DJ 3 redukcja skoku
DJ 3 redukcja skoku
witam
Interesuje mnie redukcja skoku dj z tego roku ze 130mm na 110mm, wszelkie informacje o cenie, dostępności części i oczywiście jakichś sztuczkach i kruczkach mile widziane
Pamiętam, że na starym forum było coś takiego, ale niestety nie ma dostępu do tamtej skarbnicy wiedzy :-)
Czekam na odpowiedzi i pozdro
Interesuje mnie redukcja skoku dj z tego roku ze 130mm na 110mm, wszelkie informacje o cenie, dostępności części i oczywiście jakichś sztuczkach i kruczkach mile widziane
Pamiętam, że na starym forum było coś takiego, ale niestety nie ma dostępu do tamtej skarbnicy wiedzy :-)
Czekam na odpowiedzi i pozdro
tu masz rysunkowo pokazane
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=197975
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=197975
poszukaj juz bylo, albo daj mail to ci wysle ogolnie rzecz biorac miedzy Sprezyna a tlumikiem jest taka podkladka w przypadku 130mm jest umieszczona miedzy tlumikiem a sprezyna, jak ja przelozysz pod tlumik bedziesz mial 100mm, a do 11 potrzeba ja rozdowic na pol i polowe dac pomiedzy tlumik a sprezyne a druga pod tlumik:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
dobra dzięki Rudy, szkoda że oprócz obrazka nic nie rozumiem, hehe
Obczaj tego linka nigga i zobacz czy masz to samo, bo ja bym wolał po angielsku :-)
jakbys miał w tym języku to walnij na kaku@klub.chip.pl
ps.
szukałem
Obczaj tego linka nigga i zobacz czy masz to samo, bo ja bym wolał po angielsku :-)
jakbys miał w tym języku to walnij na kaku@klub.chip.pl
ps.
szukałem
przerobka to banal
rozkladasz amora .. analizujesz zasade dzialania(nieodbiega od standartow) dajesz w opowedni miejsca tulejki dlugosci takiej jak zmina skoku i juz.
tylejki najlpiej bedzie jak zrobisz z rurki pcv ...srednice doberz sam...
ale calowka pownna byc dobra
mnie z kumplem przerubka "calkiem w ciemno" zjela jakies 60min
a tulejki zrobilsmy ze sterej alu pompki.....hhhah
jest jedno ale
pogorszylo sie tlumnienie ... wiec poysl o gfestrzym oleju
widelec oczywisce sie utwardzil....
my z 130 zrobilismy chyab 95... naprawdepolecam
rozkladasz amora .. analizujesz zasade dzialania(nieodbiega od standartow) dajesz w opowedni miejsca tulejki dlugosci takiej jak zmina skoku i juz.
tylejki najlpiej bedzie jak zrobisz z rurki pcv ...srednice doberz sam...
ale calowka pownna byc dobra
mnie z kumplem przerubka "calkiem w ciemno" zjela jakies 60min
a tulejki zrobilsmy ze sterej alu pompki.....hhhah
jest jedno ale
pogorszylo sie tlumnienie ... wiec poysl o gfestrzym oleju
widelec oczywisce sie utwardzil....
my z 130 zrobilismy chyab 95... naprawdepolecam
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=160013
no to dobra, jutro powinienem mieć już klucz, zeby go rozkręcić
ale, teraz już zgłupiałem, czekam czy mi czarnuch coś wyśle, bo pasuje mi coś po angielsku, szukałem na necie, ale nie potrafię tak sformułować pytania, zeby dostać konkrety, cały czas tylko te pieprzone recenzje i sklepy....
a Fat Pig przerabiałeś dj-a czy coś innego, bo wg rysunku, te tulejki powinny być w środku ;-)
jak nie wypali, to najwyżej się zgadam z tym kolesiem, co chce na 130mm, tylko że ja mam prawie nówkę amora, jeszcze nie dotartego....
ale, teraz już zgłupiałem, czekam czy mi czarnuch coś wyśle, bo pasuje mi coś po angielsku, szukałem na necie, ale nie potrafię tak sformułować pytania, zeby dostać konkrety, cały czas tylko te pieprzone recenzje i sklepy....
a Fat Pig przerabiałeś dj-a czy coś innego, bo wg rysunku, te tulejki powinny być w środku ;-)
jak nie wypali, to najwyżej się zgadam z tym kolesiem, co chce na 130mm, tylko że ja mam prawie nówkę amora, jeszcze nie dotartego....