A Etniesy kosztuja troche (sa 'szmaciaki' za jakies 200) ale nie do zajechania i mega wygodne - chodze w nich non stop (pare koncertow tez przetrwaly, a death to nie przelewki :] )
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka