Jak w temacie napisałem chciaŁbym sie dowiedzieć od ilu lat można startowac w zawodach downhillowych itp. Poniewaz na ostatnich zawodach divers można było startować od 16 roku życia!!Z góry zdienx!!
Zaborowski1 ale za zgodą rodziców, że oni muszą być czy na piśmie ?
Też mam 14 jak narazie to wszędzie startowałem ( ale tego dużo nie było ) oprócz downtown w Przemylslu ( superliga )
Jak organizatorzy weryfikują pozwolenia rodziców na zawodach? Bo przecież taką karteczke moze na przykład kuzynka wypełnić a rodzinka nic nie będzie wiedzieć - jak oni to sprawdzą (zakładając że się szczególnie nie połamię)?
Musze mniej-więcej zaplanować wakację więc : w mistrzostwach polski w Krynicy będzie można strartować bez licencji ? i czy była by kategoria hobby Ja myśle, że tak bo jest jednoczenie Diverse i PP ale wole się upewnić
No właśnie ja mam prawie 14 lat i w tym sezonie dopiero 1 raz wystartuje w zawodach i niechciał bym przyjechać na zawody i dowiedzieć sie że nie moge wystartowac dlatego pytam doświadczonych bikerów czy jest jakaś barriera wiekowa!! I jak jest to przez jakich organizatorów np: divers itp.!!
Na downtown przemyśl cza było być z rodzicem który przy organizatorach podpisywał, karteczki nie przechodziły... h*jnia za przeproszeniem bo większość ludu miała rodziców kilkaset kilometrów od Przemyśla i tak mi kumpla nie dopuścili do startu ;|
Teraz się staro czuje hehe
Co do przemysla.... Byla taka lipa ze kumplowi brakowalo 5 miesiecy do pelnych 15 bo mial 14,5 . Byl z mama gadal , blagal nawet dzwonil do ojca do Holandii i nic . Organizatorzy mowili ze dla popularyzacji tego sportu mogly by nawet dzieci 5 letnie startowac ale regulamin to regulami ;/ Do zobaczenie na dt w tym roku
Ja o ile się nie mylę pierwsze zawody zaliczyłem w wieku 15 lat, był to stożek 06. Co do tego od ilu lat można startować to mówi po prostu regulamin zawodów i tam znajdziesz odpowiedź. Co do zgody, zawsze wystarczała pisemna zgoda rodziców ale jak to ludzie załatwiają chyba każdy wie.. Na górze Żar byliśmy z kumplem świadkiem tego jak jeden drugiemu wypisał, powpisywali obojętnie jakie daty urodzenia rodziców i przeszło bez problemu. Jednak dla pewności daj podpisać rodzicom, u mnie jakoś z tym problemu nie ma żeby rodzice mi podpisali karteczkę i myślę że u Ciebie też nie będzie
no nie legalnie sie nie da wpisać za bardzo fałuszywaj daty urodzenia bo musisz okazać legitymacje lub dowód osobisty babce lub gościowi, który cie zapisuje... więc lipa !