Durolux vs. Spinner ammo 178 mm

Wronek
Kontakt:

Durolux vs. Spinner ammo 178 mm

Post autor: Wronek »

Witam mam pytanie do wszystkich forumowiczów otóż mój kolega nosi się z zakupem amora do lekkiego dh i fr ma do wydania 700zł. myśli nad pikiem. Duroluxem , spinnerem i nie wie co wybrać. Może macie jakieś inne propozycje??
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Czy ma byc to nowy amor czy uzywka ? Za 700 zeta juz sie zaczyna jakis wybor . Kupisz uzywanego boxxera . z marzocchi to np. z150 jeden tlumik hscv A z tego co napisalem to Spinner albo Pike . wszystko co ma w sobie nazwe duro lub suntour nie ma nic wspolnego z Dh i Fr ;] :D
http://tusiu.pinkbike.com/
Wronek
Kontakt:

Może być używany tylko kolega chce używke tylko w dobrym stanie
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja bym poszukał używanego Juniora, wolałbym nawet Drop Offa od Suntorów i ich podobnych, znajdziesz w tej cenie coś używanego a dobrego
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

marzocchi drop off triple, nie jest taki zly, napewno lepszy od duroluxa, masz juz za 700 wlasnie boxxery jakies z 2004 roku, napewno nie zaden spinner ani durolux, to nie sa amortyzatory.
http://mrshaper.pinkbike.com/
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

http://www.allegro.pl/item538740082_mar ... aniej.html

może zagadasz? 650zł Junior T 05 w dobrym stanie... moim zdaniem nic lepszego nie znjdziesz w tej cenie
Wronek
Kontakt:

Możę jeszcze jakieś propozycje??
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

w tej cenie, jak moze byc uzywka to najlepiej Juniora...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Ktoś Nowy
Kontakt:

Post autor: Ktoś Nowy »

A ja kupiłem w kwietniu duroluxa. Amor nowy z gwarą, wytrzymały, wymienilem olej z 10W na 5W niedawno i przestal mulić, sztywny jest, skok wykorzystuje w pełni, twardośc można dopasować - wkoncu powietrzak, nic nie piszczy, nie trzeszczy, trzyma sie dobrze w ramce bitch '06 i tyle. Górnymi lagami zatrzymałem się kiedyś na słupku metalowym i na jednej jest wgniot (gdzie mnie wywaliło z rowerka) nic nie cieknie, regulacja kompresji wkoncu działa (doswiadczenie na duro). Nie namawiam bo pewnie teraz wybrałbym 66 '08 ale też i nie załuję tak wydanych pieniędzy. Takie moje zdanie.
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
Konan1994
Kontakt:

Post autor: Konan1994 »

powedź koledze ze nie ma nad czym się zastanawiać! niech kupi juniorka lub drop off trimple! duro za taką kasę to śmiechu warte... spinner nie wiem ale też pewnie coś podobnego do duracza....

takie moje zdanie :)
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Konan1994 a jeździłeś na tych wszystkich amorkach że się możesz o nich wypowiedzieć że drop off będzie lepszy niż spinner lub durolux? :wink:

A nie zapominaj że Spinner nowy 599 z gwarancja .
cow
Kontakt:

Post autor: cow »

Konan1994 chciałem Cie uroczyście poinformować że duro to uwaga NIE jest duroLUX.Mam pytanie czy ci którzy zjechali suntora i spinnera mieli styczność z nimi i jeździli na nich na dłuższą mete żeby wiedzieć jak jest z wytrzymałością i nie sugerowali się zdjęciami z pinkbaika albo ocenami z sprzętowni w której 90./. wypowiadających się to napalone dzieci albo ludzie którzy służą się sterotypami?
maxxis
Kontakt:

Właśnie też przyłączam się do pytania DUROLUX i SPINEER AXEL tl 178 bo cena mi się podoba Spinnera tylko jak z pracą i wytrzymałością?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Sranie w banie z tym, ze drop-off lepszy od amorów tanszych marek. Po pierwsze polecany jest tutaj tripple, a mówimy o 1 półkach wiec nie wiem o czym mowa. Wszyscy narzekaja na drop-offy ale jak jest do wyboru lans na marzu albo wiosna na duro to juz ludzie wola sie polansowac. Junior dobrym pomysłem jest ale drop-offy jakos mniej mnie przekonuja.

Ew. Pomysl o RST Storm bo chyba tez w tej cenie jest.
maxxis
Kontakt:

O właśnie Spaced jeszcze Rst STORM cena w sklepie to 699 a opinie zbiera dobre najlepiej jakby się wypowiedział jakiś posiadacz któregoś z tych amorków :wink:
czarek0223
Kontakt:

Post autor: czarek0223 »

Wronek Ja bym na Twoim miejscu poszukal Juniora/Super T. Spokojnie znajdziesz za taka cene roczniki 04,05. Drop off triple to POMYŁKA. Boxxera w dobrym stanie raczej sie za taka cene nie znajdzie.

Jesli chodzi o jednopolki, to Pike, ewentualnie 66RC z 05 roku jak dobrze poszukasz (bo za taka kase nowszysch nie kupisz). Chyba, ze chcesz troche mniej skoku to z1 Drop Offa(normalnego) 130mm z lat 03-05 po taniosci wyrwiesz. Jesli chodzi o nowsze lub wieksze Z1, to sie nie orientuje jak to dziala... Mozesz tez polowac na Manitou Shermana (jednopolke). Ze sztywnoscia jest srednio, ale ogolnie dobry amor.

Jesli chodzi o Duro lub DuroLux to sobie odpusc...

Spinnerow nigdy nie uzywalem, ale slyszalem o nich kilka dobrych zdan od Anglikow.

To chyba tyle z tego co pamietam w tej chwili...

maxxis Poszukaj na CRC i MTBR opinii na temat spinnerow, na pewno znajdziesz...
Spaced Nie mialem okazji jezdzic na RST storm ani zadnych nowych wynalazkach. Jezdzilem natomiast na podstawowych modelach RST i Suntour (np. duro lub te do xc...) i NIKT mi nie powie, ze praca tego szajsu jest lepsza np. od pracy drop offa(jednopolka) z 03/04/05 roku. Nie mowie tego z powietrza, tylko z doswiadczenia.

Posdrafiam :)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Pamietajcie , ze SPINNER jest to nowa marka na Polskim rynku...za to dostejmy:

*gware
*os qr 20
*180 mm skoku

To samo się tyczy SR Duroluxa....Ludzie :!: To nie jest DURO :!: Posiada on w miare dobra prace i nic innego do kwoty 700-800 zeta nie dostniecie NOWEGO o Tym skoku :)

Są tacy ludzie co nie lubią kupowac używek....wieć kupują nowe częsci :wink:

A Wy (nie mówie o wszystkich) szukacie dziury w całym :)

ehh ja od siebie Polecam Duroluxa

POZDRO
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

czarek0223 no to jezdziles na innych modelach i jaka daje ci to wiedze o pracy wyższych modeli? To równie sprytne co krytykowanie travisa bo sie na stance z spv jezdzilo. Wiesz jezdzilem vectrą to wiem, ze opel GT tez dupny wóz jest. Sensu to ma duzo rzeczywiscie. A doswiadczenie wlasnie masz zadne jak mówisz o innych amorach.
czarek0223
Kontakt:

Post autor: czarek0223 »

Spaced Przeciez napisalem do czego dokładnie mam porównanie. Wyraźnie można przeczytac, ze chodzi o konkretnie modele.
Napisalem, ze nie wiem nic o nowszych, wiec nei rozumiem o co Tobie chodzi.
Nie bluzgam wszystkiego, co jest spod marki Suntour, RST lub cokolwiek inne.
Poprostu starsze modele tych firm nie dorównywały zadnemu Drop Offowi z lat, które wymienilem. Prosze czytac uwaznie.
ODPOWIEDZ