Jaka rama na nowy sezon?

KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Spaced To za ile spodziewasz się sprzedać swoją dotychczasową ramę... ? Skoro już miałbyś lightować tego bika to może Yeti 303 zobacz jak ładnie idzie to dla Konrada ;) Używki na ebay się trafiają...

Najrosądniej byłoby nie zmieniać ramy w ogóle wiesz hehe :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KaczorAC1 ale ja chce inna geo. Agresywniejsza. Mam troche kasy odlozonej wiec sama rama nie kupuje ;) Konrad to akurat trafił kompletny bike juz dosc lekki. Znalazlbym taka okazje jak on to tez brałbym.

Moze jakby Cove Shocker w Sce na mnie pasował...
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Spaced, jak tak czytam ten temat, to dochodzę do wniosku, że zachowujesz się gorzej niż kobieta na stoisku z biżuterią ;) weź wreszcie jakąś męską decyzję podejmij i zdecyduj się na jakąś ramę ;)
43RIDE magazyn rowerowy
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

entliczek pętliczek, raz, dwa, trzy będziesz ty !!! :mrgreen:

tylko który ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Nie widzę problemu... Konrad ma chyba właśnie Shockera na sell ! Dopytaj się! Na ebay są też nówki 2009 w rozmiarach M oraz L.

Chłopaki , nie śmiejcie się z tej dziewczynki :lol: Po prostu wie co chce i czego oczekuje od ramy. Tego właśnie szuka. Dysponując taką kasą moooożna po wybredzać... To nie kross FR2...
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

ja stawiam na ZUMBI... tylko raczej na sezon 2010r. (ewentualnie Reigna X)
dobry znajomy kupuje Commencala DH, więc będzie okazja pożyczyć na weekend w góry i się przekonać, bo to moim zdaniem jedyna konkurencja do Zumbi na naszym rynku (obecny kurs dolara zniechęca, mimo dużej słabości do Yankesów).
Co do Zumbi owszem zdarzało się pękać ramie (głownie starsze Zumbi DH Team) ale nie oszukujmy się - po bułki nikt tymi ramami nie jeździł, a lądowanie dużych hop z płaskim widelcem wcześniej lub później musi się skończyć wyrwaniem główki lub innymi niespodziankami przy tej wadze.
Chcesz rower pancerny bierz Glorkę (bardzo cenie ten model), chcesz lekki zwinny rower Zumbi, ewentualnie Commencala.
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Commencal nie jest raczej lekki :wink:
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

KaczorAC1, wiesz, po prostu trochę śmiesznie to się czyta :)

w sumie brakuje mi tu tylko akcji z głosowaniem poprzez smsy :mrgreen:
43RIDE magazyn rowerowy
Spaced
moderator
Kontakt:

snizy commencal nie jest lekki i coraz wiecej slysze o problemach wieku mlodzienczego nowego supreme dh. A pancernego bika wlasnie nie chce bo jestem dosc lekki. Po prostu nie chce nic nadwrazliwego.

A co do bików o których mówie to w okolicach ceny commencala mam reszte, nie mam zamiaru wydac 12tys na rame ;)

Tom@s wlasnie przez takie opinie wolalem pytac raczej na ridemonkey niz tu. Wybrałbym juz dawno Morewooda ale kursy poszły w góre wiec szukam substytutu. Mam konkretne wymagania i chce kupic rower, którego wlasnie nie zmienie po sezonie bo mi cos w nim nie bedzie pasowac. Chce byc 100% pewny, ze kupie cos z czego bede zadowolony i czego nie bede zmieniac.
KTM_81
Kontakt:

Post autor: KTM_81 »

Witam, mi też się to dziwnie czyta bo piszesz, że masz swoje preferencje i wiesz co chcesz a jednak Twoje zapytanie świadczy ze nie wiesz. podejrzewam, że nie znajdziesz tu osoby która jezdzila na wszystkich tych ramach wiec opinie nie bedą zbyt pomocne ;). Czytajac to wydaje mi sie, ze jestem z moją żonka na zakupach "co o tym myslisz, a moze to, a moze tamto". jednymi słowy sranie w banie, dla mnie parametry roweru są ważne ale nie dajmy sie zwariować rower sam nie jeździ. Zamiast studiowac ze to ma jedna setna cala inny kat główki wole iśc na rower a nie zajmować sie pierdołam,i które podejrzewam nie wyczuł byś na szlaku jakby Ci zawiązali oczy. Życze zebys jednak odnalazł swój ideał. Pzdr
Spaced
moderator
Kontakt:

KTM_81 jest zima jezdze teraz na desce. Szukam opini bo moze ktos cos wie, ma jakis ciekawy pomysl. Pytam sie szczerze z ciekawosci. Rower sam nie jezdzi ale nie wiem jak ty ale dla mnie wydawanie lekka reka takiej kasy zwyczajnie nie ma sensu.

A co do tego co chce kupic to ja wiem ale NIE MAM NA TO KASY wiec szukam substytutu i tutaj juz wybór nie jest pewny. Kazdy bike spełnia czesc z moich kryteriów ale nie wszystkie dlatego sie zastanawiam.

BTW. Kątów nie mierzy sie w calach :P
Woytek108
Kontakt:

Post autor: Woytek108 »

KTM_81 Ludzie są rożni, to że ktoś nie odczuje różnicy 1 stopnia albo cm w tą czy tamtą, to nie znaczy że inny tego nie wyczuje, niektórzy są po prostu bardziej wrażliwsi na to. Rama to nie jest biżuteria czy jakiś ciuszek tego się nie ocenia tylko po wyglądzie, to jest serce roweru najważniejsza jego część, od tego zależy jak się będzie na nim jeździć. Spaced ma jeszcze trochę czasu więc może szukać tej która będzie mu odpowiadać, wydając tyle kasy na ramę i mając tyle możliwości powinno się patrzeć na wszystko, można sobie trochę powybrzydzać, bo później będzie sobie pluć w brodę i się zastanawiać " dlaczego ja tej nie wybrałem"
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

czegos tu nie rozumiem ..?! Spaced podobno jestes tu ekspertem do spraw ram-wychwalases comencala itp ,a nie umiesz sobie czegos wybrac pod dupe ?: :D no dobra,wiec gdzie tu podparcie Twoich madrosci ktora do tej pory blyszczales ? :D nie zebym byl zlosliwy,tylko ciekawi mnie to po prostu dlaczego kowal bez butow chodzi :)

Spaced
moderator
Kontakt:

Da__FreaK bo im wiecej wiesz tym trudniej wybrac. Serio. Mam bardzo konkretne wymagania i przez to mam zastrzeżenia do każdego bika praktycznie. Zreszta szczerze to pytalem z ciekawosci bo bylem ciekawy reakcji na dhz.
Kiedys bylo latwiej bo znalo sie 5 bików, podobał sie jeden bo fajnie wygladał to wybór nie był trudny :P

BTW. Ja w sumie zawsze mało zdecydowany bylem i nawet problemy z zamówieniem pizzy mam :P
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Niestety Spaced ma rację. ponad miesiąc zastanawiałem się nad nową ramą i resztą złomu, a jeszcze wszystkich części nie wybrałem.
Fajnie jest czsem nie wiedzieć za dużo.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Da__FreaK zejdź z Spaced bo robisz straszny off top Btw co ma kowal do butów ?

Może transition ? Ten na którym wozi się Wincent?

Obrazek
Spaced
moderator
Kontakt:

SegatiV geometria sensowna ale support na 73mm, piasta na 135mm mnie zniechecaja troche. Rozwazalem blindside ale raczej jako taka opcje backupowa bo sama rama mi sie w sumie nawet podoba.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Da__FreaK haha "daleczgo kowal bez butow chodzi " xD ;)

Spaced juz ci mowilem ;) Yeti/Banshee

A co do tego dlaczego wszystkowiedzacy spaced pyta..
Koles naprawde sie zna, sam czesto go o cos pytam, lecz wiadomo chcial by uslyszec opinie od ludzi kt. mieli z tymi ramami stycznosc, ktos moze weidziec gdzie tanio kupic etc..
Sam mimo ze mialem wiekszosc ram czesto pytam co lepiej, i tez ludzie pytaja "skoro miales tyle ram nie wiesz co jest dla ciebie dobre"

Kup banshee i bedzie z glowy, ladna, malo popularna, mysle ze bedzie ladnie pracowac. Na katy nie patrze...

Pozdro!
Spaced
moderator
Kontakt:

BikerJG Yeti odpadlo bo z powodu zmiany kursu dolar/funt cena skoczyła w góre. Inne ramy widocznie dystrybutorzy yeti mieli wczesniej zamówione wiec tak nie skoczylo ale 303R-DH rózni sie od białego Revolta ledwie o 90funtów.
Pewnie bedzie Banshee, a raczej Mythic ;) ale zobaczymy jeszcze. Z paroma ludzmi objezdzajacymi je gadalem i jest niezle.
ODPOWIEDZ